Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 07.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Grad Zagreb domaćin je, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokrovitelj državnog natjecanja u oranju koje će se 2. rujna 2017. godine održati u Kupinečkom Kraljevc.  Natjecanje se organizira već 15. puta, a iz godine u godinu interes za natjecanje raste. Ove godine, na parceli od 16 hektara, sudjelovat će 32 natjecatelja iz 16 županija te natjecatelji u oranju sa konjima. Uz Grad Zagreb, medijski pokrovitelj natjecanja je Radio Kaj, a  pomoć da ovo natjecanje bude što uspješnije, dat će i Holdingove podružnice Zrinjevac, ZET i Čistoća. Za posjetitelje će biti  organiziran besplatni prijevoz sa Zagrebačkog Velesajma.

ZAGREB – Početku radova u Ulici Prigornica rano jutros prisustvovao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Prometnica će se obnavljati na dionici od Aleje Bologne do Ulice Bukoščak. Sanirat će se 800 metara ceste frezanjem starog asfalta, gdje će se nanijeti 2 sloja novog, što je 1.400 tona asfalta, iscrtati horizontalna signalizacija te podići šahtovi i instalacije. Vrijednost ovih radova, koji će trajati do 13. kolovoza,  je 1,2 milijuna kuna , rekao je voditelj zagrebačkih cesta Ante Todorić. Zbog izvođenja radova, Ulica Prigornica na dijelu od Aleje Bologne do Ulice Bukoščak, od danas do ponedjeljka 14. kolovoza, zatvorena je za sav promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja radova je Ulica Prigornica – Sutinska vrela – Aleja Seljačke bune – Aleja Bologne i obratno. Za vrijeme radova pristup Robnim Terminalima  Jankomir bit će moguć sa ulaza na zapadnoj strani ulice Jankomir.

ZAGREB – Ispred zgrade Gradske uprave, danas je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ispratio dvije grupe djece, njih ukupno 157-ero,  na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba. Prvo  je ispratio  treću skupinu od 97-ero osoba s invaliditetom na besplatni rekreativno – terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a i četvrtu skupinu djece hrvatskih branitelja grada Zagreba i civilnih žrtava Domovinskog rata, njih 60-ero, u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

ZAGREB – Sastanak s predstavnicima Vodoprivrede, HŽ infrastrukture, HEP-a, podružnice Zrinjevac Zagrebačkog holdinga, te predstavnicima resornih gradskih ureda na temu  „Inicijativa Zagreb protiv ambrozije“ održan je u zgradi Gradske uprave. Zrinjevac je već krenuo s košnjom ambrozije na gradskim površinama, kako bi se smanjila mogućnost cvjetanja što je pogubno za alergičare. Uz to, šalju se pismene obavijesti za privatne posjednike parcela na kojima se uočava ambrozija. Naime  za njeno ne uklanjanje moguće su i novčane kazne. Grad Zagreb tako je na vrijeme krenuo s uklanjanjem ovog alergenta, čiji pelud je u cvatu prenosiv i na više od 100 kilometara. Korak dalje, bit će izrada digitalnog Kataloga zemljišta odnosno parcela gdje se uočava pojava ambrozije, kako bi se motiviralo i građane da sudjeluju u inicijativi, istaknuo je voditelj Ureda Gradonačelnika Miro Laco.

ZAGREB – U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 104 pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije. Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama, radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 25 osnovnih i 7 srednjih škola na području Županije na nepuno radno vrijeme minimalno 20, maksimalno 35 sati, odnosno na puno radno vrijeme. Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017./2018. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti na web stranicama Zagrebačke županije.

VARAŽDIN – U osnovnim školama kojima je osnivač Varaždinska županija završile su sve aktivnosti oko otkupa, razmjene i dokupa novih udžbenika kako bi sve učenike uključene u projekt prvog dana nastave u novoj školskoj godini dočekali kompletirani udžbenici. Dio knjiga otkupljen je od učenika koji su završili školovanje i za njih je  utrošeno 234 tisuće kuna, dok će za potrebe kupnje novih udžbenika koji nedostaju po školama, Varaždinska županija izdvojiti još milijun i 66 tisuća kuna. Osim za učenike 33 osnovne škole, Županija se i ove godine uključila u sufinanciranje nabave udžbenika za 99 učenika koji polaze neku od varaždinskih škola i Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“, a imaju prebivalište izvan Varaždina, te za 21 učenika s područja Sudovca koji spadaju u upisno područje u Koprivničko-križevačkoj županiji.

KRAPINA – Vatrogasci Krapinsko-zagorske županije vratili su se svojim domovima nakon smirivanja požara u šibensko-kninskoj županiji. Požar kod Kistanja ovoga su tjedna gasila 23 zagorska vatrogasca, a vatrogascima iz  Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i Javne vatrogasne postrojbe Krapina pridružilo se i 11 dobrovoljnih vatrogasaca. I ovaj puta dislocirana su bila i vozila, navalno vozilo za gašenje šumskih požara i zapovjedno vozilo JVP Krapina te kombi vozila DVD-a Zlatar i ZJVP Zabok.

ČAKOVEC – Nastavlja se program ljetnih sportskih kampova za školarce u Čakovcu. Naime, prošlog je tjedna završio 15. od ukupno 22 ovogodišnja ljetna sportska kampa, a to je bio onaj teniski, kojeg je za stotinjak učenika na teniskim terenima u centru grada provodio Teniski klub Franjo Punčec. Od danas su na rasporedu kampovi iz kuglanja i ženske košarke. Kamp iz kuglanja bit će održan na kuglani Sportsko rekreacijskog centra Mladost i namijenjen je osnovnoškolcima starijima od 10 godina, dok će ženska košarka biti održana u dvorani 2. Osnovne škole na čakovečkom jugu. Djeca iz čakovečkog područja kampove plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka, a prijave traju tijekom cijelog ljeta na recepciji čakovečkih Gradskih bazena.

KOPRIVNICA – Koprivnički Crveni križ jedno je od 26 gradskih društava partnera u projektu Hrvatskog crvenog križa „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“  vrijednom ukupno više od 8,3 milijuna kuna.  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica  primilo je 5.743 paketa s hranom i 2.091 paket higijenskih potrepština podijelivši ih u tri navrata na području 11 općina te u gradu Koprivnici. Vrijednost paketa podijeljenih na području Koprivnice i okolnih općina iznosi gotovo 700.000 kuna. U podjeli su pomogli brojni volonteri, te zaposlenici crvenog križa i drugi, a svojim su vozilima pakete u udaljenija mjesta dostavili članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Imbriovec, Novigrad Podravski i Gola.

 

loading