Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 09.09.2015.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Javni poziv korisnicima Proračuna Grada Čakovca za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima za 2016. godinu objavio je Grad Čakovec. O javnom pozivu bilo je riječi danas u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, gdje je istaknuto da je planirana vrijednost natječaja 1.800.000,00 kuna, a otvoren je do 7. listopada ove godine. Projekte mogu prijaviti sve čakovečke udruge- od kulturnih do sportskih, no bitno je da nemaju financijskih dugovanja, kaže zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdan. Po projektu se može dobiti između tisuću i sto tisuća kuna, a iz uprave Grada su naglasili kako pozivaju sve udruge da prijave svoje projekte, jer mimo tog natječaja od ove godine Grad neće moći izdvajati dodatna financijska sredstva za tu svrhu.

KOPRIVNICA – „Ready, steady, go!“ novi je projekt Koprivničkog poduzetnika i Udruženja obrtnika Koprivnica, predstavljen na današnjoj početnoj konferenciji. Projekt je vrijedan oko 307 tisuća kuna od čega je 95% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a ciilj mu je potaknuti razvoj pozitivnog stava prema samozapošljavanju čime će se pridonijeti podizanju razine poduzetničke kulture, kaže direktorica gradske tvrtke Koprivnički poduzetnik Martina Golčić. Ciljna skupina su mladi od 17 do 19 godina, maturanti srednjih škola, studenti, članovi udruga te mnoštvo više ili manje poznatih lokalnih poduzetnika kao i poduzetnika koji su svojim uspjehom dospjeli i do svjetske slave. Projekt traje narednih 12 mjeseci sa četiri događaja na kojima će sudjelovati poznati stručnjaci.

VARAŽDIN – Dan Varaždinske županije obilježen je sinoć na blagdan Male Gospe. Središnji dio proslave bila je svečana sjednica Županijske skupštine u varaždinskom kazalištu. Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Varaždinske županije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je dječjoj kardiologinji dr Brigiti Czeisberger, dok je nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju pripala tvrtki TP Varaždin i predsjednici Ludbreškog sunca Ruži Zlatar. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu, pripala je Udruzi veterana 7. gardijska brigada Pume te Mariji Cafuk, kao promotorici Varaždinske županije u tradicijskoj poljoprivrednoj proizvodnji.

ZAGREB – Izložba “Otkrivanje zajedničkih sjećanja – Francuska i Hrvatska“, koju prati dvodnevni program s nizom predavanja francuskih arhivista i predstavljanje Arhiva Francuske, otvorena je u Hrvatskom državnom arhivu. Na izložbi su prikazani odabrani arhivski dokumenti nastali tijekom zadnjih 200 godina, koji oslikavaju veze Hrvatske i Francuske, a izložba se sastoji od tri dijela. Program se održava u okviru kulturne manifestacije Festival Francuske u Hrvatskoj – Rendez vous.

VARAŽDIN – Počela je sveobuhvatna obnova dječjih vrtića u Varaždinu. Gradonačelnik Goran Habuš posjetio je dječji vrtić u Koprivničkoj ulici gdje su završeni prvi radovi na postavljanju novih instalacija i uređenju sanitarnih čvorova za što je utrošeno 293 tisuće kuna. Gradonačelnik Habuš je najavio još veći projekt energetske obnove vrtića koji će objediniti uređenje krovova, novih fasada te postavljanje štednih rasvjetnih tijela. Na kraju, najavio je i gradnju dva potpuno nova dječja vrtića u Hrašćici i Kučanu.

KOPRIVNICA – Sporazum kojim je okončan dugi proces u vezi Odlagališta otpada Piškornica potpisali su predstavnici Grada Koprivnice, Općine Koprivnički Ivanec te tvrtki Piškornica i Piškornica-sanacijsko odlagalište. Nakon višemjesečnih pregovora koprivnički Komunalac i Grad Koprivnica s Općinom Koprivnički Ivanec i društvom Piškornica postigli su sporazum kojim će ostvariti povrat ulaganja napravljenih u odlagalište Piškornica tijekom proteklih godina. Iznos ulaganja je oko 20 milijuna kuna, a sporazumom je dogovoreno kako će građani i poslovni subjekti grada Koprivnice plaćati nižu cijenu odlaganja otpada u narednim godinama. Isplata naknade djelomično će biti uplaćena na račun, a većim dijelom će se kompenzirati kroz cijenu odlaganja otpada na odlagalištu te kasnije u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom Piškornica.

KRAPINA – Zagorski gospodarski zbor, koji će ove godine doživjeti svoje 23. izdanje, otvara se sutra u Krapini. On je ove godine međunarodnog karaktera, budući se uz izlagače iz svih dijelova Hrvatske, predstavljaju i gosti iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine, a ukupno će ih biti 268. Program zbora izuzetno je bogat, a osim u izložbenom dijelu, posjetitelji će moći uživati i u bogatom popratnom programu, jer posebno se vodilo računa da se s gospodarstvom poveže kultura i tradicija ovoga podneblja. Zagorski gospodarski zbor na prostoru Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini traje od 10. do 12. rujna i za posjetitelje je otvoren u četvrtak i petak, od 10,00 do 22,00 sata te u subotu do 23,00 sata.

ČAKOVEC – CH-Q certifikate dodijelio je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec s partnerom na projektu Udrugom Zora sudionicima edukacije „Istakni se, osvoji posao“. U edukaciji je sudjelovalo 14 mladih nezaposlenih osoba, koje su pod vodstvom projektnih partnera prošle intenzivan trening za razvoj osobnih i profesionalnih vještina te stekli znanja potrebna za vođenje Klubova. Certifikati su dokaz osviještenosti vlastitih kompetencija, sposobnosti detektiranja mogućnosti koje tržište rada nudi i posjedovanja znanja za što brže zapošljavanje. Troje sudionika je zaposleno kao voditelji Klubova za zapošljavanje te od srpnja 2015. pomažu nezaposlenim osobama u traženju posla, dok je još petero sudionika edukacije dobilo željeni posao unutar dva mjeseca od završetka edukacije.

loading