Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.11.2015.

Posted in Vijesti

SVETI MARTIN NA MURI – Poslovni uzlet koji organizira Poslovni dnevnik održan je danas u Svetom Martinu na Muri. Tim su se povodom u toj međimurskoj općini okupili ugledni poduzetnici i gospodarstvenici, koji su prisustvovali okruglim stolovima, izlaganjima i panel diskusijama. Jedan od okruglih stolova održan je na temu Globalnih trendova u lokalnom okružju, gdje je bilo riječi, među ostalim i o prednostima investiranja u Međimurskoj županiji. O tome je govorio župan Međimurske županije Matija Posavec koji ističe da Međimurje nudi investitorima građevinsku dozvolu unutar jednog dana, efikasnu javnu upravu, praćenje investicije od samog početka. Posavec dodaje da je naglasak uvijek na zapošljavanju, jer tvrdi da Međimurje ima konkurentnu radnu snagu, koja daje pozitivnu generalnu sliku međimurskog gospodarstva u cjelini.

ZAGREB – Otvaranje dokumentarne izložbe pod nazivom ‘’Vremeplov dječje igre’’ održat će se danas u 18,00 sati u prostorijama Muzeja Mimare povodom obilježavanja 65. obljetnice Saveza Društava Naša djeca Hrvatske. Iz fundusa od 10 tisuća prikupljenih igračaka iz svih dijelova svijeta koje posjeduje Savez predstavljeno je njih 50-ak. Tu su i plakati te publikacije Saveza društava Naša djeca, nevladine i neprofitne udruge građana koja djeluje u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

BRUXELLES – U dvodnevnom posjetu Europskom parlamentu boravi 40-ak načelnika iz raznih dijelova Hrvatske, a među njime je i zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović te načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić. Izaslanstvo iz Hrvatske posjetit će i upoznati se s radom Europskog parlamenta, a prisustvovat će i konferenciji o mogućnostima korištenja europskih fondova na kojoj će biti predstavljena dva programa: „Programi kohezijske politike namijenjeni Republici Hrvatskoj“ i „Zajednička poljoprivredna politika – mogućnosti koje programi ruralnog razvoja nude gradovima i općinama“. Primjere dobre prakse korištenja EU fondova prezentirat će zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović i načelnik Općine Lekenik, koja je najbolja u Hrvatskoj po korištenju EU fondova, Ivica Perović.

ZAGREB – Festival „Zagreb, grad poezije“, započet će danas susretom u Kazališnoj kavani. Kroz tri dana koliko traje festival Zagrepčani i turisti mogu se bolje upoznati sa Tinom Ujevićem povodom 60 obljetnice njegove smrti. 6. Festival „Zagreb grad poezije“ završit će u četvrtak u 18,00 sati otvaranjem Kavane Corso koja je zatvorena 30 godina.

ZAGREB – Zahtjeve za prvi ciklus sistematskih pregleda za 104 hrvatska branitelja i člana obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s prebivalištem u gradu Zagrebu od danas se zaprimaju u Gradskom ured za branitelje. Sistematski pregledi su usmjereni na rano otkrivanje plućnih i srčanih bolesti te prevenciju najčešćih malignih oboljenja. Zahtjevi se dostavljaju u spomenuti Gradski ured, Vodnikova 14, svaki radni dan od 08,00 do 15,00 sati do popunjenosti kapaciteta.

VARAŽDIN – Prva tematska radionica za izradu Županijskog programa djelovanja za mlade održana je na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije, u županijskoj palači u Varaždinu. Na radionici  s područja „Socijalna zaštita i uključivanje“ te „Aktivno sudjelovanje u društvu i slobodno vrijeme mladih“,  sudjelovali su  predstavnici Savjeta mladih Varaždinske županije, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra i Savjeta mladih Grada Ludbrega. Sljedeća radionica iz područja „Obrazovanje i profesionalno usavršavanje“ te „Zapošljavanje i poduzetništvo“,  održat će se  sutra.

KRAPINA – Postupak donošenja Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge pokrenula je Krapinsko-zagorska županija. S ciljem donošenja što kvalitetnije i provedive zakonske regulative kojom bi se definirale smjernice za daljnji razvoj civilnog društva na području županije, objavljen je javni poziv za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja ovog Pravilnika. Županija poziva građane, udruge, građanske inicijative, zaklade, javne i privatne ustanove da svojim prijedlozima, sugestijama i mišljenjima pridonesu donošenju zakonskog okvira kojim će se usmjeravati daljnji razvoj civilnog društva u pravcu partnerskog i transparentnog odnosa organizacija civilnog društva i subjekata s javnim ovlastima. Sva potrebna dokumentacija dostupna je na službenim stranicama županije, a javno savjetovanje otvoreno je do 20. studenog.

loading