Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 08.06.2017.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN Primopredaja vlasti nakon održanih lokalnih izbora, održana je danas, 8. lipnja 2017. godine u varaždinskoj gradskoj vijećnici.  Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Dragica Đula predala je vlast u Gradu Varaždinu novoizabranom gradonačelniku dr. Ivanu Čehoku. Primopredaji vlasti prisustvovali su i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar.

ZAGREB – Program 36. Večeri na Griču, koje će biti održane od 27. lipnja do 9. srpnja,  na današnjoj konferenciji za medije u Galeriji Klovićevi dvori predstavili su Dražen Siriščević, ravnatelj KD Vatroslava Lisinskog, Tomislav Mužek prvak opere zagrebačkog HNK te predstavnik Zagrebačkih solista Krunoslav Marić.

ZAGREB – Novouređeni tehnološki park Razvojne agencije Zagreb na Zagrebačkom velesajmu primio je prve stanare. U ovom trenutku u paviljonu 12 smješteno je 30 tvrtki čija je vrijednost oko 15 milijuna kuna. Na raspolaganju imaju 7.300 četvornih metara s kapacitetom parka od 360 radnih mjesta. Inače, tvrtke unutar Tehnološkog parka ne moraju plaćati najam, imaju pravo koristiti svu tehnološku infrastrukturu parka i njihove mentore. Dodajmo da se na jesen očekuje još 30-ak novih startup timova, a već sljedeće godine i uređenje prizemlja 12. paviljona za potrebe Tehnološkog parka.

BJELOVAR – Dan Županije i 24. obljetnica Bjelovarsko-bilogorske županije obilježava se danas u Bjelovaru. Na prigodnoj svečanosti župan Damir Bajs zahvalio je žiteljima na ukazanom povjerenju za još jedan mandat na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Govoreći o planovima za naredno razdoblje Damir Bjas posebno se osvrnuo na daljnja ulaganja u razvoj gospodarstva, u koje je u protekle dvije-tri godine uloženo preko milijardu i 200 milijuna kuna. Također, budući da je ovaj kraj poljoprivredno orijentiran, nastojat će se omogućiti konkurentnost domaćim poljoprivrednicima, jer svaka peta kuna u ovoj županiji zaradi se upravo u sektoru poljoprivrede. I dalje će se, najavio je župan Bajs, raditi na privlačenju sredstava iz EU fondova, od ključne važnosti za ovaj kraj je i gradnja nove bolnice, kao i prometnica, naglasio je Bajs. U me župana prisutne je pozdravio župan Varaždinske županije Radimir Čačić, a u ime predsjednika Vlade RH, državni tajnik ministarstva reginalnog razvoja i fondova EU Velimir Žunac.

ČAKOVEC – Sastanak na temu „Budućnost infektologije“  održan je u čakovečkoj zgradi „Scheier“  u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za infektivne bolesti i Odjela za infektologiju Županijske bolnice Čakovec.  Skupu su prisustvovali  infektolozi iz svih ustanova hrvatskog zdravstva raspravljajući o raznim aspektima djelovanja infektologije u Hrvatskoj, između ostalog o  utjecaju infektologa u timovima za kontrolu bolničkih infekcija, o educiranju mladih kadrova, te o očekivanjima u budućnosti. Skupu je prisustvovao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

ZAGREB – Festival Design District Zagreb bit će održan od 13. do 18. lipnja u zoni oko Martićeve ulice. Između ostaloga u sklopu festivala, Ratkajev prolaz bit će pretvoren u prototip idealnog održivog grada “po mjeri čovjeka”. Pored programa u Ratkajevom prolazu, Design District Zagreb će i ove godine uključiti niz izložbi, instalacije i intervencije u javnom prostoru, stručna vodstva arhitektonskim znamenitostima kvarta, radionice, rasprave i okrugle stolove, sajam knjiga i literarne večeri.

ZAGREB – Projektni tim palijativne skrbi Zagrebačke županije raspravljao je o prikupljenim podacima o stvarnom stanju i potrebama u palijativnoj skrbi na području Županije, s ciljem izrade strategije razvoja palijativne skrbi. Zajednički stavovi vezani su uz e-Savjetovanje o nacrtu Nacionalnog programa razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj 2017. – 2020., za što će se uključiti u javnu raspravu. Cilj palijativne skrbi je umanjiti bol i neugodne simptome bolesti kako bi bolesnik koji je u posljednjim stadijima neizlječivih bolesti što kvalitetnije živio.

BEDEKOVČINA – Susret udomitelja Krapinsko-zagorske županije održava se danas, 08. lipnja 2017. godine, na Bedekovčanskim jezerima. Susret se organizira u svrhu promocije udomiteljstva na području županije, a u sklopu događanja bit će predstavljen i promotivni spot o udomiteljstvu napravljen pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Prema podacima centara za socijalnu skrb na području Krapinsko-zagorske županije trenutno je 78 udomiteljskih obitelji, od toga 19 za djecu, a ukupno je u njima smješteno oko 250 osoba.

KOPRIVNICA – Nova Zelena zastava kojom je potvrđeno dobivanje Dijamantnog certifikata međunarodne eko-škole vijori se ispred koprivničke Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“. Škola je u ovaj projekt uključena od 2001., a od tada do danas je napravila niz aktivnosti kako bi ispunila svoje obveze i zadane programske zadatke. Dijamantni certifikat je inspiracija i poticaj da se ulažu još veći napori u razvijanju kulture življenja, ističe ravnateljica škole Gordana Gazdić Buhanec. Zelena zastava je za Grad Koprivnicu, školu, žitelje Koprivnice, bivše učenike i učitelje te sadašnje učenike i učitelje uistinu dijamant, naglasila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec.

loading