Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 8.-10.4.2016.

Posted in Vijesti

VUKOVAR – Povelju o suradnji i prijateljstvu između gradova Vukovara i Zagreba potpisali su u petak 8. travnja 2016. godine u Vukovaru gradonačelnici Vukovara Ivan Penava i Zagreba Milan Bandić poručivši pritom kako je to formaliziranje dugogodišnjeg prijateljstva koje traje od 2000. godine, kada su dovezena dva autobusa kao prva donacija Zagreba Vukovaru.

ZABOK – Poslovni uzlet grada Zaboka održava se danas u Velikoj galeriji grada Zaboka. Poslovni dnevnik, u suradnji s Gradom Zabokom i Krapinsko-zagorskom županijom, uz medijsko partnerstvo Radija Kaj, organizira besplatne edukacije i predavanja za poduzetnike, obrtnike i vlasnike OPG-ova, kao i za sve poduzetne osobe zainteresirane za usavršavanje svojih poslovnih, menadžerskih i marketinških kompetencija te one koji se žele informirati o mogućnostima unaprjeđenja poslovanja, upravljanja i konkurentnosti u poslovnom svijetu. Već treću godinu za redom ovaj projekt doprinosi promicanju malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te prenošenju znanja među stručnjacima.pu za panelpu za gostipu za kolarpu šimatovićpu za biba kolarpu za hanžekpu za pleško

KRAPINA – Bugarska tvrtka RAIS, s 22-godišnjim iskustvom u proizvodnji CNC strojeva, danas je u Krapini otvorila europski regionalni proizvodno-servisni i poslovno-edukativni centar. Ovaj poslovni prostor bugarske tvrtke bit će ujedno njihovo predstavništvo za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Sloveniju.imageimageimageimageimage

KOPRIVNICA – Danas je u sjedištu Koprivničko-križevačke županije održana edukacija „Pravo na pristup informacijama“. Pravo na pristup informacijama izuzetno je bitan segment vladavine prava i izgradnje otvorenog društva te značajan alat u borbi protiv korupcije, kaže koprivničko-križevački župan Darko Koren. Jedna od zadaća upravo Povjerenice za informiranje je održavanje edukacija u cilj zaštite prava na pristup informacijama, kaže voditeljica službe za zaštitu prava na pristup informacijama u Uredu povjerenice za informiranje Dubravka Bevandić. Današnju edukaciju pratili su dužnosnici, rukovodeći službenici i službenici za informiranje te svi koji u svome radu primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama ili se njime susreću.

ZAGREB – Na Srednjacima, u Ulici Vincenta iz Kastva, jučer se otvorila nova rupa na kolniku. Izlaskom na teren utvrđeno je da se radi o rupi dubine oko jedan metar, a uz rupu uočljivo je ulegnuće prometnice u dužini oko dva metra. Zagrebačke ceste postavile su privremenu signalizaciju. Na terenu su osim službenika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i stručnjaci s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta.

NEDELIŠĆE Deveti sajam knjiga Mesap Libar 2016. danas otvara svoja vrata posjetiteljima u Nedelišću. Radi se o manifestaciji na kojoj se predstavljaju izdavačke kuće sa svojim izdanjima, sadržajno podijeljenim na školsko- obrazovnu literaturu, dječju literaturu, beletristiku, stručnu literaturu te knjige za hobi. Sve posjetitelje od danas do nedjelje 10. travnja očekuju i prezentacije, kao i nastupi pisaca i nakladnika, stručni skupovi te kazališne predstave. Ulaz na sajam, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, za sve posjetitelje je besplatan.mesapmesap kirićimage

DRAŠKOVEC – Početak rudarskih i građevinskih radova na investicijskom projektu Hibridne geotermalne energane u Draškovcu bit će obilježen danas na lokaciji gradilišta u Međimurju s početkom u 15,00 sati. Projekt je uz potporu Ministarstva gospodarstva, Međimurske županije i Grada Preloga dobitnik visokog priznanja i nagrade Europske Komisije za inovativnost u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora. Radi se o jednom od rijetkih velikih projekata u Republici Hrvatskoj koji se trenutno nalazi u fazi realizacije, a s njegovim učincima stvorit će se i uvjeti za razvoj poduzetništva, novih radnih mjesta i podizanje kvalitete života u širem okruženju. Svečanosti će prisustvovati župan Međimurske županije Matija Posavec, a najavljen je i dolazak ministra gospodarstva Tomislava Panenića te ministra zaštite okoliša i prirode Slavena Dobrovića.

