Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.-11.03.2018.

Posted in Vijesti

SAMOBOR – Ostavku je podnio Stjepan Kožić, dosadašnji predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i potpredsjednik HSS-a te župan Zagrebačke županije u petom uzastopnom mandatu na sve stranačke dužnosti, osim članstva. Bilo je to na izbornoj skupštini ŽO HSS-a Zagrebačke županije ove subote, 10. ožujka 2018. u Samoboru. Razočaran vodstvom i vođenjem HSS-a, koja je postala neprepoznatljiva, zbunjujuća i kontradiktorna stranka na političkoj sceni, kojoj se rasipa članstvo s nekadašnjih 40 tisuća na 8 tisuća te se ne zalaže za selo i grca u financijskim dubiozama, razlozi su ostavki i napuštanja Stjepana Kožića s izborne skupštine Županijske organizacije HSS-a zajedno s gotovo trećinom delegata.Promjenom statutarnih odluka čime se gubi demokratičnost vođenja, sada vidim da je nemoguća konsolidacija kao i vraćanje HSS-a na staze stare slave, rekao je Stjepan Kožić istaknuvši kako ostaje župan zagrebačke županije na dobrobit svih žitelja. Uslijedila je stanka izborne skupštine, nakon čega se u nastavku, delegatima Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije, pridružio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Za one koji nemaju sluha za nove moderna vremena političkog djelovanja nema ni mjesta u vodećim pozicijama stranke – istaknuo je Beljak. Obzirom da je utvrđen kvorum, izborna Skupština je nastavljena, a za novu predsjednicu ŽO HSS-a Zagrebačke županije, kao jedina kandidatkinja, javnim glasovanjem, izabrana je Martina Glasnović.

ZAGREB – Dani ljepote&fitnessa održavaju se na Zagrebačkom velesajmu do 11. ožujka 2018. godine. Riječ je o vodećem događaju u regiji za profesionalce koji je posvećen različitim sektorima industrije ljepote, wellness, fitness, hairstayle i fashion industirji, a ove godine bilježi svoje 20. jubilarno izdanje. Ovogodošnji Sajam bilježi porast izlagača za 13%, istaknula je voditeljica Sajma Gordana Miošić. Pripremljeni su i mnogobrojni noviteti. Tako će u suradnji s poznatim modnim znalcem Viktorom Dragom biti organizirana događanja vezana uz modu, dok će vrlo znaimljive biti i teme estetskoj kirurgiji u sklopu razgovora s vrhunskim estetskim liječnicima.

ZAGREB –  Koncert makedonskog pijaniste mlađe generacija Dine Imeria, dobitnika nagrade “Virtuosi” za najuspješnije makedonske umjetnike kao i nagrade Makedonije za međunarodno promicanje makedonske kulture u sklopu ciklusa Pleyel Svetislava Stančića bit će održan u nedjelju, 11. ožujka 2018. godine u velikoj čitaonici Državnog arhiva u Zagrebu. Početak je u 20,00 sati, a koncert se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Makedonije.

SVETA NEDJELJA – Svečano otvorenje Međunarodnog kyokushin karate turnira „15. Kup Domenice“ održat će se u subotu, 10. ožujka 2018. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Dešćaka u Svetoj Nedelji  od 13,00 sati. U ime Zagrebačke županije, generalnog pokrovitelja ovog natjecanja, turnir će otvoriti pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac.

DUGO SELO –  Izbor za Miss Zagrebačke županije za Miss Hrvatske 2018. održat će se u subotu, 10. ožujka 2018. godine u Dugom Selu s početkom u 20,00 sati. U sklopu Izbora održat će se humanitarna akcija pod nazivom „Patrikov put nade“ kojom će se skupljati sredstva za nastavak liječenja neurorehabilitacijskom robotskom terapijom za Patrika Vidovića koji boluje od cerebralne paralize.

VARAŽDIN – Nastavljajući praksu predstavljanja suvremene slovenske likovne scene, varaždinska galerija Zlati ajngel  organizira izložbu slika akademskog slikara Roberta Lozara iz Novog Mesta.  Izložba će za sve zainteresirane ostati otvorena do 25. ožujka.

KOPRIVNICA – Otvorena je tradicionalna izložba „Pisanica od srca“ na središnjem trgu u Koprivnici. Žitelji i posjetitelji Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije mogu na Zrinskom trgu vidjeti oslikane pisanice iz prijašnjih godina, kao i one koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta. Ove godine na Zrinskom trgu te na rotorima kod koprivničke bolnice i na Bjelovarskoj cesti bit će izloženo 13 velikih dvometarskih te devet manjih jednometarskih „Pisanica od srca“. Ove godine „Pisanice od srca“ odlaze u Bratislavu u Slovačku, Brno u Češku te u Draganić kod Karlovca. Izložba na središnjem koprivničkom trgu može se razgledati do 27. ožujka 2018. godine.

LEPOGLAVA – Ugovore o stipendiranju, potpisali su u petak, 9. ožujka  s predstavnicima grada studenti s lepoglavskog područja  koji su ostvarili pravo na gradske stipendije u  akademskoj 2017./2018. godini. Pravo na gradsku stipendiju ostvarilo je 16 studenata prema socijalno-ekonomskom statusu, tri studenta prema ostvarenom uspjehu i postignućima ostvarenima tijekom studiranja, te dvoje po osnovi deficitarnih zanimanja. Ugovore o stipendiranju s njima su, na prigodnoj svečanosti održanoj u  čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture,  potpisali gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač te predsjednik lepoglavskog gradskog vijeća Robert Dukarić.  Mjesečni iznos stipendije po korisniku je 500 kuna.

KUMROVEC – Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva započela je s provedbom programa “Aktivni u zajednici”, u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Program će se provoditi na području pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske. U Krapinsko-zagorskoj županiji Zaklada organizira predstavljanje programa “Aktivni u zajednici” u utorak, 13. ožujka u Kumrovcu i Radoboju te u srijedu, 14. ožujka u Zaboku.

 

loading