Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.02.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ovogodišnje izdanje manifestacije „Seljačka buna – bitka kod Stubice“, koja je dobitnik nagrade SIMPLY THE BEST za najbolje turističko događanje u 2015. godini, održat će se ove subote, 13. veljače.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu, u prostorijama Udruge Zagorje vu srcu, manifestaciju su najavili i promovirali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i krapinsko zagorski župan Željko Kolar.

– Ovo je ovo jedinstvena manifestacija, koja se odvija na povijesni datum i na autentičnom mjestu, a uprizorit će je preko 250 kostimiranih učesnika – naglašava župan Kolar. Podršku manifestacijama koje se događaju u Krapinsko-zagorskoj županiji bezrezervno daje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je za odlazak iz Zagreba u Donju Stubicu obećao besplatne turističke autobuse ZET-a.ZAGREB – Prošle, 2015. godine Zagrepčani su pili vodu iznimne kvalitete i idealnog sastava, pokazuju to rezultati testiranih uzoraka u laboratoriju zagrebačke Vodoopskrbe. Gotovo devet tisuća uzoraka uzeto je na vodocrpilištima Mala Mlaka, Petruševac, Sašnak, Zapruđe i Žitnjak, a svi uzorci pokazali su da je zagrebačka voda obogaćena kalcijem i magnezijem koji su važni za ljudsko zdravlje i koji vodi daju finiji okus.

VARAŽDIN – U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu boravila je danas prijepodne  Julieta Valls Noyes, veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj. Veleposlanicu su u gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Goran Habuš i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet. – Zainteresirani smo za razvijanje bolje suradnje SAD sa svim hrvatskim županijama i gradovima, pa tako i Varaždinom. Nakon posjete ovom prekrasnom gradu uvjerena sam kako je upravo Varaždin mjesto koje bi mnogi Amerikanci voljeli posjetiti i uživati u njegovim ljepotama – istakla je veloposlanica. Inače, današnji posjet američke veleposlanice Varaždinu, nastavak je intenzivne međunarodne aktivnosti i zanimanja koje za ovo područje postoji u inozemstvu. Podsjetimo, krajem siječnja u Varaždinu je boravio veleposlanik Kanade, a jučer ga je posjetio veleposlanik Indije.

ZAGREB – Jubilarni međunarodni 25. Zagrebački sajam nautike prva je ovogodišnja sajamska priredba kojom se otvaraju vrata Zagrebačkog velesajma od 17. do 21. veljače i to u sinergiji sa 8. međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastorteh. Nautika je sajam koji treću godinu za redom bilježi povećanje izlagača, njih više od 300 sa stotinjak polovila i prateće opreme iz 25 zemalja, te Hotel&Gastroteh na kojem se predstavlja 100 izlagača iz 13 zemalja bit će zaokružena cjelina hrvatske izvrsnosti nautičke ponude, turističke i enogastronomske izvrsnosti.

ČAKOVEC- Dvadesetu obljetnicu obilježila je danas Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec. Uz obljetnicu, povod za svečanost je bilo i otvorenje novih prostorija škole, koje im je prošle godine dodijelio Grad Čakovec. Školu pohađa 400-tinjak učenika, koji od sada imaju adekvatne prostore za rad, ističe gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i dodaje da je u adaptaciju prostora iz gradskog proračuna izdvojeno oko 300 tisuća kuna. Učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić postižu i zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, tako su u 2015. godini osvojili ukupno 10 prvih, 11 drugih i jednu treću nagradu.

PREGRADA – U Pregradi je 10. veljače 2016 godine snimljena emisija HRT-a Lijepom našom, popularnog urednika i voditelja Branka Uvodića, čovjeka koji izuzetno puno čini na njegovanju hrvatske baštine i kulture, ponajprije glazbenog i folklornog izričaja. lijepom našom pregrada županŽupan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar poželio je posjetiteljima i gledateljima HRT-a dobrodošlicu u Zagorje, Bajku na dlanu.

DUGO SELO – Radionica u sklopu EU projekta IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika danas će biti održana u prostorijama Srednje škole „Dugo Selo“ od 18,00 sati. Riječ je o projektu kojeg zajednički provode Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb, financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda, koji osim što kreira interaktivnu bazu podataka, potiče obrazovanje za poduzetništvo u suradnji sa strukovnim školama, razvija pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju te potiče poduzetničku kulturu u društvu.lijepom našom pregrada uvodić

KOPRIVNICA – Sastanak s ravnateljima osnovnih i srednji škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač održao je zamjenik župana Ivan Pal. Sastanku se pridružio i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Josip Nakić Alfirević,  a upravo suradnja Učilišta i škola bila je jedna od tema sastanka. Ravnateljima je prezentirana i mogućnost korištenja EU sredstava iz Operativnog programa Mađarska – Hrvatska 2014.-2020., s naglaskom na obrazovanje. Upoznati su i s izvršavanjem ugovora o javnoj nabavi. Nakon radnog dijela, župan Darko Koren upriličio je domjenak u organizaciji koprivničke Obrtničke škole kako bi ravnateljima zahvalio na dobroj suradnji u prošloj godini.

 

loading