Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 07.11.2016.

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je dobio dva nova vozila hitne medicinske pomoći. Vozila je nabavila Koprivničko-križevačka županija kroz decentralizirana sredstva, vrijedna 1,040 milijuna kuna, a ovime je vozni park Zavoda došao na deset vozila, kaže ravnateljica Mirjana Hanžeković. Ovo je samo nastavak opremanja Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, podsjeća župan Darko Koren i ističe, kako su prošle godine nabavljena također dva vozila vrijedna 800 tisuća, a prije dvije godine jedno vozilo hitne medicinske pomoći vrijedno 244 tisuće kuna. Ujedno je prilikom današnje primopredaje vozila naglašeno kako će s prvim danom 2017. godine sanitetski prijevoz iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije prijeći u okrilje Zavoda za hitnu medicinu.

ZAGREB – Ministarstvo zaštite okoliša potvrdio je rješenje kojim je Zagrebačkom holdingu dopušteno odlaganje otpada na Jakuševcu do kraja 2019. godine. Isto to rješenje početkom rujna poništio je Upravni sud na temelju zahtjeva Udruge za zaštitu okoliša Jakuševac  jer je odlagalište bliže kućama od zakonom propisanih 750 metara. U novom Rješenju stoji da je to pravilo o 750 metara uvedeno naknadno prema standardima EU  i kao se ne može odnositi na Jakuševac.

ZAGREB – Postupak strateške procjene utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije do 2020. godine traje još 10-ak dana. Radi se o strateškom planskom dokumentu, kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja u svrhu jačanja razvojnih potencijala, s posebnim naglaskom na ulogu velikih gradova i gradova sjedišta županija u poticanju razvoja te na razvoj slabije razvijenih područja. Ciljevi su povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, poboljšanje infrastrukture i kvalitete života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara te razvijanje ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem.

KRAPINA – Na poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta „Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini“ projekt koji će dati naglasak na jačanje kompetencija učitelja, nastavnika i stručnih suradnika za rad s darovitim učenicima; izradu individualiziranih programa rada s darovitom djecom te osmišljavanje novih metoda i oblika rada s darovitima prijavit će Krapinsko-zagorska županija. Cilj poziva je razvoj potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima. Ukupni raspoloživi iznos potpora je deset milijuna kuna, a po projektu se može dobiti minimalno 400 tisuća kuna i maksimalno milijun kuna. Interes za sudjelovanje u projektu iskazalo je 26 osnovnih i 5 srednjih škola iz Krapinsko-zagorske županije.

ČAKOVEC – Kako bi svakom srednjoškolcu i studentu omogućili pomoć u obrazovanju i u novoj školskoj i akademskoj godini, Upravni odbor međimurske zaklade Dr. Vinko Žganec raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora učenicima i studentima s prebivalištem na području Međimurske županije. Potpore se dodjeljuju isključivo redovnim učenicima srednjih škola, čiji ukupni dohodak po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 50 posto proračunske osnovice za 2015. godinu. Potpore za studij dodjeljuju se redovnim studentima visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj na osnovi socijalnog kriterija te kriterija izvrsnosti, a potpore će biti dodijeljene i studentima za poslijediplomske studije. Natječaj je otvoren do 25. studenog, a detalji vezani uz prijavu nalaze se na službenoj stranici Međimurske županije.

ZAGREB – Tradicionalna manifestacija „Martin je v Zagrebu“ 16. godinu za redom održava se na glavnom zagrebačkom trgu od 5. do 12. studenog. Uz bogatu prezentaciju i ponudu najboljih i najkvalitetnijih vina, vinara grada Zagreba i Zagrebačke županije, posjetiteljima će se ponuditi i najrazličitiji domaći proizvodi proizvedeni na mnogobrojnim OPG-ovima i tradicijskim obrtima. Manifestacija se održava u organizaciji KUD-a Prepuštovec, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Otvaranje manifestacije bit će večeras u 18,00 sati, dok će vrhunac proslave biti tradicionalno krštenje mošta 12. studenog u 12,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.

ZAGREB – Jubilarni peti po redu zagrebački noćni cener trčao se sinoć, unatoč kiši, središtem Zagreba povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Najpopularnija je to utrka koju natjecatelji posebno vole upravo zbog rute, a koja je ove godine dodatno izmijenjena, naime trčalo se sa Zrinjevca preko Trga bana Jelačića, Ilice i Britanca te natrag preko HNK i Muzičke akademije. Ove je godine bilo rekordnih 2300 prijavljenih natjecatelja, a svake godine ih je sve više i više. Pobjednik utrke je Slovenac Rok Puhar koji je na cilj stigao za 32 minute i 48 sekundi, dok je Biljana Cvijanović kao najbrža žena ušla u cilj nakon 35 minuta i 23 sekunde.

VARAŽDIN – Svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica danas je upriličena u županijskoj palači u Varaždinu. Povod je to da Varaždinska županija nagradi najbolje čitače u osnovnim i srednjim školama, kako bi njihovim primjerom i isticanjem u javnosti potaknula djecu i mlade na čitanje. Prigodne nagrade  dodijeljene su i najvjernijim korisnicima svih gradskih knjižnica iz Varaždinske županije  iz Varaždina, Ludbrega, Ivanca, Novog Marofa i Lepoglave, a nagrade su im uručili župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić.

KOPRIVNICA – Natjecanje „Na posao bez automobila“ održano u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Koprivnici dobilo je svoje pobjednike. Dijana Štefanec i Zrinka Hirjan djelatnice koprivničke Opće bolnice „Doktor Tomislav Bardek“ podijelile su prvo mjesto s prijeđenih po 100 kilometara u pet dana. Osim djelatnika koprivničke bolnice, u natjecanju su sudjelovali zaposlenici Gradske uprave, gradskih institucija i tvrtki te ustanova. Cilj natjecanja bio je građane potaknuti na pješačenje, vožnju biciklom ili javnim prijevozom kako bi pridonijeli boljem i zdravijem načinu života.

loading