Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.08.2016.

Posted in Vijesti

KRAPINA/ZAGREB – Javni poziv zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima, udrugama, zadrugama, obrtima i tvrtkama, za sudjelovanje na sajamskoj izložbi „100% ZAGORSKO u ZAGREBU“, kojeg je objavila Krapinsko-zagorska županija otvoren je još danas i sutra. Ovogodišnja, 7. Sajamska izložba Krapinsko-zagorske županije na Trgu bana Josipa Jelačića, održat će se u petak i subotu, 16. i 17.rujna. Riječ je o manifestaciji prodajno-izložbenog karaktera, kojom se ovaj kraj promovira kao poželjna turistička destinacija bogate kulturne baštine i enogastronomske ponude, s brojnim manifestacijama i rekreativnim sadržajima.

ZAGREB – Radnici Zrinjevca već nekoliko mjeseci raščišćavaju 90 hektara šikare uz nedovršenu Sveučilišnu bolnicu u Blatu, gdje bi se, prema najavama gradonačelnika Milana Bandića, trebao urediti veliki park po uzoru na Bundek. U Zrinjevcu ističu da je čišćenje u završnoj fazi – očišćen je naime gotovo cijeli kompleks osim raslinja uz Jadransku aveniju. U Gradu, otkrivaju da je uređenje parka, čiji je dovršetak najavljivan do kraja 2015., bilo usporeno zbog izrade dokumentacije, a potom i kišnog vremena, no da je najveći dio posla gotov.

ZAGREB/RIO DE JANEIRO – Zagreb i Dubrovnik predstavili su svoju turističku ponudu u Rio de Janeireu pred oko 150 brazilskih touroperatora, turističkih agenata i novinara u Hrvatskoj kući otvorenoj povodom Olimpijskih igara u tom brazilskom gradu. Iz zagrebačke Turističke zajednice očekuju da će, s obzirom na zanimanje prisutnih na predstavljanju, promocija imati pozitivan utjecaj na turističke rezultate s tržišta Brazila i šire.

VARAŽDIN – “Vrednovanje radova i debata kao alati za europske građane” Europski je projekt  čiji je cilj  priprema nastavnika za korištenje novih pristupa i drugačijih metoda učenja i podučavanja u nastavi, a u kojem će među osam škola iz pet zemalja sudjelovati i Elektrostrojarska škola iz Varaždina.  Vrijednost ovog Erasmus plus  projekta iznosi 155 tisuća eura. Naglasak projekta je na suradnji nastavnika kojima će se pružiti prilika da međusobno provjere i vrednuju rad svojih kolega kako bi se povećala kvaliteta stručnih radova. U projektu će uz varaždinsku Elektrostrojarsku školu sudjelovati  i škole iz Italije, Španjolske, Cipra i Turske .

ČAKOVEC – Nastavlja se projekt osiguravanja  besplatnih udžbenika za čakovečke osnovnoškolce te provođenja  produženog boravka u I., II., III. osnovnoj školi te Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Udžbenici će se i ove godine nabavljati prema istim uvjetima zajedno s Međimurskom županijom, a čakovečki gradski proračun će to stajati oko sto tisuća kuna. Produženi boravak s druge strane pokazao se kao vrlo uspješan projekt, u sve četiri navedene škole polazi ga 126 učenika, a to Gradski proračun Čakovca godišnje stoji oko 600 tisuća kuna.

ĐURĐEVAC – Započeli su radovi na uređenju unutrašnjosti kapele Svete Elizabete u Čepelovcu, naselju u sastavu grada Đurđevca. Zbog dotrajalosti i vlage na zidovima potrebna je nova žbuka i nova boja. Grad Đurđevac za radove koji bi trebali završiti krajem ovog mjeseca,  osigurao je 25.000 kuna. Prošle je godine Đurđevac sufinancirao obnovu kapele u Budrovcu i obnovu krovišta crkve u Mičetincu, a ove godine je zamijenjen i oštećeni lim na krovištu Crkve sv. Jurja.

loading