Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 08.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Već desetu godinu u organizaciji Grada Zagreba djeca iz Vukovara besplatno će ljetovat na Jadranskoj obali. Ove godine put gradskog odmarališta Cvrčak u Dugoj uvali krenulo je više od 120 učenika od 2. do 8. razreda iz sedam vukovarskih osnovnih škola. Kako naglašava voditeljica putovanja i profesorica u vukovarskoj Osnovnoj školi Siniša Glavašević, Maja Stjepanović, djeci, ali i njihovim roditeljima ovo putovanje puno znači. Za neplivače je organizirana škola plivanja, a očekuje ih zabavni, kulturni i sportski program kao i pjesme i plesa, rekla je Maja Stjepanović. Na putu prema jadranskoj obali, vukovarski osnovnoškolci predahnuli su u Zagrebu na jezeru Bundek gdje ih je na put do Duge uvale ispratila posebna viša savjetnica gradonačelnika i donedavna pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna.

ZAGREB – Na popularnom atletskom Hanžekovićevom memorijalu odnosno na 3. Memorijalu Ivana Ivančića pokraj zagrebačkih fontana 28. kolovoza natjecat će se svjetska krema natjecatelja u bacanju kugle. Uz našeg  senzacionalnog Stipu Žunića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu, moći će se gledati i novog svjetskog prvaka u bacanju kugle Toma Walsha, srebrnog Joea Kovacsa, četvrtoplasiranog Tomasa Staneka te Darrella Hilla koji je u Londonu bio 11. Osim njih, na bacalištu pokraj fontana bit će i naš Filip Mihaljević te Aleksandar Lesnoj, koji se u Londonu nisu plasirali u finale, ali su ove godine bacali preko 21.30.

VARAŽDIN – Uz Javni poziv za prijavu programa odnosno projekata udruga u području kulture od javnih potreba za Grad Varaždin,  objavljeno je još nekoliko javnih poziva koji su otvoreni još nekoliko dana. Na ove pozive  svoje programe i projekte mogu prijaviti udruge koje svojim djelovanjem  na području sporta, turizma, međunarodne suradnje, društvenog poduzetništva, socijalne skrbi, obrazovanja, rada s mladima i tehničke kulture, doprinose razvoju grada i zadovoljavanju potreba građana. S obzirom na činjenicu da je s ovim  oblikom dodjele sredstava udrugama Varaždin krenuo prošle godine, iskustva su relativno dobra istaknula je pročelnica gradskog upravnog odjela za društvene djelatnosti, Danijela Vusić. Natječajna dokumentacija vezana uz javne pozive objavljena je na internetskim stranicama grada Varaždina, a rok za podnošenje prijava je 11. kolovoza.

KONJŠČINA – Konjšćina je među rijetkim lokalnim jedinicama koje su u potpunosti riješile vodoopskrbu svojim građanima, čak i u višim zonama, a jednako su ponosni smo i na obnovu stare škole u kojoj je sada galerija s iznimno vrijednim darovanim djelima dubrovačkog akademskog kipara Zlatka Čulara, rekao je danas, 8 kolovoza 2017. godine na svečanosti  povodom Dana općine  načelnik Mirko Krznar. Među prioritetima za buduće razdoblje svakako je rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića koji bi trebao biti završen u studenom ove godine, a za financiranje je prijavljen na natječaj za sredstva EU fondova.  Žiteljima Konjšćine Dan općine su čestitali mnogi uzvanici, među kojima izaslanik predsjednice RH, saborski zastupnik Darko Horvat i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je naglasio dobru suradnju županije i ove općine te pohvalio projekte koji bi se financirali sredstvima EU fondova, poput revitalizacije tamošnjeg Starog grada. Među uzvanicima svečanosti na kojoj su uručena priznanja i povelje općine Konšćina, a Zlatko Čular proglašen počasnim građaninom, bili su i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednica i potpredsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije, Vlasta Hubicki i Dragutin Ranogajec te župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

ČAKOVEC- Jubilarni 55. sajam AGRA, jedan od najvećih poljoprivredno- prehrambenih sajmova u Srednjoj Europi ove će godine posjetiteljima predstaviti novosti iz područja poljoprivredne prehrane s atraktivnim izložbama domaćih životinja i oglednih nasada, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Čakovcu. Od subote 26. do četvrtka 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni u susjednoj Sloveniji predstavit će se 1800 izlagača iz 36 zemalja, a najvažniji događaj bit će susret skupine država Srednje i Istočne Europe s predstavnicima Kine, ističe izvršna direktorica sajma Mateja Jaklić. Dodajmo da će se na sajmu svojim prehrambenim i poljoprivrednim proizvodima predstaviti i hrvatski izlagači, a desetak njih bit će i ove godine iz Međimurja. Uz to, AGRA- u će pratiti i degustacije, natjecanja i zabavna druženja za sve generacije.

ČAKOVEC – Od ove godine Muzej Međimurja Čakovec provodi projekt Nematerijalna baština Čakovec“ s ciljem dokumentiranja svih zaštićenih natuknica nematerijalne baštine na području Međimurja. Tako su u sklopu njega, tijekom prošlog mjeseca, snimljeni dokumentarni filmovi i to na temu umijeća vađenja zlata, odnosno zlatarenja u Međimurju, kao i tradicijskog umijeća izrade čipke na području Svete Marije. Filmovi će biti prezentirani javnosti u listopadu u Muzeju Međimurja Čakovec, koji uz Ministarstvo kulture, ovaj projekt i financira.

KOPRIVNICA Zavod za javno zdravstvo Koprivičko-križevačke županije tijekom ljetne sezone, redovno u lipnju, srpnju i kolovozu analizira vode podravskih jezera – Šoderice, Čingi-Lingija i Gabajeve Grede. Podravske vode potpuno su zdravstveno ispravne, izvrsne kakvoće, dobrog ekološkog staništa, tako da svi koji traže osvježenje u prirodnim jezerima na spomenutim kupalištima, mogu se slobodno kupati kad se govori o ispravnosti vode. No ipak, prije ulaska u vodu treba se pripremiti, voda ima svoju temperaturu koja je drugačija od vanjske, koja je iznimno visoka posljednjih dana. Voda je zdravstveno ispravna i u njoj se može osvježiti, no prirodna kupališta imaju svoje tajne – treba pripaziti da ne bi bilo naglih propadanja i treba biti dobar plivač.

 

loading