Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 11.08.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Olujno nevrijeme koje je sinoć oko 19,00 sati pogodilo Zagreb i Zagrebačku županiju napravilo je veću štetu u županiji, nego u Zagrebu. Vjetar je srušio nekoliko stabala i nagnuo stupove električnih vodova, dok je u Zagrebu bio kraći zastoj tramvajskog prometa u Ilici. Kako navode u DUZS pozive na 112 počeli su zaprimati oko 19,20 sati i to s područja Zaprešića, Dugog Sela, Pisarovine i okolice gdje je bilo nekoliko srušenih stabala, a zabilježen je i manji požar uslijed udara groma. U Zagrebu, osim olujnog vjetra i kiše, nisu zabilježene veće štete, osim nekoliko srušenih stabala.

KRAPINA – I Zagorje je sinoć zahvatilo jako olujno nevrijeme koje je, prema informaciji Županijsko centra 112 Krapina, potrajalo od 19,30 do 30 minuta iza ponoći. Građani su imali 56 dojave, radi intervencija žurnih službi. Najviše ih se odnosi na  raskrivene krovove kuća u Gornjoj Stubici i Bedekovčini, a Mihovljanu je drvo palo na osobno vozilo i poljoprivredne strojeve. Zabilježeno je i više slučajeva  stabala srušenih na ceste i električne vodove te nestanka električne struje. Stradalih osoba nije bilo.

ZAGREB – Zvijezde padalice, padajuće Perzeide poznatije kao Suze svetog Lovre, mogu se vidjeti sve do 20. kolovoza, a vrhunac će biti ove subote, 12. kolovoza. Ovaj izuzetan prirodni astronomski fenomen, za mnoge jedna od najromantičnijih noći, moći će se najbolje viodjeti sa šest zagrebačkih lokacija, na Cmroku, Bundeku, Jarunu, sa Sljemena te manje poznati Meglenjak odnosno  mjesto iznad ceste koja spaja Podsused i Zaprešić te iz Park šume Grmoščica u Gornjoj Kustošiji.

ZAGREB – Rekonstrukciju  postojećih zgrada javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti i ove godine sufinancira  Zagrebačka županija.To su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi: zgrade upravnih i drugih tijela, tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno, srednje obrazovanje i  više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput domova za umirovljenike te đačkih domova, zgrade sportskih udruga i organizacija, kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi te zgrade namijenjene obavljanju komunalnih djelatnosti. Poziv i sve informacije dostupne su na web-u županije.

VARAŽDIN – Blagi porast nezaposlenosti bilježe u varaždinskom regionalnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Krajem prošlog mjeseca u Varaždinskoj je županiji bilo 4 tisuće i 23 nezaposlena radnika, što je u odnosu na lipanj povećanje od 2, 8 posto. U usporedbi pak sa srpnjem prošle godine, broj nezaposlenih manji je za 1.588 osoba Tijekom srpnja regionalnom varaždinskom uredu prijavljeno je 913 slobodnih radnih mjesta, što je za 14,0 posto  više nego u proteklom mjesecu.

ČAKOVEC – U okviru projekta „Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu“, kojeg provodi Udruga Zora zajedno s Centrom za kulturu Čakovec i udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, tijekom kolovoza i rujna bit će organizirano niz događanja za mlade. Osim druženja uz edukativni kviz i igranje društvenih igara u okviru 12. kolovoza- Međunarodnog dana mladih, oni će se okupiti i 13. rujna kada je planirano održavanje drugog „Kina za mlade“ na otvorenom, uz analizu filma u organizaciji CZK Čakovec. U sklopu toga, bit će organiziran i festival „Aktivno sudjelujem“, kada će se na Trgu Republike u Čakovcu sa svojim aktivnostima moći predstaviti deset udruga mladih s područja Međimurske županije.

KOPRIVNICA – U koprivničkoj knjižnici danas  će biti priređen  već tradicionalni program „Zdravstveni susreti pod suncobranima“.  Tema je „Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti“, a predavat će medicinska sestra koprivničke bolnice „Doktor Tomislav Bardek“ Vesna Sertić. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre, medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će istovremeno mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, dok će knjižničari preporučivati knjižničnu građu na temu današnjeg Zdravstvenog susreta.

TUHELJ – Četvrti Sajmeni dan, u organizaciji Općine Tuhelj i Turističke zajednice općine, održat će se ove subote, 12. kolovoza 2017. godine u Tuhlju. Na sajmu će sudjelovati brojni izlagači domaćih proizvoda i tradicijskih obrta, a održat će se i utrka konjskih zaprega. Svi posjetitelji imat će priliku degustirati domaće proizvode te se opustiti i zabaviti uz nastupe brojnih KUD-ova i tamburaša. Posebna atrakcija je i tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša, u kojem će se okušati brojne ekipe, a o pobjedniku će odlučiti žiri. Program sajma počinje od 16,00 sati na prostoru ispred DVD-a Tuhelj. Sajmeni dan održava se u sklopu obilježavanja Dana općine Tuhelj i blagdana Velike Gospe.

loading