VARAŽDIN – Skup pod nazivom Digitalna ekonomija i hrvatsko gospodarstvo na temu razvoja hrvatskog tržišta u okvirima digitalne ekonomije i konkurentnosti na jedinstvenom europskom tržištu informacijskih usluga, održava se danas na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. U sklopu skupa održat će se dvije panel diskusije. Na prvoj će biti riječi o Strategiji  jedinstvenog digitalnog tržišta, dok će se u sklopu druge raspravljati o prilikama za hrvatsko gospodarstvo te za male i srednje poduzetnike, a sudionici će biti osnivači start-up poduzeća iz Hrvatske.imageimage
ZAGREB – Povelju o suradnji i prijateljstvu Grada Zagreba i Grada Vukovara potpisali su u dvorištu Gradskog muzeja u Vukovaru gradonačelnici Milan Bandić i Ivan Penava. Zagrebačku delegaciju, uz gradonačelnika, čine zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, saborski zastupnik Miodrag Demo, zamjenik ministra branitelja Stjepan Sučić, posebna viša savjetnica gradonačelnika Andrea Šulentić, posebna viša savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković te voditeljica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić.

VELIKA GORICA – Svjetski dan zdravlja danas će u dvorani Galženica velikogoričkog  Doma kulture obilježiti Zagrebačka županija u suradnji s PUO Velika Gorica, Društvom Crvenog križa Zagrebačke županije, Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije i Domom zdravlja Zagrebačke županije. Tom prigodom, epidemiologinja Gordana Pajan Lehpaner održat će predavanje na temu „POBJEDIMO DIJABETES“,   a za građane su organizirani besplatni preventivni pregledi.

ZAGREB – U nedjelju, 10. travnja 2016. godine u 19 sati, u Lisinskom, održat će se festival “Pjesma i tambura”, 12. po redu, u organizaciji Kajscene i Radija Kaj. Nove skladbe, prvi put javno, izvest će solisti, te tamburaški sastavi iz kajkavske regije, odnosno s područja grada Zagreba, Hrvatskog zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja…  U nakani poticanja glazbenog stvaralaštva, organizatori su i ovaj put dali priliku i manje poznatim autorima i izvođačima, a skladbe će biti tekstualno na kajkavskom ili s elementima kajkavskog, u prepoznatljivom duhu tamburaškog izričaja, tradicionalnog-narodnog, ili suvremenog zabavnog-tamburaškog, s dopuštenim, dodatnim, korištenjem bubnjeva i klavijatura… Do sada je na festivalu Pjesma i tambura izvedena 321 nova skladba. Ove godine, s novim skladbama, nastupit će: Antonija Fauković, TS Bersa, Črleni lajbeki, Irena Grden, Ivan Benc,       Kavaliri, Kirjales, Klapa Radoboj, Kušlec, Mladen Kos, Rajko Suhodolčan, Savski valovi, Zlatko Deveničar, Zlatni trzaj, Željko Grozaj i Željko Kokorić. Dvanaesto izdanje festivala Pjesma i tambura, brojni tamburaški hitovi, ali i velika sinergija izvođača i autora, samo su potvrda da je Radio Kaj, kroz svoje 25-godišnje djelovanje, ostvario svoj osnovni cilj, a to je promicanje vrednota kajkavskog dijela Hrvatske. Ulaznice na blagajni dvorane Lisinski.

KOPRIVNICA – Projekt Koprivničko-križevačke županije i Policijske uprave „Siguran prijevoz djece u vozilima“ osvojio je drugo mjesto za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice proglašen u sklopu osme regionalne konferencije o sigurnosti gradova u Zadru. Projekt je počeo u listopadu 2014. godine, a do sad je proveden niz edukativnih aktivnosti namijenjenih roditeljima, zatim edukativna predavanja i nekoliko info-točaka u Koprivničko-križevačkoj županiji kojima se nastojalo ukazati na opasnost od nekorištenja ili nepravilnog korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

loading