Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 08.08.2019.

Posted in Vijesti

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Započeli su radovi na 2. fazi spojne ceste od Zaboka do Krapine, na dionici od Sv. Križa Začretja do Lepajaca, a ovog četvrtka, 8. kolovoza 2019. godine radove su obišli načelnik Sv. Križa Začretja Marko Kos te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Radi se o dionici dugoj 5 kilometara čiju izgradnju financiraju Hrvatske ceste u iznosu od 57 milijuna kuna. – Ovo je značajan iskorak i za Zabok i Krapinu, a time najviše dobiva i općina Sv. Križ Začretje koja postaje poveznica ova dva velika središta – istaknuo je načelnik Kos dodajući da se radi o velikoj investiciji i kompleksnoj gradnji budući da je u planu velika regulacija toka rijeke Krapinčice te nekoliko nadvožnjaka i propusta. – Izgradnjom ceste brže će se povezati ova tri mjesta, a i značajnije će se rasteretiti promet kroz naselja – dodao je gradonačelnik Gregurović. Inače, predviđen rok za dovršetak ove dionice ceste je 24 mjeseca, a u upravo se sređuje dokumentacija za završetak 3. faze ceste koja završava u Krapini.

ZAGREB – Javno izlaganje o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba, koji je na ponovljenoj javnoj raspravi do 14. kolovoza, održat će se u četvrtak, 8. kolovoza od 17,00 sati u prostorijama Gradske skupštine Zagreba, dvorana “A”. Prijedlog je izložen na javni uvid radnim danom od 8,00 do 15,30 sati u predvorju zgrade Gradske uprave i na mrežnoj stranici Grada. Nova mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Prijedlog u ponovnoj javnoj raspravi mogu se podnositi samo u vezi s dijelovima prostornog plana koji su u odnosu na prvi prijedlog izmijenjeni Gradskom uredu za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

ZAGREB – Zbog radova na magistralnom vrelovodu, zagrebačkom naselju Gajnice obustavljena je isporuka toplinske energije potrebne za pripremu tople vode do nedjelje,18. kolovoza. Iz HEP- Toplinarstva su priopćili, kako će sve do početka nove ogrjevne sezone, pojedine adrese u Gajnicama, u kraćim periodima, ponovno biti bez tople vode. Radovi zamjene vrelovodne mreže u tom naselju provode se s ciljem sprječavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu, kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom za vrijeme trajanja ogrjevne sezone. Također napominju da opskrbu Gajnica nije moguće organizirati alternativnim putem, ali će se zato uložiti maksimalni napori kako bi ovaj prekid isporuke tople vode bio što kraći.

ČAKOVEC – U službenom višednevnom posjetu Međimurskoj županiji boravi delegacija kineske pokrajine Jiangsu. Tim povodom danas, 08. kolovoza 2019. godine, je u sjedištu Međimurske županije održan i radni sastanak na kojem su dvadeseteročlanu kinesku delegaciju ugostili čelnici Međimurske županije i Grada Čakovca predvođeni županom Matijom Posavcem. U posljednje vrijeme svjedoci smo intenziviranja veza između Hrvatske i Kine, pri čemu je kineskim gospodarstvenicima osobito zanimljiva Međimurska županija, naglasio je župan Matija Posavec. Naime, ovo je već 11. kineska delegacija koja je, u protekle 4 godine, posjetila Međimurje, a rezultat tih posjeta osobito je vidljiv na gospodarskom planu, rekao je župan Posavec napomenuvši kako proizvodnja u Međimurju, za potrebe kineskog tržišta, raste na godišnjoj razini od 54 %. Danas je potpisano i Pismo namjere o uspostavi prijateljskih odnosa između kineskog grada Yanchenga i Grada Čakovca. U ime grada Čakovca, koji ima već sedam gradova prijatelja, potpisao ga je zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović. Na sastanku u Međimurskoj županiji bio je i poduzetnik Dmitar Maravić koji uspješno posluje s ovom, jednom od najmnogoljudnijih kineskih pokrajina s više od 8 milijuna stanovnika.

HODOŠAN – Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade i školske sportske dvorane Osnovne škole Hodošan u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine, u tamošnjoj Osnovnoj školi Hodošan, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, potpisali su ravnatelj Osnovne škole Hodošan Ivan Barić i Mario Bedeković, ispred zajednice ponuditelja.

VARAŽDIN – Na ekipnom Prvenstvu Europe u atletici – 2. liga, na varaždinskom stadionu Sloboda, u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza nastupit će 12 reprezentacija, a ulazak u prvu ligu tražit će i Hrvatska.
Na varaždinskoj Slobodi nastupit će Bugarska, Danska i Estonija, zatim Gruzija, Luksemburg i Malta te Austrija, Latvija, Cipar, Izrael, Slovenija i Hrvatska. Konkurencija će na ovom natjecanju biti oštra, istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik Hrvatske atletske reprezentacije, koji je pozvao varaždinske zaljubljenike u atletiku da ovog vikenda dođu na stadion i da bodrenjem pomognu našim najboljim atletičarima i atletičarkama. Ludbreška zlatna olimpijka Sara Kolak je, uz Sandru Perković te bacača kugle Filipa Mihaljevića, svakako najizgledniji favorit na ovom, za hrvatsku atletiku izuzetno važnom natjecanju. U županijskoj palači zamjenik župana Tomislav Paljak upriličit će danas prijem za Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza i Ivana Domislovića, dopredsjednika Hrvatskog atletskog saveza i predsjednika Atletskog kluba Sloboda Varaždin.

ZAGREB – Skupština Zagrebačke županije donijela je Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Zagrebačke županije za razdoblje 2021. – 2027. Za izradu ovog temeljnog strateškog planskog dokumenta, kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja u svrhu jačanja razvojnih potencijala, s posebnim naglaskom na ulogu velikih gradova u poticanju razvoja te na razvoj slabije razvijenih područja, zadužena je Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine pripremljen je program Digitalni četvrtak, u sklopu kojeg se polaznici mogu upoznati s korisnim web alatima te programirati micro: bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu svakoga četvrtka od 13,00 sati

loading