Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 07.-08.07.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ovogodišnje, 33. zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini trajat će do 2. rujna 2018. godine. Ove godine na ljetnoj pozornici Opatovina  igrat će predstava Grička vještica Marije Jurić Zagorke u režiji Dražena Ferenčine. Na sceni u predstavi sudjeluje 26 glumaca, a najpopularniji ljubavni par Kontesu Neru i Sinišu glume Mada Peršić i Janko Popović Volarić. Svečana premijera predstave  i otvaranje 33. Histrionskog ljeta bit će u nedjelju, 8. srpnja 2018. godine od 20,00 sati.

ZAGREB- Zagrebačka filharmonija i “violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona” – Julian Rachlin, pod ravnanjem maestra Piera Carla Orizia, održat će koncert ove nedjelje, 8. srpnja u sklopu festivala Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava, najavljeno je na konferenciji za novinara ove subote, 7. srpnja u palači Dverce. Riječi pohvale za klasiku namijenjenu mnogobrojnoj publici na otvorenom, zagrebačkom gradonačelniku Bandiću i Zagrebačkoj filharmoniji, uputio je Julian Rachlin najavivši program s kojim će se predstaviti. Bit će tu djela njegovih omiljenih kompozitora Mozarta, Bacha, Beethovena, te dva kratka djela vrhunskog austrijskog skladatelja i violiniste Fritza Kreislera.
Nakon osam godina Zagrebačka filharmonija ponovno nastupa s Rachlinom, no ovoga puta naš orkestar sa 116 glazbenika je pomlađen i vjerujem da ćemo svi skupa uživati, rekao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponosan je na program Zagreb Classica koji je iz godine u godinu sve bolji te je uvjeren da će i nedjeljni koncert Rachlina i Zagrebačke filharmonije biti vrhunski doživljaj.Koncert na otvorenom kod Umjetničkog paviljona počinje u 21 sat.

ZAGREB – Ovoga ljeta, po prvi puta u Zagrebu, na Trešnjevačkom placu do nedjelje, 8. srpnja 2018. godine traje manifestacija Plac Mljac. Projekt  Ljeto na Trešnjevačkom placu pruža posebnu atmosferu, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s gastro ponudom i koncertima te opuštenom ljetnom zabavom. Želja je da se kroz ambijent, uređenje, pa i dio standardne ponude na štandovima zadrži i dio izvornoga šarma Trešnjevačkog placa, dio njegove autohtone priče i atmosfere. Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan. Ideju o novom projektu  prihvatile su Tržnice Zagreb, a podržala  Turistička zajednica grada Zagreba.

ZAPREŠIĆ – Uz Dan Zagrebačke županije i svečanu sjednicu županijske Skupštine, bit će organiziran i cjelodnevni program obilježavanja Dana Zagrebačke županije, a održat će se u Zaprešiću u nedjelju, 8. srpnja 2018. godine.  Sva događanja bit će na zaprešićkom Trgu Ivana Pavla II, među kojima su sajam obrtnika, poduzetnika i OPG-a, poduzetničke radionice, gastro show, natjecanje predstavnika svih 9 gradova u roštilju te veliki koncert. Inače, svečana sjednica Skupštine Zagrebačke županije bit će održana u Zagrebu u petak, 13. srpnja 2018. godine.

VARAŽDIN – Treći i posljednji dio ovogodišnje kampanje koju provodi svjetska organizacija za zaštitu prirode u suradnji s partnerskim organizacijama, građanskim inicijativama i sportskim udrugama završava ove nedjelje 8. srpnja 2018. godine  na rijeci Dravi u Varaždinskoj županiji. U Varaždinu kraj obnovljenih Dravskih bazena Rafting klub Matis i Turistička zajednica Varaždinske županije organiziraju tradicionalni „Big Jump“ odnosno Veliki skok. Ovaj se događaj simultano održava u brojnim europskim državama, a cilj je upozoriti na važnost očuvanja i zaštite rijeka. Bogat program koji počinje u nedjelju u 10 sati i  uključuje kreativne radionice uz sportski i rekreativni sadržaj.

ČAKOVEC – Manifestacija „Ljeto u gradu Zrinskih“ u vikendu pred nama, od 6. do 8. srpnja 2018. godine, donosi dvije kazališne predstave i jedan koncert. U subotu nakon završetka utakmice Hrvatska – Rusija, na rasporedu je koncert u Jezeru Starog grada Zrinskih. Nedjelja donosi gostovanje Teatra Moruzgva & Scene Gorica s predstavom „OtpisaNE“, a može ju se pogledati u Atriju Starog grada Zrinskih, s početkom u 21,00 sat.

SVETI MARTIN NA MURI – Tradicionalna manifestacija 49. Dani turizma u Svetom Martinu na Muri, održat će se ove godine od ove nedjelje 8. srpnja do 26. kolovoza 2018. godine, uz bogat i raznolik program. Manifestaciju organizira Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, u suorganizaciji s Općinom Sveti Martin na Muri, s udrugama s područja općine i uz podršku Turističke zajednice Međimurske županije i Hrvatskom turističkom zajednicom.

KOPRIVNICA –  Dan povrća Koprivničko-križevačke županije, 14. po redu, dan koji je posvećen ovoj poljoprivrednoj grani i razvoju domaće proizvodnje održat će se na središnjem koprivničkom trgu ovu subotu, 7. srpnja 2018. godine. Osim izložbeno-prodajnog dijela manifestacije održat će se i stručna predavanja kao te posjet obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave povrtlarskom proizvodnjom. Svečano otvorenje počet će u 10,00 sati, a organizatori  su, između ostalih, i Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, i Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.

KRAPINA – U zagrebačkoj katedrali početkom lipnja za svećenika je uz još 12 kandidata zaređen Toni Potrebić iz Krapine. Tako je krapinska župa sv. Nikole biskupa mladomisnika dobila nakon punih 66 godina.  Svečanu mladu misu vlč. Toni Potrebić služit će ove nedjelje, 08. srpnja 2018. godine u Krapini. Svečanost počinje u 09,00 sati ispred mladomisnikove roditeljske kuće a nastavlja se procesijom gradskim ulicama, sve do crkve sv. Nikole biskupa gdje će se svečano misno slavlje služiti s početkom u 10,00 sati.

loading