Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 09.11.2016.

Posted in Vijesti

SVETI MARTIN NA MURI – Najnoviji rezultati turizma u Međimurskoj županiji pokazuju da je već u prvih deset mjeseci ove godine ostvareno 20 posto više noćenja nego li u cijeloj prošloj godini. To pokazuje brojka od 125 503 noćenja, koliko je ostvareno do danas u Međimurju, ponosno je istaknuo predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, ujedno i župan Matija Posavec. Prosjek boravka gostiju je dva do tri dana, što moramo povećati uvođenjem novih turističkih sadržaja, dodao je župan na konferenciji za medije održanoj danas u Sv. Martinu na Muri. Bila je to ujedno i prilika za predstavljanje dobitnika turističkih nagrada na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču, a iz Međimurja su to Kristijan Zelić koji je dobitnik nagrade za najboljeg policijskog službenika te restoran Mala Hiža za najbolji ugostiteljski objekt. Na konferenciji je istaknuto i to da je Međimurska županija dobitnica Švicarske turističke nagrade za promicanje visoke kakvoće turizma.

ZAGREB – Inova – tradicionalna međunarodna izložba inovacija otvorena je danas na Zagrebačkom velesajmu. Ovogodišnja izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih okuplja 450 izložaka iz 21 zemlje, s brojnim pratećim sadržajima i osobito atraktivnim programom nagrađivanja. Uz to, po veličini Inova se svrstava među drugu najveću izložbu inovacija u Europi te treču u svijetu, a njome se dodatno ističe i zagrebačka izvrsnost u području inovacija.  Inače, Inova se na Velesajmu održava zajedno sa sajmovima Interliber i Infogamer, a bit će otvorena do 12. studenog.

VARAŽDIN – O projektu Aglomeracija Varaždin, zatim o obrazovnim projektima što ih provodi Varaždinska županija, kao i o projektu prijevoza umirovljenika, javnost je danas prilikom susreta s predstavnicima medija, izvijestio župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Susretu s novinarima u županijskoj palači u Varaždinu, prisustvovali su i zamjenici župana Varaždinske županije Alen Kišić i Alan Košić.

ZAGREB – Zagrebački električni tramvaj i Zagrebački velesajam uskoro bi trebali biti izdvojeni iz Zagrebačkog holdinga i dalje će biti u Grupi Holding, ali kao posebna trgovačka društva. Takav status trenutno imaju VIO, Plinara i AGM. Cijeli proces izdvajanja trebao bi biti završen početkom sljedeće godine. Dio je to već započete rekonstrukcije i smanjenja troškova poslovanja u Holdingu.

ZAGREB – Nekadašnja tvornica na križanju Magazinske i Pavletićeve ulice na Trešnjevci postat će dom poduzetnicima. Na jednom mjestu, na 4 etaže bit će osigurani poslovni prostori za kreativne, IT i srodne djelatnosti, ali i ugostiteljski sadržaji te fitness centar koji će biti otvoreni od 0 do 24 sata. U planu je i izgradnja podzemne garaže. Trenutno su u tijeku građevinski radovi, a sve bi trebalo biti završeno u travnju 2017.

ZAGREB – Koji su to preduvjeti koji će omogućiti transformaciju Zagrebačke županije u „pametnu županiju“ te kako ih postići, razgovaralo se  u prostorijama Zagrebačke županije na predstavljanju „Strategije razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na području Zagrebačke županije – pametna županija“. Kako je rekao župan Stjepan Kožić, ideja je da se Zagrebačka županija u sljedećih  pet godina transformira u pametnu županiju te tako svojim građanima i gospodarskim subjektima ponudi učinkovite, moderne usluge, jer prema procjeni Europske komisije 10-postotno povećanje korisnika širokopojasnog pristupa omogućuje godišnje povećanje BDP-a za 1,38%, kao i povećanje produktivnosti rada za 1,5% godišnje.

KOPRIVNICA – Koprivnički Komunalac nabavio je manje vozilo za skupljanje otpada koje omogućava ulazak u odvojke na području Koprivnice i prigradskih naselja gdje to ranije nije bilo moguće. Uvođenjem ovog načina prikupljanja otpada, s javnih površina mjesnog odbora Vinica povučeni su svi zajednički plastični kontejneri za otpad zapremine 1.100 litara.

loading