Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 08.-09.09.2018.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Krapini u subotu, 8. rujna 2018. godine. Odmah po dolasku u Krapinu, predsjednik Vlade Andrej  Plenković, gostovao je uživo u programu Radija Kaj u terenskom studiju na središnjem krapinskom trgu, gdje je u opuštenoj atnosferi razgovarao s glavnom urednicom Radija Kaj Biserkom Jakšić. Domaćini su mu bili saborski zastupnik Žarko Tušek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Poslušajte razgovor.

Predsjednik Vlade, posjetio je i Zagorski gospodarski zbor, kojeg je okarakterizirao izvrsnim. Čestitam i Obrtničkoj i Gospodarskoj komori, Županiji i Gradu Krapini te svim izlagačima, njih 270, koji su se predstavili tijekom ovih zadnjih nekoliko dana, a koji zaista potvrđuju sjajan poduzetnički i obrtnički duh sjeverozapada Hrvatske odnosno Hrvatskog zagorja, rekao je Plenković.

MARIJA BISTRICA – Tradicionalno zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održanoi je  8. i 10. rujna 2018. godine, prigodom 120. obljetnice rođenja blaženog Alojzija Stepinca i 20. obljetnice njegovog proglašenja blaženim. Mladi hodočasnici Zagrebačke nadbiskupije pješice su organizirano krenuli iz Zagreba u subotu, 8. rujna prema Mariji Bistrici, gdje im se pridružio nadbiskup Josip Bozanić, nakon čega je održana Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji. U nedjelju, 9. rujna održana je zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom, prostora misnog slavlja, a hodočasnicima se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Procesiju i svetu misu predvodio je  zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima hodočasnicima. Tom prigodom je najavio za 20. listopad, u obližnjem Poznanovcu, , povodom 20. godišnjice dolaska Pape Ivana Pavla Drugog u Mariju Bistricu, posvećenje nove crkve koja će nositi njegovo ime.

PLAVIĆ – Tradicionalnom druženju stanovnika općine Zagorska Sela i stanovnika susjedne slovenske općine Podčetrtek, kojim se želi ukazati na važnost održavanja dobrosusjedskih odnosa – Susreti na mostu, 14. po redu, održani su u nedjelju, 9. rujna 2018. godine u Plaviću u općini Zagorska Sela.  Stanovnici s obje strane mosta organiziraju i popratni program, a želja im je brisati granice i održavati prijateljski dijalog. Više u prilogu za Radio Kaj Arijane Tojagić.

ZAGREB – Savez društava distrofičara Hrvatske u suradnji s Društvom distrofičara Zagreb organizirao je atletsku utrku „SMA CroatiaRun“, u subotu, 8. rujna 2018. godine na Športsko rekreacijskom centru Jarun, otoku Trešnjevka. Prikupljena sredstva od utrke namijenjena su provođenju Kampanje „SMA za sve“, a utrošit će se na prilagođeni prijevoz za sudionike bolesne od SMA iz cijele RH, i promotivne materijale.  U tu svrhu održat će se i Konferenciju na kojoj će stručnjaci i osobe bolesne od SMA usvojiti zaključke i dostaviti Ministarstvu zdravstva.

ZAGREB UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza održana je u nedjelju, 9. rujna 2018. godine na zagrebačkim ulicama. Utrka je ove godine dio kampanje „Svako dijete treba obitelj“ koju je pokrenulo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s UNICEF-om, a s ciljem povećanja broja udomitelja i osiguravanje brižnih udomiteljskih obitelji za najmlađu djecu koja trenutno odrastaju u ustanovama.

VARAŽDIN – Čitav niz događanja koja se ove godine priređuju u povodu Dana Varaždinske županije odvijat će se do 16. rujna, a bogat program, nastavljen je već u subotu, 9.rujna 2018. godine, kada je ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu Husarska garda obavila prijavak županu Radimiru Čačiću, a u isto vrijeme počelo je i druženje žena poduzetnica i obrtnica koje su organizirale i modnu reviju. Predstava za djecu u organizaciji Viteškog reda Sv. Nikole održana je  u nedjelju, u atriju Županijske palače, a istoga dana u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održana je 15. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije.

BUDINJAK Javna ustanova „Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje“ održala je radionice „Tisućljeća kulinarstva“, 08. i 09. rujna 2018. godine u Arheološkom parku u Budinjaku. Kulturno – turistički program koji se odvija četrnaestu uzastopnu godinu osmišljen je radi popularizacije Arheološkog parka, te iz želje da se posjetiteljima pruži prilika aktivnog sudjelovanja u izvođenju programa. Za posjetitelje je bio osiguran besplatan prijevoz autobusima do Budinjaka, te natrag u Samobor i Zagreb. Prije kulinarskih radionica, organiziran je obilazak Staze kneževa u Arheološkom parku.

ČAKOVEC Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug proslavila je u subotu, 8. rujna 2018. godine, blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije ili Malu Gospu, a za župu sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu 16. obljetnicu od posvete crkve. Svečanu svetu misu sa svećenicima čakovečkog dekanata predvodio je fra Venancije Mihaljević, prefekt franjevačkog sjemeništa u Zagrebu – Kaptol.

KOPRIVNICA – Uskoro počinje redovni godišnji remont koprivničkih Gradskih bazena „Cerine“ pa bazenski dio kompleksa neće raditi od ponedjeljka, 10. do četvrtka, 20. rujna 2018. godine. Za to vrijeme obavit će se redoviti godišnji remont postrojenja bazena kao i ostali redoviti godišnji poslovi održavanja. Prvi radni dan bazenskog dijela nakon remonta je 21. rujna.

loading