Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.4.2016.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Svoje planove, kao i program rada Turističke zajednice Varaždin, danas je javnosti predstavila nova direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth. Novoizabranu direktoricu, medijima je prije toga u salonu  gradske vijećnice u Varaždinu predstavio gradonačelnik Goran Habuš.GORAN HABUŠJELENA TOTHSREĆKO JELENA TOTH

ZAGREB –  Mjesečno Holdingovim Centrom za korisnike prođe oko 20 tisuća osoba, a prošle godine ukupno je Centom u Vukovarskoj prošlo 240 tisuća Zagrepčana. S obzirom na datum dospijeća jedinstvene uplatnice, koji je 15. u mjesecu, najviše građana u Centar dolazi upravo od 10. do 20. u mjesecu. Iz Holdinga su podsjetili građane da pozivom na broj telefona 072 500 400 mogu od 7,00 do 20,00 sati ali i subotom od 8,00 do 13,00 sati, dobiti informacije o svim naknadama sadržanima u jedinstvenoj uplatnici.

VARAŽDIN Potpisivanje Ugovora o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu, te Ugovora o korištenju usluga Ureda za privlačenje investicija između Agencije za razvoj Varaždinske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije, upriličeno je danas u županijskoj palači u Varaždinu. Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na ovaj se način pruža mogućnost sudjelovanja u raznim međunarodnim projektima, korištenju poslovne infrastrukture locirane u neposrednoj blizini svih važnih Europskih institucija, te korištenje mreže aktivnih i utjecajnih EU partnera. Ugovore su potpisali direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, a na potpisivanju su bili župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alan Košić.vžž 1vžž štromarvžž 3vžž 2

ZAGREB – Dom zdravlja Zagrebačke županije provodi Nacionali program ranog otkrivanja raka dojke po gradovima i općinama s ciljem osiguranja dostupnosti ovog segmenta zdravstvene zaštite svim ženama. Zagrebačka županija je za provođenje programa ove godine osigurala 100 tisuća kuna.Mobilni mamograf ovog tjedna je ispred ambulante u Dubravi Vrbovečkoj. Snimanja se obavljaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 12,00 sati, a utorkom i četvrtkom od 14,00 do 17,00 sati. Prošle godine mobilnim mamografima pregledane su 1572 žene. Program mobilne mamografije na području Zagrebačke županije provodi se od 2004. za što je do sada Županija osigurala oko 5 milijuna kuna. Od spomenutih sredstava kupljena su i dva mobilna mamografa, prvi, 2003., a drugi 2014. godine.

GORNJA DUBRAVA- S ciljem unapređenja i razvoja konkurentnosti međimurskih obrtnika te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika međimurskog kraja danas je u Gornjoj Dubravi upriličeno potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije u 2016. godini. Ugovor je vrijedan oko 55 tisuća kuna, a ta će sredstva biti usmjerena za promociju obrtnika na ovogodišnjim sajmovima diljem Hrvatske i inozemstva. Ugovor je s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec. Uz to, Međimurska županija financira i sam rad Obrtničke komore, a isto tako i stipendira učenike koji se školuju za deficitarna obrtnička zanimanja.

ZAGREB – Već 40 godina Knjižnice grada Zagreba imaju dvije podružnice na kotačima. Riječ je o Bibliobusu koji obilazni Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. Bibliobus ima 78 stajališta, 4 tisuće knjiga, pokriva područje od milijun stanovnika, a u njemu se može obaviti sve kao i u običnoj knjižnici. Da Zagrepčani vole posuđivali knjige u Bibliobusu pokazuje i činjenica da je sve više aktivnih članova.

KARLOVAC – Svečano obilježavanje 13. travnja, Dana Karlovačke županije, tema je konferencije za medije koja je danas, 11. travnja 2016. godine održana u Uredu župana Karlovačke županije. O programu obilježavanja Dana županije govorili su župan Ivan Vučić i predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić sa suradnicima. 

PREGRADA – Sajam zdravlja, deveti po redu, organiziraju danas patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije pod županijskim pokroviteljstvom. Teme sajma naslovljenog „Zajedno do zdravlja“ su: promicanje dojenja, živjeti zdravo od malena, piramida zdrave hrane, prevencija kardiovaskularnih i kroničnih nezaraznih bolesti, duhovnom izgradnjom do tjelesnog zdravlja, rano otkrivanje karcinoma i drugo. Sajam se održava  do 14,00 sati na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi.sajam zdravlja pregradasajam zdravalja pregrada župan    

VARAŽDIN – Tradicionalna kampanja „Odaberi svoju školu“ koju Varaždinska županija provodi zajedno s Obrtničkom komorom Varaždinske županije,  Županijskom gospodarskom  komorom Varaždin, i regionalnim varaždinskim uredom  zavoda za zapošljavanje započinje danas u Drugoj gimnaziji Varaždin, a završava 22. travnja u OŠ Ludbreg. U tom će se periodu učenicima osmih razreda predstaviti sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije, čime će im se značajno olakšati donošenje odluke o nastavku školovanja. Početak kampanje, koja se u Varaždinskoj županiji uspješno provodi već devetu godinu zaredom,  bit će danas u 18,00 sati u sportskoj dvorani Druge gimnazije, a  Predstavljanje srednjoškolskih programa organizira se  za 424 učenika sedam varaždinskih osnovnih škola.

ČAKOVEC – S ciljem propitkivanja namjene i svrhe Društvenog centra Čakovec, danas će poslijepodne biti održana javna tribina Platforme za Društveni centar Čakovec, gdje će biti prezentirane dosad mapirane potrebe i sadržaji, te prijedlozi građana, a pritom će biti određene finalne smjernice za razvoj centra. Prva, od dvije, bit će održana u ACT multimedijalnoj dvorani Čakovec s početkom u 18,00 sati.

KOPRIVNICA – Započeo je projekt građanske inicijative „Vodu štedim da vrt uredim“ u koprivničkoj Osnovnoj školi „Đuro Ester“. U školi su postavljeni mjerni uređaji za potrošnju vode, a učenici su dobili letke na kojima je prikazano kako i oni mogu štedjeti vodu. Ušteđenu vodu iskoristit će za zalijevanje organskog vrta, što je pak druga aktivnost ovog projekta. Partneri projekta „Vodu štedim da vrt uredim“  su Udruga za održivi razvoj Hrvatske i Koprivničke vode, a 13 tisuć kuna bespovratnih sredstava za njegovu provedbu osigurana su natječajem Zaklade Zamah.

loading