Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 08.06.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Prijateljstvo Zagreba i ruskog Sankt Peterburga traje točno pola stoljeća. Obilježavanje tog jubileja bilateralnih odnosa dva grada održano je u Zagrebu susretom gradskih izaslanstava kao i hrvatskih i ruskih gospodarstvenika. Osim gospodarske suradnje, delegacije Sankt Peterburga i Grada Zagreba dogovorile su projekte koji će povećati kvalitetu života svojim sugrađanima. – Surađivat ćemo u komunalnim projektima, točnije na vodoopskrbi i odvodnji, drugi pravac je suradnja na području informacijskih tehnologija, a treće područje suradnje je razvoj novih tehnologija točnije farmaceutike – rekao je Georgy Poltavchenko, guverner Sankt Peterburga nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u gornjogradskoj palači Dverce. – Bit ću sretan ako ovaj sastanak makar malo unaprijedi gospodarske, ali i političke odnose između Rusije i Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Bandić koji će domaćin ruskom kolegi i suradnicima biti do subote 09. lipnja.

ZAGREB – Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira i ove godine svečanost dodjele nagrada „Faust Vrančić“ za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama i priznanja osvajačima međunarodnih medalja i nagrada. Ukupno će se biti nagrađeno 79 učenika i 71 mentor državnih prvaka te 67 učenika i 29 mentora međunarodnih osvajača medalja i nagrada. Svečanost dodjele nagrada je danas, 8. lipnja 2018. godine u Zagrebu od 12,00 sati.

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. godinu. Vinska kraljica može postati djevojka između 20 i 28 godina, koja je državljanka RH-a s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije. Također, Vinska kraljica svojom osobnošću treba simbolizirati županijsku i hrvatsku vinsku kulturu, vinogradarstvo i vinarstvo s ciljem širenja kruga potrošača i prijatelja vina i vinorodnih područja.Zagrebačka županija, domovina kraljevine i portugisca s bogatom tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnje izvrsnih vina, prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Zainteresirane djevojke  mogu se prijaviti na natječaj do  6. rujna, a detaljne informacije dostupne su na web stranici Zagrebačke županije.

ZAPREŠIĆ – Samostalna izložba slika Željka Korošeca bit će otvorena večeras u zaprešićkom Muzeju Matija Skurijeni od 19,30 sati. Manja retrospektivna izložba, upotpunjena sa recentnim radovima nastalim zadnjih nekoliko godina, Željka Korošeca, rođenog u Koprivnici i koji je po svoj generacijskoj pripadnosti i umjetničkom izrazu, predstavnik starije generacije izvornih/naivnih/samoukih hrvatskih umjetnika, pokazat će nepoznati opus kulturnoj i društvenoj javnosti.

NOVI MAROF – Središnji dio programa obilježavanja Blagdana Sv. Antuna Padovanskog i Dana Grada Novog Marofa, odvijat se  ovog vikenda , 8, 9. i 10. lipnja 2018. godine, a svečana sjednica gradskog vijeća Novog Marofa održana je u petak 8. lipnja u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin”.  U petak u prijepodnevnim satima, kao dio programa proslave, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, organiziran  je  Sajam sigurnosti i prevencije. Ovogodišnje “Antunovo v Marofu” obuhvaća četrdesetak programa od kojih je dio već održan, a kulturna, zabavna, sportska i gastronomska  događanja, osim ovog vikenda, u Novom Marofu će se odvijati tijekom cijelog lipnja.

DONJA DUBRAVA – Danas, 8. lipnja 2018. godine u 11,00 sati sirenom za uzbunjivanje stanovništva u Donjoj Dubravi označit će se početak vježbe civilne zaštite „DRAVA 2018“. Uvježbavat će se spašavanje osoba čamcima iz poplavljenog područja, spašavanje osoba iz vozila koje je završilo u rijeci i izvlačenje vozila iz rijeke, te punjenje vreća s pijeskom i gradnja zečjih nasipa. Vježba će se održavati na području općine Donja Dubrava na lijevoj obali rijeke Drave.

KOPRIVNICA – EU projekt „Socijalna košarica“ koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa nominiran je za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2016. do 2017. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i ove je godine pokrenulo „Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH“ čiji je cilj dodatna promocija uspješnih projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

KRAPINA – Zagorski likovni salon, 8. po redu, bit će otvoren danas, 8. lipnja 2018. godine s početkom u 18,00 sati u Galeriji grada Krapine. Za ovogodišnji Salon odabrana su 92 autora sa 128 radova, a na otvorenju će biti dodijeljene i nagrade prvonagrađenim autorima. Stručni ocjenjivački sud čine – likovna kritičarka Branka Hlevnjak, akademska kiparica Dora Kovačević te likovni kritičar Stanko Špoljarić. U prigodnom glazbenom programu nastupit će sopranistica Barbara Suhodolčan uz klavirsku pratnju Maria Čopora. Salon ostaje otvoren do 18. kolovoza.

 

 

 

 

 

 

loading