Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 09.08.2016.

Posted in Vijesti

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Kulturno-zabavnu i športsku manifestaciju „Tjedan kulture,zabave i športa”, čiji je središnji događaj festival pjevača amatera „Prvi glas Zagorja“, 48. godinu za redom organizira Udruga za kulturu, zabavu i šport iz Svetog Križa Začretja. Izvršni odbor Udruge danas je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavljen program „Tjedna“ koji će ove godine trajati od 20. do 27. kolovoza.

ZAGREB – Zapadni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, na dionici od  Avenije Dubrovnik do Slavonske avenije zatvoren je za sav promet. U sljedećih tjedan dana sanira se ova strana Avenije,  u dužini od 1.750 metara. Na spomenutoj dionici planira se raditi dva nova sloja asfalta, a na dijelu mosta, gdje je kvalitetnija podloga, stavljat će jedan sloj, za što će biti potrebno oko 3,5 tisuće tona asfalta, rekao je voditelj Zagrebačkih cestaAnte Todorić.Po završetku zapadnog kolnika sljedeći tjedan sanirat će se istočni, a ukupna investicija je 6 milijuna kuna.

ZAGREB – Intenzivno se radi u Radićevoj ulici koja bi uskoro mogla postati gastroulica. Inicijativa je to zagrebačkih ugostitelja koja bi mogla zaživjeti nakon 01. listopada, za kada je najavljen završetak radova na ovoj povijesnoj ulici. Inače, u Radićevoj već postoji nekoliko kafića, a nedavno su otvoreni i dućani sa domaćim delicijama. Zbog svega toga, u planu je da kada radovi budu gotovi, Radićeva bude pješačka zona, a pravo prolaza trebali bi imati samo dostavna vozila i ZET-ova autobusne linije 150.

VARAŽDIN – Raspisan je javni poziv za prijavu kandidata za poslove pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Grada Varaždina, Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin i Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti Varaždin. Grad ga je raspisao u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.  Tekst poziva nalazi se na internetskim stranicama Grada Varaždina kao i na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za podnošenje prijava je 18. kolovoza do 12,00 sati.

SINJ – Sinjska alka privukla je  brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske te šire regije, a među uzvanicima, kao poseban gost gradonačelnice Sinja Kristine Križanac, bio  je i župan Međimurske županije Matija Posavec. Ovaj, kako je istaknuto prvenstveno poslovni susret, nastavak je suradnje Međimurja i Grada Sinja, a s ciljem još tješnjeg povezivanja Zrinske garde s jedne strane i Sinjskih alkara s druge.  Zrinska garda sudjelovala je i u mimohodu gradom priređenom u sklopu Sinjske alke, a treba reći i da je u predstavljanju Međimurja u Sinju sudjelovao i Puhački orkestar Općine Nedelišće.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica i Komunalac kontinuirano rade na uređivanju javnih gradskih površina. Dokazuje to i postavljanje četiri klupe za mlade na paviljonu u središtu gradskog parka u Koprivnici. Klupe za mlade izrađene su od nehrđajućeg čelika, a sjedište i naslon su izrađeni od „elipsa“ aluminijskih profila zaštićenih zapečenim prahom. Uz njih, postavljene su i tri pepeljare od polipropilena. Vrijednost postavljene opreme je 11 i pol tisuća kuna, a sredstva su izdvojena iz proračuna Grada Koprivnice.

DUGO SELO – Drugu nagradu na međunarodnom natjecanju iz kompozicije „International Composer Competition 2016 – Egidio Carella“, održanom 1. kolovoza u Italiji, osvojio je  hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti Dario Cebić iz Dugog Sela. Višestruko nagrađivani skladatelj svojom skladbom „Symphony No.8 – za orkestar“ oduševio je glazbene suce, te mu je dodijeljena najveća nagrada. Naime, iako se u Italiji natjecalo ukupno 34 natjecatelja iz cijelog svijeta, prva nagrada nije pripala nikome. Dugoselac Cebić, dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada kao što su nagrada Zagrebačke županije 2014. godine za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu, nagrada za hrvatsko glazbeno stvaralaštvo dodijeljena od Ministarstva kulture 2013. godine.

RADOBOJ – Ljetne eko radionice s ciljem poticanja interesa djece za prirodu te razvijanja i jačanja ekološke svijesti u Centru za prirodu „Zagorje“ u Radoboju organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije. Radionice su besplatne i namijenjene školskoj djeci. Nakon radionice s temom “Kako nastaju fosili”, sutra, 10. kolovoza, na rasporedu je tema “Život u kopnenim vodama”, a u srijedu, 17. kolovoza, “Od gusjenice do leptira”. Radionice počinju svake srijede u 18,00 sati.

loading