Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.06.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je, 11. lipnja, obišao gradilišta i radove na području Gradske četvrti Sesvete. Najprije je posjetio mjesto Kučilovina gdje je položio kamen temeljac novog objekta Mjesnog odbora Kučilovina, zatim je provjerio kako napreduju radovi na rekonstrukciji 360 metara duge Vugrovečke ceste u Popovcu gdje su u tijeku radovi asfaltiranja i postavljanja prometne signalizacije. U Sesvetskoj Selnici u tijeku su pak radovi izgradnje društvenog doma te uređenje okoliša i popratnih igrališta vrijedni oko 5 milijuna kuna koje će koristiti i vatrogasci tamošnjeg DVD-a Sesvetska Selnica.

BRAČAK – Natjecanje učenika u poznavanju energetike, radionice za inovativno financiranje projekata energetske učinkovitosti i sadnja voćaka, aktivnosti su koje su danas, 11.lipnja 2018. godine provedene povodom obilježavanja 8. Energetskog dana Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije koji je održan u Energetskom centru Bračak. Također, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac i ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina predstavili su projekt vrijedan 2 milijuna kuna, a radi se o fotonaponskoj elektrani na krovu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana koja će bolnici osigurati 15 % jeftiniju električnu energiju. – Temperature su sve više te zbog pacijenata želimo klimatizirati cijelu polikliniku od 2 tisuće kvadrata, a na ovaj način možemo dodatno i uštedjeti – rekao je Vančina. – S obzirom da smo izgubili sredstva koja dobivamo za veteransku bolnicu, onda se moramo okrenuti znanju i pokušati napraviti uštede ako nisu štetne za pacijente – dodao je župan Kolar. Ovo je inovativan projekt koji spaja javni i privatni sektor kroz natječaj koji je u pripremi, objasnio je ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac dodajući da će po otplati investicije cijela elektrana prijeći u vlasništvo bolnice.

ZAGREB – I dok će se na sanaciju nekih od zagrebačkih mostova pričekati koju godinu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavljuje njihovu estetsku obnovu. Nakon što je lani osvijetljen Hendirxov željeznički most, u pripremi je isti projekt za svih 8 zagrebačkih mostova, kaže gradonačelnik Bandić. Osim mostova u izradi je i projekt osvjetljenja pet zagrebačkih povijesnih, sakralnih i kulturnih objekata.

KRAPINA – Uvodna konferencija projekta ENTER održava se u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine,  u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Projekt ENTER se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Ukupna vrijednost je dva milijuna kuna, te se sufinancira u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda.Korisnik projekta ENTER je Zagorska razvojna agencija, dok je Krapinsko-zagorska županija jedan od projektnih partnera. Projektom se planira realizirati niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja, ističu direktorica Zare Karolina Barilar i v.d. pročelnika Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Krapina Goran Vukmanić. Uime Krapinsko-zagorske zagorske županije prisutne je pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, a prisutni su bili i čelni ljudi Gospodarske i Obrtničke komore.

VARAŽDIN – Zbog početka radova na rekonstrukciji Autobusnog kolodvora Varaždin, od danas, 11. lipnja 2018. godine, bit će  pojačan autobusni promet u ulici Ratimira Hercega, odnosno uz parkiralište kod Gradskog groblja Varaždin. Naime, autobusi će obavljati prijevoz učenika srednjih škola na relaciji od Privremenog autobusnog kolodvora u Gospodarskoj ulici do Parkiralište kod groblja i to u dolasku i odlasku. Iz varaždinske policije zamolili su sve vozače za pojačani oprez i strpljenje zbog prometnih gužvi koje se ovih dana očekuju u Varaždinu.

ČAKOVEC – Turistička zajednica Grada Čakovca u suradnji s Gradom Čakovcem organizira manifestaciju “Antunovsko proštenje” koja će se na jugu Čakovca održavati još do srijede, 13. lipnja 2018. godine. Antunovsko proštenje obuhvaća duhovne sadržaje, ali i puno svjetovnog sadržaja, poput sajma na jugu grada, ističe gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

ZAGREB – Borba protiv antiromizma bila je jedna od glavnih tema sjednice Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije.O začecima te inicijative u Europskoj uniji, ali i Republici Hrvatskoj, govorio je Mladen Ivanović, tajnik hrvatske delegacije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti. U skladu s time, članovi Koordinacije, na čelu s predsjednikom Rudolfom Vujevićem, odlučili su uputiti preporuku županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću da uskoro potpiše Izjavu o prihvaćanju  Deklaracije.

KOPRIVNICA – Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 14. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija će se održati u subotu, 7. srpnja 2018. godine u Koprivnici. Uz promociju proizvodnje povrća, u planu je promotivno-prodajna izložba na koprivničkom Zrinskom trgu uz nagrađivanje najljepše uređenih izlagačkih prostora te stručna predavanja, a posjetit će se i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave povrtlarskom proizvodnjom. Prijave za sudjelovanje na manifestaciji traju do 26. lipnja, a prijavnica je objavljena na Internet stranici Koprivničko-križevačke županije. Županija je za izlagače osigurala besplatan izlagački prostor.

loading