Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.05.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Sve je izglednije da će bazen na Sveticama biti otvoren baš na Dan Grada Zagreba – 30. svibnja. Samo dva dana kasnije 01. lipnja počinje i službena sezona kupanja u Zagrebu o čemu će na sjednici Zagrebačke gradske skupštine raspravljati gradski zastupnici.  1. lipnja proradit će i uređaji za mjerenje UV zraka na osam lokacija na području grada, među ostalim na jarunskoj obali, Parku Bundek, Novom Zagrebu, Savskom nasipu te na Trgu bana Jelačića.

ZAGREB/VUKOVAR – Zagrebačka županija i  županijski Zavod za hitnu medicinu uključili su se u projekt obnove vukovarskog Vodotornja s donacijom u iznosu od 45 tisuća kuna. Projekt obnove vukovarskog Vodotornja u kojem sudjeluju donatori iz cijele Hrvatske vrijedi 20 milijuna kuna, a do sada je uplaćeno više od 1,8 milijuna kuna. Zagrebačka županija je izdvojila 25 tisuća kuna, a županijski Zavod za hitnu medicinu 20 tisuća kuna.

ZABOK – Tradicionalni Sajam i izložba zagorskih vina Bedekovčina 2016., održat će se u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, HGK-Županijske komore Krapina, Županijske Obrtničke komore, Udruge Vino zagorje, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije i Savjetodavne službe, 49. godinu za redom, 27. i 28. svibnja ove godine. Želja organizatora je ovogodišnji Sajam učiniti mjestom okupljanja vinogradara i vinara Krapinsko-zagorske županije, koji će javnosti prezentirati svoja najkvalitetnija vina, a sve u cilju poticanja konkurentnosti zagorskih vina na tržištu, te uključivanja vinske ponude Krapinsko-zagorske županije u enogastronomsku ponudu Hrvatske. Sastanak Organizacijskog odbora održan je danas u Zaboku, a župan Željko Kolar sa sastanka je uputio zahvalu vinarima koji su se i ove godine u velikom broju prijavili za sudjelovanje na Sajmu.

VARAŽDIN – U sklopu Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske, županijska javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije zajedno sa Srednjom školom „Arboretum Opeka“ Marčan organizira brojne aktivnosti. Zanimljive izložbe, kreativne radionice i druga zbivanja, odvijaju se u najstarijem zaštićenom spomeniku parkovne arhitekture u Hrvatskoj – Arboretumu Opeka. Danas, primjerice, organiziraju se mala škola jahanja, stručno vođenje kroz arboretum, te radionice „Kreacije iz prirode“, Biljke i životinje livada i šuma“, „Pick point“ i druge, a tijekom cijelog dana moguće je razgledati i izložbu „Cvjetne instalacije u arboretumu“ –  nastalu u sklopu EU projekta FLORA+.

ČAKOVEC – Primopredaja vatrogasne opreme, točnije agregata za struju, koje je za potrebe Dobrovoljnih vatrogasnih društava sa svog područja kupio Grad Čakovec bit će održana danas u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, s početkom u 18,00 sati. Opremu će predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava uručiti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom.

MOLVE – Godišnja izvještajna skupština Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije održana je u Molvama. Na sjednici je  pročelnik županijskog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac ukazao na problem ustanovljenja novih lovišta i dobivanja suglasnosti Ministarstva poljoprivrede za njih, te govorio o štetama koje nastaju od divljači i načinu na koji ih je moguće smanjiti. Na skupštini je među ostalim predstavljen financijski i plan rada za ovu godinu.

loading