Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 12.4.2016

Posted in Vijesti

KRAPINA – Deveti Sajam poslova održava se danas u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, do 15,00 sati. Organizator je Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina, uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine, a prilika je to za neposredne kontakte između poslodavaca, onih koji traže zaposlenje, obrazovnih sustava i svih koji su na tržištu rada. Danas se u Krapini ujedno obilježava Europski dan poslodavaca te je održan okrugli stol na temu „Kako uskladiti potrebe tržišta rada“ sa panelistima iz gospodarstva i obrazovanja. Uz radionice i predavanja, za učenike osnovnih škola održana je prezentacija deficitarnih zanimanja.

ZAGREB – Stručni skup „Menadžment u kulturi i kreativnom poduzetništvu Zagrebačke županije“ održan je danas u prostorijama Veleučilišta Baltazar u Zagrebu. Koliko je kultura bitna u svim segmentima društva, ali i potrebna izrada strategije, kao što je primjer u Zagrebačkoj županiji, istaknula je zamjenica ministra kulture Ana Lederer. Cilj skupa je unaprjeđenje zaštite kulturnih dobara, isticanje kulturnih potencijala i iskorištavanje mogućnosti njihovog korištenja  u podizanju kvalitete života stanovnika Zagrebačke županije i turista koji posjećuju zeleni zagrebački prsten. Namjera je potaknuti izradu kulturne strategije Zagrebačke županije, naglasio je župan Stjepan Kožić. Kultura je posebno važna za turističku djelatnost jer čak 40% dolazaka turista vezan je na kulturne sadržaje , rekla je  direktorica županijske Turističke zajednice Ružica Rašperić.

ZAGREB – Zagrebački park Maksimir uvršten je na listu najljepših europskih parkova. Svoje je mjesto pronašao uz zelene oaze Madrida, Rima i Pariza. Maksimir je zauzeo četvrto mjesto po izboru portala European best destinations. U objašnjenju stoji kako je park  nastao na rubovima grada krajem 18. i početkom 19. stoljeća, a danas je okružen gradskim naseljima. Unatoč toj činjenici, danas je stanište brojnih biljnih i životinjskih vrsta, ali i zelena oaza brojnih Zagrepčana.

ZAGREB – Uskoro će u svim ZET-ovim autobusima i tramvajima biti postavljene informacije o javnom prijevozu na čak deset jezika, s pripadajućim korisnim uputama i savjetima. Na taj način, Zagreb kao europska metropola približit će se sve brojnijim turistima. Karte su u tisku, a trebale  bi turistima olakšati snalaženje u glavnom gradu RH.

SAMOBOR – Radovi na izgradnji nove sportske dvorane veličine tisuću četvornih metara kod OŠ Samobor približavaju se kraju, a kroz tjedan dana kreće montaža sportskog poda, sanitarne opreme i rasvjete. Uskoro kreću i radovi na uređenju okoliša, kako bi dvorana bila spremna za tehnički pregled početkom lipnja i za dolazak učenika početkom nove školske godine. Podsjećamo, jednodijelna stara dvorana srušena je jer je bila u vrlo lošem građevinskom stanju i nije udovoljavala sigurnosnim potrebama izvođenja nastave tjelesnog odgoja osnovnoškolske djece. Uz Grad Samobor, koji je osigurao 75% sredstava za izgradnju nove dvorane vrijednosti veće od 9 milijuna kuna,  izgradnju sufinancira Zagrebačka županija sa 25%. Osigurana su i decentralizirana sredstva za izgradnju školskih zgrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u iznosu od milijun 158 tisuća kuna.

ZAGREB – Nacionalni projekt Okusi hrvatske tradicije, kao i manifestacija Dani okusa varaždinskoga kraja te uručivanje standarda OKUSI prvom ugostiteljskom objektu u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana na Kajzerici, održano je danas u Zagrebu.

 

VARAŽDIN – Jučer je  započela tradicionalna kampanja „Odaberi svoju školu“ koju Varaždinska županija provodi zajedno s Obrtničkom komorom Varaždinske županije,  Županijskom gospodarskom  komorom Varaždin, i regionalnim varaždinskim uredom  Zavoda za zapošljavanje.  Učenicima osmih razreda tijekom kampanje  predstavit će se sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije. U sportskoj dvorani Druge gimnazije jučer poslijepodne je organizirano predstavljanje srednjoškolskih programa učenicima osmih razreda sedam varaždinskih osnovnih škola. Obratili su im se gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Danas, s početkom u 18,00 sati kampanja „Odaberi svoju školu“ nastavlja se u Novom Marofu, a slijede Varaždinske Toplice, Visoko i Lepoglava, zatim Ivanec,  Petrijanec,  Vidovec  i  Gornji  Kneginec. Kampanja će završiti 22. travnja u Osnovnoj školi Ludbreg.

ČAKOVEC – Ususret 52. čakovečkoj manifestaciji „Porcijunkulovo“, Turistička zajednica Grada Čakovca uputila je poziv građanima za sudjelovanje u kreativnom oslikavanju kišobrana – prepoznatljivog ukrasa čakovečkih ulica u vrijeme manifestacije. Tijekom čitavog ovog tjedna zainteresirani građani mogu uz predočenje osobne iskaznice podići prazni kišobran, a nakon ukrašavanja vlastitim motivima, kišobrani se vraćaju u ured Turističke zajednice na adresi Kralja Tomislava 1, najkasnije do ponedjeljka 9. svibnja. Najpoznatija čakovečka manifestacija Porcijunkulovo, ove će godine biti održana od 29. srpnja do 3. kolovoza.

PTUJ – Dugogodišnja suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive te Turističkog društva Ptuj nastavljena je otvorenjem dviju izložbi slika u ovom slovenskom gradu. Izložene su 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015. te 30-ak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Delegaciju Koprivničko-križevačke županije na otvorenju izložbi slika predvodio je župan Darko Koren. Tijekom boravka u Ptuju,  župan Koren zasadio je  i stablo lipe u Europskom parku u Ptujskim termama.

loading