Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 08.01.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Oko 150 metara Heinzelove uskoro će postati četverotračna prometnica. Na Staru godinu raspisan je natječaj za rekonstrukciju, odnosno proširenje istočnog kolnika Heinzelove. Sada će taj dio ceste, uz dva traka u smjeru ravno, kao i onaj u smjeru desno, imati i trak kojim se skreće lijevo. Radovi obuhvaćaju i javnu rasvjetu te nove semafore. Procijenjena je vrijednost rekonstrukcije ove dionice dva milijuna kuna. Postojeću će pješačko-biciklističku stazu zadržati, a ulazni terminal na parkiralište premjestiti. Gradnja lijevog traka iz Heinzelove očigledno je priprema za proširenje i spajanje punog profila Branimirove ulice, koje se najavljuje već godinama, a koje je otežano zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

ČAKOVEC – Spomendan 9. siječnja – Dana donošenja rezolucije o odcjepljenju Međimurja od mađarske države obilježit će se danas polaganjem vijenaca na čakovečkom groblju u Mihovljanu, nakon čega slijedi misno slavlje u crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu. Spomendan će završiti svečanom akademijom u dvorani Zrinski zgrade Scheier koja će započeti u 12,45 sati. Svečanosti će prisustvovati i čelnici Međimurske županije te Grada Čakovca.

KRAPINA – Hrvatska obrtnička komore i ove godine vodi obrtnike na Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu, najvažniji i najveći sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Europi. Sajam će se održati od 24. veljače do 1. ožujka, a nastupit će preko tisuću izlagača iz 60 zemalja, koji će predstaviti najnovija tehnološka dostignuća obrtništva i prateće industrije. Obrtnici iz Krapinsko-zagorske županije tradicionalno su prisutni na ovom sajmu, a ove će ih se godine predstaviti dvadesetak, i to uglavnom iz prerađivačke industrije, te tradicijski obrti, naglašava predsjednik županijske Obrtničke komore Davor Pleško.

KRIŽEVCI – Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji“Maslačak“ iz Križevaca tijekom 2015. bilo je odobreno 13.000 kuna za provedbu građanske akcije „Put ka sreći“ u suradnji s križevačkom Srednjom školom „Ivan Seljanec“, a kroz potporu Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“. Cilj akcije bio je urediti prilaz i ulaz u kuću u Gunudulićevoj ulici koju je Udruga dobila na korištenje od grada Križevaca. Sve je uspješno provedeno te je osigurana pristupačnost kući i okućnici u kojoj će se provoditi razne aktivnosti i poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama.

ZAGREB – Pravilnik o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz proračuna Zagrebačke županije, kao i izmjene i dopune Odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama, poslovnim udjelima i dionicama donijela je županijska Skupština. Donesen je i Program zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama za područje zagrebačke županije te akcijski plan Županijske razvojne strategije za 2016. godinu.

VARAŽDIN – Projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, „Zimske sportske aktivnosti učenika“, koji se održava uz potporu gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, bliži se kraju. Nakon što su se varaždinski osnovnoškolci upoznali s trinaest različitih sportova tijekom sedam dana, danas su na rasporedu sportska gimnastika i košarka a sutra atletika. Sutra će „Zimske sportske aktivnosti učenika“ i završiti druženjem svih malih sportaša i njihovih obitelji. Osim sportskog druženja i nezaobilazne igre u sportskoj dvorani u Graberju s početkom u 11,00 sati, održat će se i podjela potvrda o sudjelovanju te  prigodnih poklona svim sudionicima.

loading