Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 07.08.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Pedesetak djece iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa otputovalo je u utorak, 7. kolovoza na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Dugu Uvalu u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Jedan od malih putnika bio je i 11-godišnji Toni Špicer kojem ovo nije prvi odlazak na ljetovanje bez roditelja. – Meni je super na ljetovanju bez roditelja jer se i ja malo odmorim od njih. S prijateljima igram igre, puno plivamo i družimo se, a i voditelji su odlični – ispričao je Toni. U organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom ove će godine besplatno ljetovati oko 1200 djece iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa. Također, pedesetak djece iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa otputovalo je jutros na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Crikvenicu u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Osim plivanja i druženja na plaži, za njih su organizirane i različite kreativne radionice, ali i sportska druženja.

ZAGREB – Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja srpnja ostvareno 11,1 milijuna dolazaka što je porast od 6% i 56,3 milijuna noćenja što je također 6% više. Tijekom sedam mjeseci najviše noćenja ostvareno je u Istri, te Splitsko-dalmatinskoj županiji i na na Kvarneru. Uz morske destinacije, u Zagrebu je ostvareno 1,4 milijuna noćenja. Na kontinentu je, ne uključujući Zagreb, ostvareno je 597.000 dolazaka što je rast od 9% i 1,2 milijuna noćenja što je za 7% više. Gledajući po županijama najviše je noćenja ostvareno u Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Osječko-baranjskoj, Međimurskoj  i Zagrebačkoj županiji.

ČAKOVEC – Sporazum o donaciji i financiranju polica osiguranja od naleta na divljač Lovačkom savezu Međimurske županije, vrijedan gotovo 270.000 kuna, potpisali su danas, 07. kolovoza 2018. godine, u Čakovcu župan Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec uz nazočnost predstavnika međimurskih lovačkih društava. Upravo zbog tereta, s osnove podmirenja šteta od ovakvih nezgoda, opstanak mnogih međimurskih lovačkih društava gotovo je došao u pitanje, naglasio je župan Matija Posavec. Preduvjet za današnje potpisivanje Sporazuma je i dogovor, na državnoj razini, temeljem kojeg će police osiguranja od naleta na divljač, za potrebe svih lovačkih društava, Ministarstvo poljoprivrede financirati s 15 milijuna kuna dok će po 5 milijuna kuna osigurati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i lovci sami. Inače, na području Međimurja djeluje 21 lovačko društvo čijih se 900 lovaca brine za oko 75.000 hektara površina.

KRAPINA – Do 10. kolovoza 2018. godine otvoren je poziv za dostavu ponuda u postupku javne nabave radova za izgradnju nove školsko-sportske dvorane u Zlatar Bistrici kojeg je objavila Krapinsko-zagorska županija. Ugovor oko financiranja izgradnje dvorane, nakon što je stara izgorjela u požaru početkom 2016. godine, u siječnju ove godine potpisale su Krapinsko-zagorska županija, Općina Zlatar Bistrica i OŠ Zlatar Bistrica. Izgradnja će koštati 19,2 milijuna kuna, a financijska konstrukcija je zatvorena.

ZAGREB – U sklopu projekta „Prsten potpore“ objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 115 pomoćnika u nastavi za rad sa 127 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok će ostatak sredstava u iznosu 8.845.548,80 kn osigurati županija. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 26 osnovnih i 8 srednjih škola, a natječajni postupak provode škole same, koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv može se vidjeti na mrežnoj stranici Zagrebačke županije.

ZAGREB – S obzirom na planove i potrebu da se većina od velikog broja radova na obnovi zagrebačkih prometnica završi do kraja ljeta, odnosno do početka nove školske godine, te s obzirom na njihovu važnost u prometnom i svakom drugom smislu, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima će svakodnevno, obilaziti i kontrolirati dinamiku izvođenja radova, posebno naTrgu žrtava fašizma, Ogradi na Mirogoju, Kamenitim vratima, Radničkoj cesti i  Preradovićevoj ulici.

ČAKOVEC – Sporazum o donaciji i financiranju polica osiguranja Lovačkom savezu Međimurske županije bit će potpisan danas, u utorak 7. kolovoza 2018. godine, u Maloj vijećnici Međimurske županije. Sporazum  će  potpisati župan Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec uz nazočnost predstavnika lovačkih društava Međimurske županije i pročelnika Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darka Radanovića.

VARAŽDIN – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH objavilo je Odluku o dodjeli financijskih sredstva za odobrene projekte temeljem Javnog poziva za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske. Među pedesetak projekata koje će ministarstvo financijski podržati je i predstavljanje  Hrvatske barokne baštine  što će ga varaždinski Koncertni ured prirediti u listopadu u Stockholmu. Dodajmo kako će upravo Švedska iduće godine biti partner Varaždinskih baroknih večeri.

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provelo je akciju „Sigurnost na vodi“ na kupalištima na Šoderici i Halasz csardi. Kupači su tom prilikom upoznati s pravilima ponašanja na i uz vodu, te su im podijeljeni letci Hrvatskog Crvenog križa „Nauči kodeks sigurnosti na vodi“ i lopte za najmlađe. U sklopu projekta na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima koprivničkih osnovnih škola i 11 općina koje pokriva koprivnički Crveni križ te će se drugu godinu za redom provesti tečaj „Slučajni spasilac“ za djelatnike koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica.

loading