Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11.8.2015.

Posted in Vijesti

slušanost-4-6-2015-regijaU DRUGOM tromjesečju 2015. godine, Radio Kaj je s dosegom od 473.532 slušatelja, još uvjerljivije na prvom mjestu u kajkavskoj regiji, odnosno objedinjenom području grada Zagreba i 8 županija središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Objavio je to istraživački centar De-facto produkcija iz Zagreba. Radio Kaj je, ujedno, po ukupnom broju  slušatelja, i dalje na trećem mjestu u čitavoj Hrvatskoj. U razdoblju od travnja do lipnja 2015. godine Radio Kaj je povećao svoj doseg za novih 8 tisuća slušatelja. Doseg od 473.532 slušatelja najveći je ikad ostvaren i time Radio Kaj nastavlja kontinuitet stalnog povećanja broja slušatelja.

ZAGREB – Zagrebačke bolnice među najboljim su u Hrvatskoj. Pokazalo je to istraživanje Ministarska zdravlja. KBC Sestara milosrdnica svojom se kvalitetom liječenja smjestio na prvo mjesto. Doba vijest je da su gotovo sve bolnice uspjele smanjiti smrtnost i bolničke infekcije te povećati broj liječenih pacijenata.

ZAGREB – Nultu turističku zonu – Gornji i Donji Grad treba temeljno očistiti dva puta tjedno, kazao je danas primivši se i sam „šmrka“ i čisteći dio Praške ulice gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. bandic1Zagreb ove godine bilježi dvoznamenkasto povećanje broja turista, stoga standard treba dići na najveću moguću razinu, istaknuo je Bandić. Podsjetimo, prema istraživanjima Zagrebačke Turističke zajednice goste najviše oduševljavaju kulturno-povijesne znamenitosti, muzeji, galerije, parkovi, ali i urednost i čistoća grada.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Dugogodišnju manifestaciju Tjedan kulture, zabave i sporta već tradicionalno organizira Udruga za kulturu, zabavu i šport iz Svetog Križa Začretja. Tim povodom danas je u tamošnjoj Vinoteci „Kapljica“ održana i konferencija za novinare. Ove godine posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat program, od mnogobrojnih izložbi u dvorcu Sveti Križ Začretje, jazz, zabavnih i rock koncerata, kazališnih predstava, filmskih projekcija, pa sve do sportskih susreta, igara i natjecanja. Središnji dio događanja je 47. festival Prvi glas Zagorja, koji će okupiti 18 pjevača amatera iz cijele Krapinsko-zagorske, ali i Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije. Tjedan kulture, zabave i sporta održavat će se od 22. do 29. kolovoza.

KRIŽEVCI – Prestižnu nagradu CEMEX dobila je križevačka građevinska tvrtka Radnik za gradnju ekskluzivnog hotela u Malom Lošinju. CEMEX odabire najuspješnija arhitektonska i građevinska postignuća u protekle dvije godine u raznim kategorijama, a projekt u čijoj je realizaciji sudjelovala križevačka tvrtka, proglašen je najboljim u kategoriji javnih i poslovnih građevina. Nagrada se u našoj zemlji dodijelila po deveti puta, a pobjednički projekt predstavljat će Hrvatsku na 24. međunarodnom natjecanju CEMEX Building Awardu koje se u studenom održava u Meksiku.

ZAGREB – Radovi na uređenju južnog kolnika Zagrebačke avenije započeli su jučer, na dijelu od nadvožnjaka iznad Selske ceste do željezničkog nadvožnjaka, neposredno prije Savske ceste. Radi se o dionici od 1.400 metara na kojoj se izvode radovi na pripremi za asfaltiranje te asfaltiranju, vrijednosti 2 milijuna 350 tisuća kuna, koji bi trebali biti završeni do ove subote, 15. kolovoza. Za to vrijeme ova dionica Zagrebačke avenije je zatvorena za sav promet, a obilazni pravac je Zagrebačka avenija – Selska cesta. – Savska cesta. – Slavonska avenija.

ČAKOVEC – Najstarija čakovečka ulica u Peklenici uskoro će dobiti pješačko- biciklističku stazu. Time će se povećati sigurnost prometa uoči početka školske godine, kada djeca krenu u jednu od najvećih područnih škola u Međimurju. Ulica je gusto naseljena, a ujedno je i najkraći put prema Čakovcu preko Vratišinca, pa  se tom cestom kreću sve vrste vozila što predstavlja problem za pješake. Pješačko- biciklistička staza bit će duga oko jedan kilometar, a vrijednost radova je nešto manja od milijun kuna.

KRAPINA – Sredstva za sufinanciranje nabave udžbenika osigurala je i ove godine Krapinsko–zagorska županija. Ove godine za tu je namjenu osigurano 225.000 kuna. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti: jednoroditeljske obitelji s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju u iznosu od 500 kuna; obitelji s troje djece na redovitom školovanju u iznosu od 750 kuna i obitelji sa četvero ili više djece na redovitom školovanju u iznosu od 1.000 kuna. Pravo na novčanu pomoć uvjetovano je visinom prosječnog mjesečnog prihoda kućanstava – za jednočlano domaćinstvo ne smije prelaziti 1200 kuna, za dvočlano 1800 kuna, tročlano 2400 kuna, četveročlano 3200 kuna, te za peteročlano 4000 tisuća kuna, s time da se za svakog daljnjeg člana iznos povećava za 700 kn. Zahtjevi se zaprimaju do 31. listopada ove godine.

DRAŠKOVEC – Proslava 255. obljetnice zavjeta Sv. Roku u Draškovcu, u Međimurju, održat će se od četvrtka 13. do nedjelje 16. kolovoza. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje na blagdan Sv. Roka u nedjelju 16. kolovoza u 11,00 sati predvodit će pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Na misi u perivoju sv. Roka će se okupiti mnogobrojni vjernici iz međimurskih župa i okolice, a prethodit će joj velika svečana procesija s kipom sv. Roka, nakon čega će po prvi puta u Međimurju biti upriličen blagoslov hodočasnika biciklista, najavljuje župnik tamošnje župe Matija Vonić. U svjetovnom dijelu programa Rokova u Draškovcu održat će se brojni koncerti i izložbe te promocija knjige pod nazivom “Dišeča starina”.

ZAGREB – Pravi turistički dragulj glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske, svega četiri mjeseca od otvorenja, postala je Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici.  Na 75 četvornih metara, prometuje od nedavno čak 102 vlaka osam sati svakog dana, a vijest o ovom jedinstvenom sadržaju doprla je i u daleku Kinu. S porastom turističkih posjeta Zagrebu, koji i ove godine bilježi rekorde, turisti su “otkrili” i maketarsko blago u Gundulićevoj ulici kojega rado obilaze tijekom ljeta i na svom proputovanju prema Jadranu.

LUDBREG – Novost u programu  najveće ludbreške manifestacije – Dani Svete Nedjelje, bit će Izložba stoke i malih životinja ludbreškog kraja. Na ovom  svojevrsnom poljoprivrednom sajmu što će se održati u subotu 5. rujna 2015. godine na livadi u Ulici Rudolfa Fizira, osim uzgajivača konja, svinja, krava, koza, ovaca, malih životinja,  predstavit će se i proizvođači poljoprivredne mehanizacije, vinogradarske opreme, opreme i ukrasa za konje te proizvođači stočne hrane. U Ludbreg je ovih dana stigao i odgovor Ministarstva poljoprivrede koje je prihvatilo  pokroviteljstvo nad  Izložbom stoke i malih životinja ludbreškog kraja.

loading