Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.-11.08.2019.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Gradski puhački orkestar Krapina, koji obilježava šest desetljeća rada,  u nedjelju 11. kolovoza 2019. godine, na Starom gradu u Krapini, pod ravnanjem dirigenta Branka Cvrtile, održao je svoj peti godišnji ljetni koncert, u sklopu manifestacije Ljeto u Krapini. Inicijativu za ljetne koncerte  na Starom gradu potaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović, a zajedno ih organiziraju Grad Krapina i Pučko otvoreno učilište Krapina. Koncertu je prisustvovao velik broj Krapinaca za koje je Gradski puhački orkestar izveo jednosatni revijalni program.

ZAGREB – Ovogodišnje izdanje jednog od omiljenih zagrebačkih ljetnih festivala Plesne večeri na Zrinjevcu održavaju se do 25. kolovoza. Plesne večeri na Zrinjevcu dio su projekta Zagrebački vremeplov, koji u Zagrebu različitim projektima oživljava romantični duh prošlih vremena. Ove godine, uz 17 koncerata i plesne programe, Plesne večeri, uz lagane ljetne gastronomske delicije i osvježenja na gastro-kućicama, donose po prvi puta i zanimljiv filmski program, s četiri filmske projekcije. Na Zrinjevcu će tako posjetitelji moći pogledati blockbuster „Step Up: All In“, europski film „Ples s Marijom“, britansku komediju „Walking on Sunshine“, te kultni „Prljavi ples“. Cjelodnevni program traje od 11,00 do 23,00 sata.

ZAGREB – Ponuda ZET-a dopunjena je još jednom e-linijom na kojoj prometuju jedinstvena vozila na električni pogon. Linija 360 Jarun, polazi sa stajališta Hrvatskog Sokola, unutar RSC Jarun te prometuje kružnom trasom oko jezera Jarun u dužini od 6.320 metara, uz zaustavljanje na devet usputnih stajališta Otok Univerzijade, Odbojka na pijesku, Skate park, Višeosjetilni park, Kajakaški prilaz, Softball, Malo jezero, Petrine i Hrgovići. Na ovoj liniji vozila prometuju subotom, nedjeljom i blagdanima s polascima u 16,00, 16,30, 17,00 i 17,30 sati. Vožnja za 5 putnika traje 25 minuta.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Koncert New age for every age – Novo doba za sva doba, u dvorcu Sveti Križ Začretje održat će u subotu, 10. kolovoza 2019. godine dvojica vrhunskih umjetnika, hrvatski pijanist Matej Meštrović i gost iz SAD-a, pijanist Matthew Mayer. Za ovaj izniman glazbeni doživljaj koji počinje u 19,00 sati, ulaz je besplatan.

VARAŽDIN – Tradicionalno misno slavlje u povodu blagdana svetoga Lovre održava se u subotu, 10. kolovoza 2018. godine, u kapelici varaždinske utvrde Stari grad. Sveta misa počinje u 19 sati. Kapelica u Starom gradu dio je stalnoga izložbenog postava Kulturnopovijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin, a otkad ju je 2000. godine nanovo blagoslovio prvi varaždinski biskup mons. Marko Culej, u njoj je obnovljeno i održavanje misnoga slavlja na blagdan svetoga Lovre.

IVANEC – Promatranje jedne od najljepših astronomskih pojava Suze sv. Lovre organizira Hrvatsko planinarsko društvo ‘Ivančica’ Ivanec ove subote, 10. kolovoza. U 20,00 sati u domu na Ivančici započet će predavanje iz “Osnova astronomije” koje će održati Dubravko Šincek, dok će nakon toga svi sudionici moći zajedno pratiti pojavu na vrhu Ivančice i uživati uz spektakularni prizor meteora.

ČAKOVEC – Izložba skulptura od šibica, autora Tomislava Horvata, otvara se u ponedjeljak 30. rujna 2019. u 18,00 sati, u zgradi Scheier u Čakovcu. Izložena će biti njegova prva skulptura od šibica, ujedno i prva u svijetu, Kum od 117.000 šibica, Pijanist od 210.000 šibica, Očajnik pobjednička skulptura na Pro Futuri u Poreču od 54.000 šibica te trenutno najveća skulptura u nastajanju Stvoritelj od 160.000 šibica.

KOPRIVNICA – Uz mnogobrojne sadržaje, koprivnički gradski bazeni upotpunili su ovogodišnju ljetnu ponudu tečajem jahanja za djecu u suradnji sa Zajednicom športskih udruga grada Koprivnice i konjičkog kluba Koprivnica. Svakog ponedjeljka, srijede i petka od 10 do 12 sati do kraja kolovoza provodi se tečaj jahanja pod budnim okom iskusnog trenera Zlatka Kavura.

loading