Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 11/12.3.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Jedan od najdugovječnijih župana, koji ovu funkciju obnaša već 16 godina, Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a, ponovno je potvrđen za kandidata Hrvatske seljačke stranke za župana Zagrebačke županije na predstojećim lokalnim izborima. Kožić je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario najbolji rezultat od svih župana u Hrvatskoj pobjedom u prvom krugu sa 56,53% glasova. Kao kandidat za zamjenika župana na odboru županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije održanom u petak, 10. ožujka, potvrđen je Hrvoje Franković diplomirani ekonomist iz Samobora i  trenutni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora. Na predstojećim lokalnim izborima Stjepana Kožića za župana Zagrebačke županije podržat će niz stranaka, a među njima i SDP, koji će dati svoju kandidatkinju za zamjenicu župana, Nadicu Žužak aktualnu članicu Županijske skupštine i pročelnicu za financije, mjesnu i lokalnu samoupravu grada Jastrebarskog.

ZAGREB – Modnom revijom pod nazivom „Za svakog ponešto“ na 19. sajmu Dani ljepote i fitnessa na zagrebačkom velesajmu ove subote, 11. ožujka, predstavila se i udruga Kamensko.  Radi se o unikatnim haljinama, kompletima i košuljama, a jedno od njih pod nazivom za svaku priliku nosio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Udrugu Kamensko pomažemo od prvog dana, osigurali smo im adekvatan gradski prostor za rad na Knežiji, darovali šivače mašine i računala, a uskoro ćemo organizirati humanitarnu večer sa 600 do 700 uzvanika čiji će prihod ići udruzi, najavio je  gradonačelnik Bandić. Udruga Kamensko sada ima 10 žena, poslove su ugovorile i s poznatom švedskom kućom namještaja, a pohvale za razumijevanje Grada Zagreba ističe predsjednica Udruge Đurđa Grozaj. Inače, ovogodišnja sajamska priredba Dani ljepote i fitnessa na Zagrebačkom velesajmu okupila je 255 izlagača iz 22 zemlje te se može posjetiti još ove nedjelje, 12. ožujka.

DUBROVNIK – U ime Međimurske županije, župan Matija Posavec će u subotu 11. ožujka 2017. godine u Dubrovniku primiti Veliku nagradu za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi “Stvaratelji za stoljeća”. Župan će pritom na Regionalnom summitu poduzetnika centralne i jugoistočne Europe “300 najboljih” predstaviti poduzetničku klimu i gospodarstvo Međimurja. Od 15,00 sati, Posavec će kao član sudjelovati i na 1. zajedničkoj sjednici programsko-organizacijski tijela Svjetskog kongresa poduzetnika Zagreb.

ZAGREB – Cjelodnevnu vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom „Spašavanje 2017.“, u subotu, 11. veljače 2017. godine kod Sveučilišne bolnice Blato organizirao je Ured za upravljanje u hitnim situacijama. U vježbi je sudjelovalo 256 članova svih hitnih službi Grada Zagreba, koje je tijekom  jutra pozdravio gradonačelnik Milan Bandić naglasivši kako je Zagreb dobro opremljen te ima kvalitetno educirano  ljudstvo koje može građanima pomoći u svakoj nepogodi.  Inače, tijekom godine će biti  održane 4 vježbe, čiji je cilj daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa i drugih elementarnih nepogoda na području Grada Zagreba, istaknuo je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. Osim specijalističkih postrojbi i postrojbi civilne zaštite opće namjene u vježbi sudjeluju Policijska uprava zagrebačka, DUZS, zagrebački Nastavni zavod za hitnu medicinu, Javna vatrogasna postrojba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, zagrebačko Gradsko društvo Crvenog križa, Zagrebački radio-amaterski savez te udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

ZAGREB – Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek sinoć je s članovima stručnog tima održala tribinu Gornja Dubrava. Politolog Daniel Hinšt, doktorica ekonomskih znanosti Marijana Sumpor, nezavisni vijećnik u Gradskoj skupštini Vladimir Ferdelji, povjesničar umjetnosti i muzejski savjetnik Tihomir Milovac, arhitektica i urbanistica Tea Horvat, inženjer kemijske tehnologije Mirko Budiša, ekonomist i umirovljeni general Jozo Milićević te glumac, redatelj i umjetnički ravnatelj kazališta Planet Art Marko Torjanac su uz Sandru Švaljek govorili što žele i kane mijenjati nakon izbora u svibnju.

