Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 10.08.2016.

Posted in Vijesti

BRAČAK – Majke koje su rodile svoje osmo i peto dijete u rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana danas su posjetili predstavnici Krapinsko-zagorske županije. Uz čestitke uručili su im i prigodne poklone, a ujedno je to i promocija zagorskog rodilišta.

ZAGREB – Grad Zagreb zadužit će se za 200 milijuna kuna za financiranje investicijskih projekata. Ovaj višemilijunski iznos gradu bi trebao biti isplaćen do 31. prosinca ove godine, a prva rata kredita s pripadajućom kamatnom stopom bit će naplaćena krajem siječnja 2018. godine. Rok otplate je pet godina uključujući i prvu godinu bez otplate.

ZAGREB – Zagrepčanima država u najam ponovno nudi prazne stanove po početnoj cijeni od 15 kuna po četvornom metru mjesečno, a do 21. kolovoza novčane ponude za petogodišnje razdoblje mogu se dati za 21 stan po cijelom gradu, raznih kvadratura i stanja. Razgledavanje stanova trajat će do kraja tjedna. Najatraktivniji su stanovi na višim katovima i bliže centru. Velika navala tako se očekuje za 30 četvornih metara stana u Petrinjskoj 45, čija je početna cijena 427 kuna, i 37 četvornih metara na drugome katu u Preradovićevoj 29, koji se daje za 554 kune. Najveći i najskuplji stan je u Čalogovićevoj 7, 81 četvorni metar, na prvom katu za početnih 1216 kuna.

VARAŽDIN – Uprava za ceste Varaždinske županije u suradnji s gradovima i općinama tijekom ljeta realizira  brojne projekte vezane uz proširenje cesta i izgradnju nogostupa. Radovi traju ili će uskoro započeti na području Trnovca, općine Sračinec u Svibovcu Podravskom, kao i u Kaštelancu na području Jalžabeta, te u Vrtlinovcu na području Varaždinskih Toplica. Na području Ivanca radi se  u mjestu Jerovec, u općini Bednja u Pleši, a radovi su u tijeku i u Svetom Đurđu, u Klenovniku, u Trakošćanu, te u Strmcu Podravskom na području Petrijanca. U Ludbregu se obnavlja Frankopanska ulica, a ekipe županijske uprave za ceste  obavljaju i radove na prometnicama u Dugom Vrhu na području Gornjeg Kneginca, Remetincu na području Novog Marofa,  te u Žarovnici i Višnjici na lepoglavskom području. Istovremeno, Županijska uprava za ceste sanira i nekoliko klizišta na području Varaždinske županije.

ČAKOVEC – Realizacija projekta Socijalnog dućana koji će od ove jeseni socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Čakovca, a koje nisu u sustavu Pučke kuhinje, omogućiti besplatnu nabavu prehrambenih namirnica, ali i higijenskih potrepština, započela je u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec. Crveni križ će se pobrinuti za logistiku i prostor, Centar za socijalnu skrb će ustupiti evidenciju korisnika usluga Socijalnog dućana, a Grad Čakovec će osigurati njegovu opskrbu. Gradonačelnik Kovač pozvao je stoga sve prehrambene i trgovačke tvrtke s područja Grada da se uključe u ovaj projekt te svojim donacijama pomognu potrebitima.

KRAPINA – Rekonstrukcija Gajeve ulice u Krapini privodi se kraju. Na dionici dugoj 1500 metara promijenjena je kompletna podzemna infrastruktura, ulica je presvučena prvim asfaltnim slojem, a u tijeku je uređenje nogostupa, tako da bi ova središnja krapinska prometnica uskoro trebala biti otvorena za promet, najavljuje gradonačelnik Zoran Gregurović.

KNIN – Izborni program „Koalicije za premijera“ koju predvodi BM 365 Stranka rada i solidarnosti zajedno s Narodnom strankom Reformisti, BUZ-om, Novim valom i HSS-om Stjepan Radić, predstavljen je danas u Kninu. Program su predstavili čelnici ovih stranaka Milan Bandić, Radimir Čačić, Milivoj Špika, Ljubo Jurčić i Jurica Šoić. – Pet je temeljnih stvari koje ce ova koalicija afirmirati za bolji i kvalitetniji život svih građana Hrvatske, istaknuo je kandidat za premijera Milan Bandić. To su afirmacija znanja, struke i kompetencija, rada, obitelji idemografije, solidarnosti te zajedništva. Jedini pravi partneri ove „Koalicije za premijera“ su građani Hrvatske koji će o tome odlučiti 11. rujna, naglasio je Bandić.

GORNJA RADGONA – Zagrebačka županija predstavit će svoje projekte i proizvode na sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni U Sloveniji u ponedjeljak, 22. kolovoza. Cilj ovog međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma je upoznavanje i uspostava buduće suradnje na razvojnim projektima s potencijalnim partnerima. Zagrebačka županija za vrijeme trajanja sajma, od 20. do 25. kolovoza, posjetiteljima će predstaviti svoje razvojne projekte, gradove i općine, turističke potencijale te robne marke Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – Prijem za Hrvatsku kadetsku rukometnu reprezentaciju danas je organizirao župan Koprivničko- križevačke županije Darko koren. Prijem je održan povodom Europskog muškog kadetskog rukometnog prvenstva koje će  se od sutra do 21. kolovoza održavati u Koprivnici i Zagrebu. Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoje utakmice igra u dvorani koprivničke Gimnazije „Fran Galović“, a prvenstvo otvara  sutra u 19,30 sati protiv Islanda. Drugi susret igrat će  12. kolovoza u 19,30 sati protiv Češke, a posljednji je protivnik Švedska, 14. kolovoza također u 19,30 sati.

loading