Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.01.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Na području svih 17 gradskih četvrti u 2017. godini na gradnju objekata i uređenje komunalne infrastrukture potrošit će se više od 370 milijuna kuna. U sklopu tog iznosa, u gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak 4,2 milijuna kuna rezervirano je za izradu reciklažnog dvorišta, 2,3 milijuna kuna stajat će uređenje Servisne ceste na Slavonskoj jug, a 5 milijuna kuna iz gradske će se blagajne izdvojiti na 1. etapu izgradnje tramvajske pruge od Kvatrića do Kosnice.

ZAGREB – Zimska služba Zagrebačke županije spremno je dočekala snijeg. Za rad na  županijskim i lokalnim cestama na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju osigurano je 14,2 milijuna kuna. Zimska služba brine za 1.283 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije za što je osigurano 28 vozila s ralicama i posipačima, 4.000 tona soli i 4.000 metara kubičnih sipine. Šest je mjesta pripravnosti Okuje, Goričica, Vrbovec, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić i Ivanić Grad. Za zimsko održavanje 333 km državnih cesta, stara Karlovačka, Zagorska te državna cesta prema Vrbovcu, brinu Hrvatske ceste za što je osigurano 4.950 tona soli te 1.526 metara kubičnih sipine.

ZAGREB – Izložba pod nazivom „Nevenka Topalušić- heroina i njezin trg“ bit će otvorena večeras u Galeriji „Idealan grad“ u Gajnicama od 19,00 sati. Organizatori su HVIDR-a Susedgrad i Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Izložba se može razgledati do 24. siječnja radnim danom od 10,00 do 18,00 sati.

KRAPINA – Krapinsko-zagorska županija je lider turizma kontinentalne Hrvatske što već godinama potvrđuju i izvrsni statistički podaci. O daljnjem porastu broja dolazaka turista i ostvarenih noćenja u prošloj godini, kao i o izvrsnim ostalim pokazateljima govorit će sutra, 12. siječnja na press konferenciji u Krapini, župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić.

KOPRIVNICA – Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Koprivnici potpisali su  koprivničko-križevački župan Darko Koren i ravnatelji koprivničke Opće bolnice „Doktora Tomislav Bardek“, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Zaštitu provode timovi, odnosno liječnik specijalist i medicinska sestra, te tehničar i zaposlenici koprivničke bolnice, a sve s ciljem unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita prošle se godine provodila u šest ambulanti u kojima je ukupno pregledano 4.186 pacijenata. Za provedbu programa u ovoj godini je osigurano 340 tisuća kuna. U Đurđevcu će raditi tri ambulante: oftalmološka, internistička i kirurška, a u Križevcima; urološka, internistička i psihijatrijska.

VARAŽDIN – Ove će godine zemlja partner 47. Varaždinskih baroknih večeri biti Mađarska, a s početkom nove godine intenzivirali su se razgovori o suradnji koja će u rujnu i listopadu rezultirati gostovanjem vrhunskih mađarskih glazbenika u baroknom Varaždinu. O detaljima vezanim uz festivalski program, u Mađarskom veleposlanstvu u Zagrebu ravnatelj VBV-a Davor Bobić i Raymond Rojnik, organizator Festivala  razgovarali su s mađarskim veleposlanikom Józsefom Zoltánom Magyarom i Dinkom Šokčevićem, ravnateljem Mađarskog instituta u Zagrebu. Varaždinske barokne večeri jedan su od prioriteta u kulturnoj suradnji Hrvatske i Mađarske u ovoj godini, pa će Festival u idućim mjesecima biti predsatvljen u Budimpešti, Beču, Pečuhu, Szombathelyu, Veszprému i Zalaegerszegu.

ČAKOVEC – Bijenalni jedanaesti puta Likovno udruženje Čakovec predstavlja se čakovečkoj likovnoj publici u izložbenom prostoru Centra za kulturu. Udruženje će se radovima svojih članova umjetnika predstaviti izložbom koja će biti otvorena sutra, 12. siječnja u 19,00 sati. U izboru djela za 11. bijenalnu izložbu LUČ-a sudjelovala je čakovečka slikarica Kristina Horvat Blažinović te slikar Krešimir Hlebec, a izložbu će otvoriti likovna teoretičarka i autorica teksta za katalog Emilija Kovač.

loading