Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 10.12.2015.

Posted in Vijesti

VELIKO TRGOVIŠĆE – Povodom 16. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana,  danas, u četvrtak 10. prosinca 2015. godine  je delegacija Krapinsko-zagorske županije, na čelu sa županom Željkom Kolarom, položila vijenac i zapalila svijeće kod njegove biste u Velikom Trgovišću. veliko trgovišće tuđman kolarPonosan sam, što je Zagorec bio prvi hrvatski predsjednik, čija je zasluga u stvaranju neovisne države neupitna, izjavio je Kolar i naglasio da će, dokle god on bude župan, izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije uz obljetnice dr. Franje Tuđmana polagati vijence u Velikom Trgovišću. Šesnaestu godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a, dr. Franje Tuđmana, obilježilo je i izaslanstvo HDZ-a. Vijenac u Velikom Trgovišću su položili glavni tajnik Milijan Brkić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Žarko Tušek. hdz veliko trgovišće tušekNa idealima dr. Franje Tuđmana počivaju temelji suvremene hrvatske države, istaknuo je Žarko Tušek, dok je Milijan Brkić naglasio kako se Tuđam zalagao za jedinstvo, za kakvo se i danas, bez podjela,  zalaže HDZ.

ČAKOVEC – Župan Međimurske županije Matija Posavec primio je mlade uspješne informatičare, učenike osnovnih i srednjih škola, članove udruga Mladi informatičari Strahoninca i Međimurski informatički klub Čakovec. posavec informatičariU sklopu projekta “Želim biti programer” sufinanciranog od strane Županije, uspješno se educira čak 64 mladih programera u suradnji s međimurskim školama. Također, radi se o jedinim udrugama iz Međimurja koje imaju predstavnike u olimpijskim timovima Hrvatske, uz napomenu da je u tim natjecanjima Hrvatska među 20 najboljih u svijetu.

KOPRIVNICA – U posjetu Gradu Koprivnici i Koprivničkom poduzetniku danas su boravili predstavnici Poduzetničkog inkubatora BIOS i tvrtke Osijek Software City.  Osijek IT najjače je community središte u Hrvatskoj, ali i šire te su Grad Koprivnica i Koprivnički poduzetnik u Osječanima pronašli dobre partnere u promicanju IT poduzetništva u Koprivnici i ovom dijelu zemlje.

Bogato iskustvo prenijet će na koprivničke poduzetnike, kaže direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić. Suradnja je već vidljiva kroz Sat kodiranja koji se tijekom tjedna provodi u desetak podravsko-prigorskih škola, ističe Bela Ikotić, glavni tajnik tvrtke Osijek Software City. Razlog dolaska bilo je potpisivanje sporazuma o promicanju IT poduzetništva i suradnja na zajedničkim projektima financiranim iz fondova EU te strukturnih fondova.

VARAŽDIN – Na varaždinskom groblju počeli su radovi na uređenju spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Za Spomen obilježje hrvatskim braniteljima Varaždinske županije smrtno stradalim i nestalim u Domovinskom ratu, Grad Varaždin je  osigurao sredstva za izgradnju u iznosu od ukupno 370 tisuća kuna. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

ČAKOVEC – Proračun Međimurske županije za 2016. godinu prihvaćen je većinom glasova i bez prisutnosti oporbe na današnjoj sjednici Skupštine Međimurske županije. Naime, vijećnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSP-a i Hrvatskih demokršćana napustili su sjednicu tijekom aktualnog sata zbog neslaganja s pojedinim stavovima međimurskog župana Matije Posavca.  Inače, proračun za 2016. iznosi 251 milijun kuna, što znači da je uvećan za gotovo 100 milijuna za razliku od prethodnih, s obzirom na to da od ove godine sve obrazovne i zdravstvene institucije s područja županije ulaze sa svojim proračunima u županijski.

Gotovo 80 milijuna kuna iz proračuna će se izdvojiti za kapitalne investicije, što već započete, a što nove, dok će 30 milijuna kuna biti izdvojeno za projekte usmjerene direktno građanima, pojasnio je župan Posavec na današnjoj sjednici.
ZAGREB – Nakon što je Zagrebački holding povodom obilježavanja 10. godišnjice postojanja javnosti predstavio svoju novu internetsku stranicu, najavljeno je kako će se redizajn nastaviti i na ostale 24 web stranice podružnica i tvrtki radi poboljšanja komunikacije s korisnicima. Najveća novost je da je Holdingova stranica prilagođena mobilnim uređajima, a cilj je ubuduće povećavati i broj aplikacija. Prošli mjesec na 24 stranice Zagrebačkog holdinga zabilježen je posjet od 2,2 milijuna korisnika. Najviše posjeta ima stranica ZET-a, čak 1,4 milijuna, zatim Autobusni kolodvor s 414 tisuća, a ZGH, Gradska plinara, Gradska groblja, Zagrebparking, Arena, Sljeme i Vladimir Nazor imaju oko 50.000 posjeta.Za usporedbu, u studenom lani ukupan broj posjeta svim stranicama bio je 1,3 milijuna.

KOPRIVNICA – Proglašeni su pobjednici natječaja „Zajedno smo jači“ Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije. Najboljim radom u kategoriji likovnih radova proglašen je onaj Sare Bednaić iz Osnovne škole Koprivnički Bregi. Njezin rad ujedno je i izabran za službeni logo Povjerenstva. U kategoriji literarnih i video radova o stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju prvu nagradu za video osvojila je Valerija Premec iz koprivničke Gimnazije Fran Galović. Najboljima su uručene i novčane nagrade. Na kreativni natječaj „Zajedno smo jači“ pristiglo je 12 likovnih uradaka s temom „Logo povjerenstva“, dok je u kategoriji literarnih i video uradaka dostavljeno 18 radova o stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

ĐURĐEVAC – Intenzivno se radi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na odlagalištu otpada Peski u Đurđevcu. Ukupna vrijednost projekta je 2,4 milijuna kuna, 80% iznosa financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak Grad Đurđevac. Radovi na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta počeli su proteklog mjeseca, a njihovim završetkom građani će moći donositi otpad te ga pravilno odvajati, nakon čega će se sav prikupljeni otpad predavati na zbrinjavanje i reciklažu.

loading