Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.06.2016.

Posted in Vijesti

NOVI MAROF – Bogat  program priređuje se u sklopu  višednevne manifestacije „Antunovo v Marofu“  u povodu Dana Grada Novog Marofa.  Danas će tako  biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“, ali i čitav niz zanimljivih događanja koja će završiti zabavnim programom na parkiralištu kod Doma zdravlja do kasno u noć. Povodom održavanja manifestacije “Antunovo v Marofu – Dani Grada Novog Marofa“ od danas u 16,00 sati do srijede, 15. lipnja privremeno će za promet vozila biti  zatvorena Zagorska ulica u Novom Marofu, a promet će se u to vrijeme odvijati obilaznim pravcima.

ZAGREB – Grad Zagreb kao kongresna destinacija prema prikupljenim podacima za 2015. godinu  Međunarodne kongresne asocijacije pozicioniran je na 64. mjesto od ukupno 373 grada u svjetskom poretku, što je pomak na ljestvici za čak 15-ak mjesta. Podsjećamo,  Zagreb je 2014. godine bio na 79. mjestu. Prema izvješću  Kongresnog ureda TZ grada Zagreba, u 2015. godini evidentirana su 233, a u prvih pet mjeseci ove godine 115 poslovnih skupova. To potvrđuje sve veći značaj Zagreba kao međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u RH-a.

KRAPINA – Nezaposlenost na području Krapinsko-zagorske županije nastavlja padati te se broj nezaposlenih spustio po prvi puta nakon 11 godina ispod pet tisuća. Prema najaktualnijim podacima, krajem svibnja 2016. godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 4.967 osoba. U usporedbi sa travnjem 2016. broj nezaposlenih smanjio se za 7,6% ili 408 osoba, a u odnosu na svibanj 2015. godine broj nezaposlenih manji je za 22,7% ili 1.456 osoba.

ZAGREB – Svečano podizanje Plave zastave na otoku Trešnjevka ŠRC Jarun,  održat će se ove subote, 11. lipnja u 12,30 sati. Za tu prigodu spasioci Ustanove izvesti će i pokaznu vježbu. Tako će trinaestu godinu za redom na Jarunu vijoriti četiri Plave zastave  – Otok Trešnjevka, Veliko jezero – jug, Malo jezero i Otok Veslača. Inače, plava zastava predstavlja jednosezonski međunarodni standard za čiste, sigurne i dobro održavane plaže i prateće objekte tako da svaku godinu iznova treba zadovoljiti strogo definirane kriterije, što Jarunu polazi za rukom već  13. godinu.

DUGO SELO – U sklopu ovogodišnjeg projekta otvaranja e-punionica u svih 9 gradova i tri općine na području Zagrebačke županije do sada su otvorene u Svetom Ivanu Zelini, Svetoj Nedelji,  Zaprešiću i Jastrebarskom. Svečano puštanje u pogon elektro-punionice za brzo punjenje električnih vozila u Dugom Selu održava se danas na parkiralištu u Ulici Miroslava Krleže.

VARAŽDIN – Potpisivanje Ugovora o zakupu prava lova na desetogodišnje razdoblje i potpisivanje Sporazuma o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa zajedničkih lovišta na području Varaždinske županije bit će upriličeno danas u Zelendvoru. Ugovore o zakupu lovišta na novo desetogodišnje razdoblje župan Varaždinske županije Predrag Štromar, postpisat će s  predstavnicima lovozakupnika, a Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa zajedničkih lovišta, župan Štromar će potpisati s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom. Na području Varaždinske županije inače formirano je 30 zajedničkih otvorenih lovišta. Za 16 lovačkih društava ugovori su već sklopljeni u ožujku, a za preostala lovačka društva ugovori će se potpisati danas.

DONJA DUBRAVA – Općina Donja Dubrava, uz pomoć i podršku Međimurske županije, kreće u obnovu Doma kulture „Zalan“- jednog od nepokretnih kulturnih dobara u Registru Hrvatske. Tako će više od četiristo udruga, KUD-ova i sportskih klubova s područja te međimurske općine uskoro moći svoje aktivnosti provoditi u za to adekvatnim prostorima. Krenut će se s unutrašnjom obnovom objekta a za to je Međimurska županija u svom proračunu osigurala oko 96 tisuća kuna. Župan Međimurske županije Matija Posavec ističe da procijenjena vrijednost kompletne obnove doma iznosi više od dva milijuna kuna, a ukoliko će sve ići po planu radovi će biti završeni za otprilike godinu dana.

KOPRIVNICA – Projekt Socijalna košarica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica financiran iz Europskog socijalnog fonda,  predstavljen je na FEAD konferenciji u Bruxellesu. Projekt je usmjeren na pribavljanje hrane za pomoć potrebitima, a Socijalna košarica privukla je pažnju kolega iz organizacija Crvenog križa iz Cipra, Austrije, Mađarske i Francuske. Ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev govorila je o iskustvu u korištenju fonda. Koprivničko Društvo Crvenog križa predložilo je da FEAD koji se oslanja na pomoć volontera u podjeli hrane, u budućnosti podrži angažman koordinatora volontera koji bi uspostavljali mrežu volontera upravo po uzoru na koprivnički projekt Socijalna košarica.

ČAKOVEC – Duhovna manifestacija Antunovsko proštenje započinje danas i trajat će do ponedjeljka 13. lipnja na čakovečkom Jugu. U okviru manifestacije, održavat će se  trodnevna duhovna obnova kroz svete mise i procesiju do kipa Sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika istoimene čakovečke župe. Pored duhovnih sadržaja Antunovo nudi i mnoge svjetovne, a u ponedjeljak, na sam blagdan Sv. Antuna Padovanskog, u istoimenoj čakovečkoj crkvi vjernici će moći dobiti i jubilejski oprost.

loading