Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.-12.08.2018.

Posted in Vijesti

OROSLAVJE – Sporazum o gradnji sportske dvorane u Oroslavju, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Oroslavja, potpisali su u nedjelju 12. kolovoza 2018. godine župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i ravnateljica OŠ Oroslavje Sanja Šakoronja.

Grad Oroslavje ima brojne sportske udruge i dugu sportsku tradiciju pa je pravo vrijeme da zajednički idemo u projektiranje nove sportske dvorane – rekao je župan Željko Kolar. Svečanoj sjednici prisustvovali su i izaslanik predsjednice RH, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

KONJŠČINA – Već punih tjedan dana u Konjščini traje proslava obilježavanja Dana općine i župe te je održan niz događanja koja su privukla posjetitelje svih generacija. Udruge umirovljenika, vinogradara i pčelara, samo su neke od udruga i mjesnih odbora koje su danas, 11. kolovoza 2018. godine predstavile svoj rad kod Starog grada, a aktivno je bilo od ranih jutarnjih sati. Raznolik program koji uključuje streljičarstvo, kajakarenje, ali i rekreativne aktivnosti poput šetanja, odnosno 9. pohod šetnicom „Po dragom kraju“ pomno su pripremljene da bi privukle različite dobne skupine i interese. – Cilj ovog događanja je što više druženja i zajedništva, ali i da svi zajedno radimo na dobrobiti općine Konjščina – rekao je načelnik Mirko Krznar. U popodnevnim satima organizirana je zajednička vatrogasna pokazna vježba i 6. biciklijada Putevima rudara, a obilježavanje Dana općine završava u nedjelju 12. kolovoza s programom za najmlađe – Dečec kupom koji počinje u 10,00 sati.

ZAGREB – Popularna manifestacija Klarinje 2018., odnosno 25. proslava Dana Svete Klare bit će održana ove subote, 11. kolovoza 2018. godine pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Program počinje od 18,00 sati svečanom svetom misom, a od 19,00 sati u ovom novozagrebačkom naselju nastupit će šest KUD-ova te će biti održan Dan otvorenih vrata DVD-a Sveta Klara.

ZAGREB – Zagrebački vremeplov, koji već niz godina u Zagreb donosi dašak prošlih vremena, i ove godine predstavlja Plesne večeri na Zrinjevcu. Radi se o  plesnom vremeplovu koji sve zaljubljenike u plesne korake, ali i one koji će to tek postati, šalje u romantična vremena kultnih zagrebačkih plesnjaka. U deset dana do 20. kolovoza 2018. godine, na Zrinjevcu će se izmijeniti različiti bendovi, ali i plesni stilovi – od swinga, lindy hopa, boogieja, two-stepa, jivea, rock’n’rolla, do tanga, valcera i foxtrota. Uz plesne ritmove, na Zrinjevcu će biti i mala gastro-oaza koja će u ponudi imati slasne ljetne slane i slatke zalogaje. Zrinjevački gastro kutak radit će svakoga jutra od 11,00 sati, a plesne večeri počinju svakoga dana u 17,00 sati s Lutajućim Pianinom, od 19,00 sati počinje DJ program, dok koncerti počinju u 21,00 sat.

VARAŽDIN – U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza, organizacije mladih i za mlade s područja Varaždina, organiziraju u subotu,  11. kolovoza 2018. godine cjelodnevni program. U suradnji s inicijativom Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2021,  gradskim savjetom mladih i Pučkim otvorenim učilištem program je pripremilo nekoliko udruga i društava. Od 09,00 do 12,00 sati ispred Fakulteta organizacije i informatike, sutra će biti održan svojevrsni sajam promocije organizacija mladih, dok će u večernjim satima program preseliti u dvorište palače Sermage, gdje će biti priređena tribina na temu „Je li Varaždin sigurna okolina za mlade“, a bit će organizirana i projekcija eksperimentalno-dokumentarnih filmova varaždinskih autorica Anje Strelec, Tomislave Jukić i Monike Rusak.

SVETI MARTIN NA MURI – Tradicionalni središnji program manifestacije Dani turizma 2018. „Povorka starih zanata“ održat će se u nedjelju, 12. kolovoza 2018. godine, s početkom u 14,30 sati u Svetom Martinu na Muri. Tome će prethoditi Međunarodni susret Oldtimer kluba Međimurje, koji će se održati u Žabniku dan ranije, u subotu 11. kolovoza.  Programi u sklopu “Dana turizma 2018” u Općini Sveti Martin na Muri traju do 26. kolovoza 2018. godine.

STUBIČKE TOPLICE – Obilježavajući treću godišnjicu smrti svog prvog predsjednika Josipa Mirta-Tečeka, Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata ‘Barun’, na prostorima svog rekreacijskog centra u Stubičkim Toplicama, ove subote, 11. kolovoza 2018. godine, s početkom u 12,00 sati, organizira, 4. Memorijal Josip Mirt – Teček. Okupile su se brojne braniteljske udruge, kuhao se kotlić kojeg su pripremali članovi, uz brojne sportske aktivnosti. Iznimno ponosan na završetak rekreacijskog centra je predsjednik Udruge, Mladen Hrastinski koji je zahvalan svima koji su pomogli u stvaranju njihovog novog doma i mjesta okupljanja. Čestitke na uspješnom radu uputila im je predsjednica Županijske skupštine, Vlasta Hubicki, naglasivši kako je Krapinsko-zagorska županija  ponosna na sve što su napravili, te im poželjela puno uspjela u nadolazećem razdoblju. Budući da Krapinsko-zagorska županija podupire sve braniteljske udruge i njihove aktivnosti, braniteljima se je tradicionalno, i ove godine, na otvorenju memorijala pridružio župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako uz novo mjesto za okupljanja, članovi Udruge sada imaju i mjesto za planiranje novih projekata, budući da su jedna od najaktivnijih udruga s područja županije.

ŠTRIGOVA – Tijekom ovog vikenda  očekuje nas ponovno nebeski spektakl Perzeida, pučki nazvan ‘suze sv. Lovre’, koji će svoj maksimum doseći u noći s 12. na 13. kolovoza 2018. godine, kada se prognozira prosječna aktivnost od 60 do 70 meteora na sat, a kada će astronomska društva Hrvatskog astronomskog saveza upriličiti organizirana motrenja teleskopima. Osim najljepšeg meteorskog roja u godini, moći će se pogledati i Venera, Mars, Saturn i Jupiter. Među lokacijama na kojima će biti organizirana motrenja neba u Hrvatskoj  je i ona u Štrigovi na Mađerkinom bregu, a promatranje organizira Astronomsko društvo Vega.

VELIKA GORICA – Deseti međunarodni juniorski nogometni turnir „Trofej Turopolja“ održava se do nedjelje,12 kolovoza 2018. godine na ŠRC Velika Gorica. Uz mađarski Haladas, koji će braniti prošle godine osvojeni trofej, te ljubljanski NK Bravo, na turniru će sudjelovati i domaćin Gorica te juniorski sastavi još šest hrvatskih prvoligaša.

loading