Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 1.5.2016.

Posted in Vijesti

PRVI SVIBNJA 2016. –  Proslava 1. svibnja – Praznika rada održava se danas u zagrebačkom parku Maksimir. Grad Zagreb je u suradnji s “Dobrim domom” pripremio i ove godine 60.000 porcija tradicionalnog „prvosvibanjskog“ graha, po recepturi gradonačelnika Milana Bandića. Za sve je Zagrepčane organiziran i bogat kulturno-umjetnički te zabavno-glazbeni program.  Tradicionalnu manifestaciju „Prvi svibanjski izlet“, danas u Trakošćanu organiziraju Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja. Bogat program uključuje nastupe brojnih KUD-ova i tamburaških te glazbenih sastava, kao i kuburaša iz Kamenice i Višnjice, a na Trgu tradicijskih obrta u podnožju dvorca moći će se vidjeti prezentacije starih obrta.  Proslavu Međunarodnog praznika rada druženjem uz grah Općinska organizacija SDP-a Bedekovčina sa Županijskom organizacijom SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizira danas, na Bedekovčanskim jezerima. Međunarodni praznik rada u Koprivnici se obilježava brojnim programima. Danas do kasno navečer otvoren je Sajam cvijeća na Trgu bana Josipa Jelačića, predstavljaju se stari zanati, a u gradskom parku može se uživati u „Parku znanosti“. U programu tradicionalnom ranojutarnjom budnicom sudjeluje Puhački orkestar grada Koprivnice, Odl timer klub „Biciklin“, a podijeljeno je 4000 porcija besplatnog prvosvibanjskog graha. U programu ispred velike pozornice na središnjem koprivničkom nastupit će dječji vrtići Smiješak i Tratinčica, Plesni studio Jump te Mažoretkinje grada Koprivnice.  Na praznik rada, Planinarsko društvo „Strahinjčica” Krapina tradicionalno i ove godine, organizira prvosvibanjsko druženje uz grah kod Planinarske kuće na Strahinjčici.BANDIĆ MAKSIMIR 2016

KRIŽEVCI – Kenijski atletičari obilježili su današnji sedmi županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika na kojem je nastupilo 97 atletičara i 31 atletičarka. Utrku je organizirala Zajednica športskih udruga grada Križevaca pod gradskim i županijskim i pokroviteljstvom općine Kalnik, a nagrade i priznanja atletičarima su uručili petorostruki atletski olimpijac iz Križevaca i tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.

SKRADIN – Osmi Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije, u organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, održava se još danas u Skradinu. Ovaj dvodnevni sajam je izložbeno prodajnog karaktera, održava se na ulazu u Nacionalni park Krka, a svaku godinu ga posjeti oko 20 tisuća posjetitelja. Na sajmu se predstavlja ukupno bogatstvo Šibensko-kninske, ali i drugih hrvatskih županija, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata do turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Županija partner na ovogodišnjem Sajmu agroturizma je Krapinsko-zagorska županija, a medijski pokrovitelj Radio Kaj.

ZAGREB – Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa suradnicima, otvorio je Marohnićevu ulicu, nakon završetka druge faze radova, na dionici prema potoku Kuniščak.Prva faza radova odvijala se na Slavonskoj aveniji nakon urušavanja asfalta na samom raskrižju,  a nakon toga nastavila se sanacija Marohnićeve prema potoku Kuniščak. Kako se čulo, izvršena je sanacija kolektora u ukupnoj dužini cca 60 m, nakon čega je uslijedilo asfaltiranje i uređenje same prometnice.

KLANJEC – Dan grada Klanjca obilježava se i ove godine brojnim kulturnim, zabavnim i sportskim programima i to zahvaljujući klanječkim kulturnim institucijama i brojnim udrugama koje su i ove godine uključene u program svojim raznovrsnim aktivnostima. Središnje jučerašnje događanje, koje je posjetiteljima ispunilo klanječki Trg Antuna Mihanovića, bila je 4. manifestacija „Dobro je, klanječko je“. Riječ je o sada već tradicionalnom okupljanju klanječkih udruga, u sklopu koje su se članovi 12 udruga okušali u spremanju vinskog gulaša, no našli su se tu i riblji specijaliteti, tradicijski domaći kolači i druge delicije. Danas je Klanjec, čiji je zaštitnik sveti Florijan ujedno i zaštitnik vatrogasaca, okupljalište vatrogasaca iz čitave Krapinsko-zagorske županije, za koje je pri obnovljenoj pri kapelici svetog Florijana organizirana svečana sveta misa.

BUDINŠČINA – Obilježavanje Dana općine Budinščina uz bogat kulturno-zabavni i sportski program traje od četvrtka, 28. travnja 2016. godine. Središnji dio  proslave Dana općine Budinščina je danas, sjednica Općinskog vijeća, s osvrtom općinskog načelnika Radovana Hercigonje na postignute rezultate , uz prigodan program, u Domu kulture, kojem su prisutni saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek…budinščina dan općine 2016 uzvanicibudinšćina 2016 načelnikbudinšćina tušek 2016

loading