Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 10.8.2015.

Posted in Vijesti

slušanost-4-6-2015-regijaU drugom tromjesečju 2015. godine, Radio Kaj je s dosegom od 473.532 slušatelja, još uvjerljivije na prvom mjestu u kajkavskoj regiji, odnosno objedinjenom području grada Zagreba i 8 županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Objavio je to istraživački centar De-facto produkcija iz Zagreba. Radio Kaj je, ujedno, po ukupnom broju  slušatelja, i dalje na trećem mjestu u čitavoj Hrvatskoj. U razdoblju od travnja do lipnja 2015. godine Radio Kaj je povećao svoj doseg za novih 8 tisuća slušatelja. Doseg od 473.532 slušatelja najveći je ikad ostvaren i time Radio Kaj nastavlja kontinuitet stalnog povećanja broja slušatelja.

ZAGREB – Završili su radovi na tržnici Dolac te se domaće i svježe povrće opet može kupiti povrh Trga bana Jelačića. Radovi su trajali tjedan dana te su obuhvatili asfaltiranje i uređenje gornje plohe. Kako ističe voditelj Holdingove podružnice, Zagrebačke ceste, Ante Todorić, radovi su prvenstveno imali estetsku dimenziju jer je Dolac jedno od omiljenijih mjesta brojnim turistima. Ovo je prva od tri faze obnove Dolca. Tijekom sljedeće godine pribavit će se dokumentacija za izgradnju podzemne garaže ističe zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić. Za obnovu gornje plohe Dolca izdvojeno je 350 tisuća kuna.

ZAGREB/KRAPINA – Projektom ELENA kojim su osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije Zagrebačka, ali i Krapinsko zagorska županija, dobit će  novu štedljivu i učinkovitu javnu rasvjetu. U prvoj fazi izrađuje se  tehnička dokumentacija, energetski pregled javne rasvjete, financijska analiza te izrada pravnih dokumenata – natječaja i ugovora kao i  izrada aplikacije na strukturni fond i druge nepovratne izvore sufinanciranja.

Projektom će se u tri godine zamijeniti  ukupno na području obiju županija 34 tisuće rasvjetnih tijela štedljivom i učinkovitom rasvjetom,  čime će se na području Zagrebačke županije uštedjeti energije od 50 do 60 posto.U Krapinsko zagorskoj županiji zamijenit će se 12 tisuća rasvjetnih mjesta.

Ukupna procijenjena vrijednost prve faze projekta je 790.000 eura, od čega je 711.000 eura iz fonda ELENA, a 79.000 eura osiguravaju Zagrebačka i Krapinsko-zagorska županija.

ZAGREB –  Za ljetovanje na Jadranu četrdeset i petero djece iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast, na inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, sredstva je osigurala Zagrebačka županija.

Djeca će do 20. kolovoza boraviti na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu Vrbovec u Nerezinama. Na putu do mora, djecu uzrasta od 10 do 15 godina i njihovu pratnju su u „Krašogradu“ u Bratini u općini Pisarovina dočekali veleposlanik Levčenko i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

ZAGREB – Izložba „ Leonardo da Vinci – Genij i njegovi izumi “ otvorena je u kineskom paviljonu ZV-a još ovaj tjedan, do 16. kolovoza. Obuhvaća više 80 naprava podijeljenih u četiri tematske skupine; vatru, vodu, zemlju i zrak. Nije zanemaren ni umjetnički dio – ovdje se mogu vidjeti replike da Vincijevih slika ”Posljednja večera”, ‘Dama s hermelinom”, ”Mona Lisa”, slikarska djela zbog kojih je i najpoznatiji širokoj publici.

ZAGREB – Prema službenim podacima sustava turističkih zajednica, na Jadranu i u Gradu Zagrebu, u srpnju   se odmaralo 3 milijuna i 411 tisuća turista što je porast od 11 posto, koji su ostvarili 22 milijuna i 828 tisuća noćenja što je 9 posto više. Poraste u mjesecu srpnju bilježe sve jadranske županije i Grad Zagreb.

Grad Zagreb tijekom srpnja zabilježio je 110 tisuća dolazaka i 181 tisuću noćenja, što je porast u dolascima i noćenjima od 8 posto. Inače, od siječnja do srpnja Grad Zagreb bilježi 540 tisuća dolazaka i 937 tisuća noćenja, što je porast od 12 posto u dolascima te 11 posto u noćenjima.

KRAPINA – Drugi vikend popularne manifestacija „Ljeto u Krapini“ protekao je uz bogat i raznolik program. Ispred krapinske Festivalske dvorane izvedena je predstava “Sladoled” teatra Gavran, a za sve koje zanima fotografija Foto klub Krapina organizirao je na Šušelj bregu radionicu noćne fotografije “Noć nad Krapinom”.

Na nalazištu pračovjeka Hušnjakovo jučer je održan tematski program “Krapina iz davnina”, u sklopu kojeg je nastupio Tamburaški orkestar KUD-a Mihovljan, te izvedene Zagorska svadba Muzeja “Staro selo” Kumrovec i “Legenda o Čehu, Lehu, Mehu i sestri Vilini” u izvedbi KUD-a Krapina.

Za najmlađe organizatori su pripremili predstavu “Petrica Kerempuh i spametni Osel” te radionicu i pričaonicu za djecu, a svojim nastupom brojne je posjetitelje oduševio Bojan Jambrošić, dok su u večernjim satima nastupili Črleni lajbeki.

VARAŽDIN – Varaždinski folklorni ansambl  na 16. međunarodnom festivalu folklora Büyükçekmece održanom  u istoimenoj četvrti i predgrađu Istambula osvojio je nagradu za najbolju koreografiju. Na jednom od najvećih međunarodnih  festivala folklora  su sudjelovale  24  folklorne skupine iz cijeloga svijeta.

Bogat program koreografija pjesama i plesova Hrvatskog zagorja, Zagrebačkog Prigorja, Podravine i Hrvata Bunjevaca iz Bačke, kao i niz zasebnih vokalno-instrumentalnih točaka, Varaždinski folklorni ansambl predstavio je u domu Turske nacionalne opere i baleta, te na nekoliko otvorenih pozornica, a sudjelovao je i u nekoliko mimohoda sudionika festivala kroz Istambul. Festival je održan pod pokroviteljstvom međunarodne folklorne organizacije CIOFF, koju je osnovao UNESCO.

DONJA DUBRAVA – Nakon odobrenih sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje projekta Razvoj socijalne infrastrukture – Rekonstrukcija (dogradnja) Dječjeg vrtića „Klinčec“ Donja Dubrava u Međimurju, proveden je postupak nabave temeljem koje je načelnik Općine Dražen Miser s najpovoljnijim izvođačima  potpisao ugovor o izvođenju radova, te ugovor o vršenju stručnog nadzora.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 215 tisuća kuna, a na objektu će se zatvoriti postojeća terasa kako bi se dobila nova prostorija, odnosno igraonica za djecu, a dogradit će se i dvije nove terase.

ĐURĐEVAC – Radovi na obnovi zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu počinju tijekom   ovog tjedna. Prvo će se obnoviti sanitarni čvorovi za učenike, učitelje i osobne.

Nakon toga , kreće realizacija projekta energetske učinkovitosti. Uredit će se pročelje zgrade najveće škole u Koprivničko-križevačkoj županiji, obnovit će se dio krovišta koji je pokriven salonitnim pločama te zamijeniti vanjska stolarija. Projekt energetske učinkovitosti, vrijedan oko 3 milijuna 300 tisuća kuna sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvo graditeljstva i Grad Đurđevac.

loading