ZAGREB – Masovna biciklistička vožnja kroz grad održat će se u nedjelju, 12. ožujka 2017. u Zagrebu. Cilj biciklijade je potaknuti građane na zdrav način života i na brigu o okolišu. Vožnja starta 16,00 sati u dvorištu Tehničkog muzeja, a završit će na nasipu kod kluba Močvara uz prigodni program. Vožnja u Zagrebu dio je velike svjetske akcije koju organizira Greenpeace.

ZAGREB – Međunarodni hrvački turnir za seniore Grand prix Zagreb open bit će održan u subotu 11. ožujka 2017. u školsko sportskoj dvorani Trnsko. Turnir u Zagreb dovodi neke od najboljih hrvača u svijetu. Boje Hrvatske na ovom turniru brani čak 7 hrvača. Eliminacijske borbe počinju u 09,00 sati, a  finalne od 18,30.

SVETA NEDJELJA – Natjecanje u karateu, 14. kup Domenica bit će održano u sportskoj dvorani uz PŠ Rakitje u Svetoj Nedelji ove subote, 11. ožujka 2017. Ulaz je slobodan, a početak je od 10,00 sati.

IVANIĆ GRAD – Festival žene za žene, pjevačkih ženskih skupina bit će održan u velikoj dvorani POU Ivanić Grada ove subote, 11. ožujka 2017. Organizator je ŽVS „Ive“, a početak u 18,00 sati.

LEPOGLAVA – Kulturno umjetničko društvo “Lepoglavski pušlek” organizator je manifestacije  7. Kazališne noći koja će 11. i 12. ožujka 2017. biti priređena u Domu kulture u Lepoglavi. Tijekom dvije će se večeri predstaviti brojne dramske amaterske skupine iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. KUD „Lepoglavski pušlek“ manifestaciju organizira uz potporu grada Lepoglave.

KRAPINA – Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Krapinice u Krambergerovoj ulici, kod zgrade Kotke, započet će u ponedjeljak, 13. ožujka 2017. godine. Radovi će se odvijati do svibnja, a s obzirom na zahtjevnost zahvata, nužna je privremena regulacija prometa te iz Grada Krapine Krapina mole građane za strpljenje.

KRIŽEVCI – Nakon administrativne provjere, Povjerenstvo za ocjenjivanje prijava započinje s ocjenjivanjem programa i projekata od interesa za opće dobro Grada Križevaca koje provode udruge u 2017. na području kulture, socijalne skrbi, zdravstva i humanitarnih djelatnosti, sporta i rekreacije. Iz područja kulture na natječaj Grada Križevaca prijavilo se 16 udruga s 26 prijava, iz sporta i rekreacije dvije udruge s dvije prijave s dvije prijave dok se za područje socijalne skrbi, zdravstva i humanitarnih djelatnosti prijavilo 16 udruga s ukupno 21 prijavom. Iz Grada Križevaca najavljuju kako će se nakon provedenog ocjenjivanja programa i projekata udruga, ugovori potpisati tijekom travnja.

VARAŽDIN – Počela je  manifestacija 8. Tjedan smijeha tijekom koje će u više gradova i općina Varaždinske županije do 19. ožujka 2017. biti igrana 41 predstava. U deset dana jednog od najvećih kazališnih festivala u Hrvatskoj, na rasporedu će se izmjenjivati večernje predstave, predstave za djecu i mlade te dvije cabaret predstave. Uz svoj tradicionalni repertoar predstava i ove će godine Kerekesh Teatar predstaviti novi naslov, a osim njihovih na festivalu će se održati i devet predstava gostujućih kazališta.

ČAKOVEC – Lutkarsko- glazbena predstava „Luda šuma“ slovenskog Gledališča Glej i Dječjeg kazališta Dubrava, u režiji Petera Kusa bit će održana ove nedjelje, 12. ožujka 2017. u 16,00 sati u CZK Čakovec i to u sklopu Kazališne tribine za djecu i mlade „Cukorek“. Šumsku avanturu Ježića i Medvjedića, nastalu prema motivima basni Sergeja Kozlova, na scenu donose Marina Bažulić, Bruno Kontrec, Gregor Hrovat i Ivan Štrok.

loading