Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.01.2016.

Posted in Vijesti

KRIŽEVCI – Svećenici i časne sestre iz križevačkih i susjednih župa, zajedno s vladikom grkokatoličke Križevačke eparhije Nikolom Kekićem, okupili su se na tradicionalnom prijemu u gradskoj upravi. Uz blagoslov prostora i djelatnika te razmjenu zahvala na lanjskoj suradnji i realizaciji brojnih uspješnih programa u godini za nama, svećenicima i časnim sestrama zahvalio je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, a današnjem susretu u Križevcima pridružio se i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Na kraju prijema križevački gradonačelnik Branko Hrg najavio je kako će najveći događaj u ovoj godini i okolicu biti otvorenje i blagoslov brze ceste za Križevce.

ZAGREB – Pretplatne kupone za 2016. godinu, mogu preuzeti korisnici koji ostvaruju pravo na ZET-ov besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Radi se o umirovljenicima čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno, kao i osobe starije od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200 kuna mjesečno.Također, kupone mogu preuzeti i korisnici pomoći za uzdržavanje. Inače, do kraja siječnja, uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u prošloj godini. S prvim danom veljače prestaje takva tolerancija i sve kategorije putnika trebaju imati valjanu kartu za 2016. Usluga je dostupna na prodajnim mjestima ZET-a, i ugovornim partnerima.

VARAŽDIN – Polaznicima programa informatičkog opismenjavanja kojeg su zajedno organizirali Grad Varaždin, Pučko otvoreno učilište i gradska Udruga umirovljenika pod nazivom „Svijet računala“ u sklopu projekta „Za kvalitetu života u trećoj životnoj dobi“,  danas prijepodne su u gradskoj vijećnici podijeljene diplome. Cilj provođenja edukacije je bilo informatičko opismenjavanje umirovljenika. Grad Varaždin je u sklopu projekta “Za kvalitetu života u trećoj životnoj dobi” osigurao sredstva u iznosu od 24.000 kuna, a edukaciju je uspješno prošlo 36 umirovljenika kroz 3 grupe, ističe gradonačelnik Varaždina Goran Habuš koji je umirovljenicima podijelio diplome.

ČAKOVEC – Posljednji je dan mogućnosti prijave na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, koji je objavljen na internetskim stranicama Međimurske županije. Podsjetimo, svoje programe mogu predlagati samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi kojima Međimurska županija nije osnivač, građani i udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture te jedinice lokalne samouprave s područja Međimurske županije. Prijedlozi se šalju na adresu Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

ZAGREB – Zagrebačka županija prepoznajući stočarstvo kao jedan od najvažnijih segmenata poljoprivredI već godinama značajno pomaže svoje mljekarske OPG-a. Tendencija pada broja proizvođača mlijeka u zadnje dvije godine zaustavljena je izravnom prodajom mlijeka na mljekomatima, proizvodnjom sira te okretanjem pružanju novih usluga smještaja i boravka na OPG-u. Tako je Zagrebačka županija prva u Hrvatskoj od županija od 2012. godine krenula sa sufinanciranjem mljekomata. Zagrebačka županija i ove godine osigurala je značajna sredstva za ovaj Upravni odjel i to u iznosu od 20 milijuna 81 tisuću kuna.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac uskoro će dobiti građevinsku dozvolu za gradnju istočne obilaznice. Cesta će služiti za kamionski promet, a na taj će se način izbjeći promet teških vozila  kroz gradske ulice. Izgradnja obuhvaća i uređenje servisne ceste za novu poslovnu zonu koja će biti na ulazu u Đurđevca iz Pitomače, a Grad je za tu namjenu otkupio 22 hektara zemljišta. Izgradnja istočne obilaznice prema sadašnjim procjenama iznosi 12 milijuna kuna, a u Đurđevcu očekuju da će se financirati iz državnog proračuna i fondova Europske unije. Prije izdavanja građevinske dozvole, danas će se održati javni uvid u projekt u prostorima đurđevačke Gradske uprave.

KRAPINA – Jednodnevni posjet Sajmu cvijeća Ortogiardino u Italiji za svoje članove cvjećarske djelatnosti organizira Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije. Ovaj sajam ključni je događaj u sjeveroistočnoj Italiji za amaterske i profesionalne vrtlare, koji se održava u gradu Pordenone od 5. do 13. ožujka. Zagorski cvjećari imat će priliku posjetiti ga u nedjelju 6. ožujka i razgledati izložbu unutarnjih i vanjskih vrtova te opreme i proizvoda za hortikulturu, cvjećarstvo, vrtove, parkove i terase. Obrtnička komora pozvala je sve zainteresirane članove cvjećarske djelatnosti da se za sajam prijave u svoja matična Udruženja obrtnika.

loading