Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10-11.10.2015

Posted in Vijesti

ĐURĐEVAC – Manifestaciju „Medveni den“  u subotu 10. listopada 2015. godine na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu organizira Pčelarska udruga Bagrem.U bogatom programu sudjeluju vrtićarci iz Đurđevca, Molvi, Virja, Kalinovca i Novigrada Podravskog, školarci iz Đurđevca i Molvi te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac.Tu su i degustacije, humanitarne akcije te gastro kutak. Posebnost ovogodišnjeg „Medvenog dena“ je promocija i upoznavanje medonosnog bilja i drveća te radionica na temu Od pčele do meda,

u sklopu kojih je planirano predstavljenje i sastavljanje te žicanje okvira i postavljanje satne osnove i vrcanje meda.  U sklopu manifestacije je i izbor najbolje kostimirane pčelice „Naj pčelice“, te svečana dodjela priznanja pčelarima.   

ZAGREB – „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održat će se u subotu 10. listopada 2015. godine u balonu Boćarskog doma na zagrebačkom Prisavlju. Dane hrane i tradicijskih proizvoda otvorio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u društvu izaslanika zagrebačkog gradonačelnika, pročelnika Slavka Kojića.Više od 100 izlagača, proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, prodavat će po povoljnim cijenama sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače.Očekivanih tisuću posjetitelja imat će dostupne proizvode s oznakom kvalitete proizvoda Zagrebačke županije.

KRIŽEVCI – Veliki slavljenički koncert povodom 25 godina rada u nedjelju 11. listopada 2015. godine u 19 sati u Križevcima organiziraju tamburaški sastav Pleteri i Radio Kaj. Pod pokroviteljstvom Grada Križevci, na velikom će slavljeničkom koncertu nastupaju, uz Pletere, i Ivan Benc, Gordana Ivanjek-Tušek, Radek Brodarec, Rajko Suhodolčan, Savski valovi, Iva Ranogajec-Inkret te Gazde i Željko Krušlin Kruška. Koncert, koji zajedničkim snagama pripremaju Pleteri i Radio Kaj uz 25 godina uspješnog rada, održat će se ove nedjelje u 19 sati u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Ulaz je besplatan. Događaj iz dvorane izravno će prenositi Radio Kaj i bit će dostupan slušateljima s područja kajkavske regije, diljem Hrvatske i širom svijeta, putem 22 odašiljača Radija Kaj, interneta i brojni drugih kanala za distribuciju radijskog programa.

loading