Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 12.04.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Više od 2.000 stanovnika naselja Jakuševec, Hrelić te Mičevec, zbog života u blizini odlagališta otpada Jakuševec, potpisalo je ugovore o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja. Riječ je novčanom iznosu od nešto više od šest tisuća kuna koje svaki član kućanstva dobije u tekućoj godini i to u dvije rate, početkom i krajem godine. „Radimo ono što suvremeni svijet radi i tako će biti dok ne zatvorimo odlagalište otpada“, rekao je prilikom posjeta ovim naseljima gradonačelnik Milan Bandić.

SVETA NEDELJA – Ugovor o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske koja se nalaze na području naselja Kerstinec u Svetoj Nedelji potpisali su ovog petka, 12. travnja 2019. godine  u svetonedeljskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Dario Zurovec i ministar državne imovine Goran Marić. – Mi imamo dobru suradnju s gradovima i općinama te Zagrebačkom županijom, a ovaj ugovor bit će prilika za još veći poslovni i gospodarski uzlet ovog grada, ali i Županije i Hrvatske – istaknuo je ministar Marić.  Ovim Ugovorom Ministarstvo državne imovine  Gradu Svetoj Nedelji darovalo je nekretnine ukupne površine oko 200.000 metara četvornih s ciljem poticanja gospodarskog napretka i razvoja poduzetništva, procijenjene vrijednosti 6.560.000 kuna.

VARAŽDIN – Zavod za javno zdravstvo i Dom zdravlja Varaždinske županije u suradnji sa Savjetom za zdravlje Varaždinske županije i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje Područni odjel Varaždin, danas,12. travnja 2019. godine, organizirali su u Varaždinu, povodom Svjetskog dana zdravlja,  stručni skup pod nazivom „Zdravlje za sve“ /univerzalna zdravstvena zaštita. Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, tom je prigodom napomenuo je kako je vodeći cilj Varaždinske županije da zdravstvena zaštita na jednako kvalitetan način bude dostupna svim stanovnicima i kroz provođenje istoimenog projekta vrijednog više od 12 milijuna kuna koji podrazumijeva građevinske zahvate na ambulantama i domovima zdravlja te nabavku opreme.

ZAGREB – Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke organiziraju u petak, 12. travnja od 18,00 sati šetnju pod nazivom Biciklističke i pješačke staze Trešnjevke: između želja, zakona i stvarnosti. Na ovoj će šetnji Dario Oršić, diplomirani inženjer cestovnoga prometa, posjetitelje upoznati sa zakonskim propisima kojima je regulirana izgradnja pješačkih i biciklističkih staza te će također pokazati dobre i loše primjere iz života Trešnjevke. Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke.

KLAGENFURT – Županijska Turistička zajednica po prvi puta je predstavila Međimurje na austrijskom sajmu Freizeit/Auto&Bike u Klagenfurtu, koji je u tri dana obišlo 47.000 posjetitelja. Brojni posjetitelji klagenfurtskog sajma nisu krili oduševljenje štandom TZ Međimurske županije, a posebno su ih se dojmili specijaliteti međimurske kuhinje. S obzirom da je Međimurje na stranim turističkim tržištima prepoznato kao vinska regija predstavljena su vrhunska vina te nadolazeće Urbanovo, a na štandu su bili i predstavnici centra dr. Rudolf Steiner koji okuplja proizvođače ekoloških i biodinamičkih proizvoda te predstavnici LifeClass Termi Sveti Martin. Zamjenica župana Sandra Herman te voditelj ureda TZ Međimurske županije Rudi Grula sastali su se sa predstavnicima regionalnih i lokalnih vlasti te je dogovorena posebna prezentacija Međimurja koja će biti održana na jesen u Klagenfurtu, a dogovoreni su i konkretni poslovi s turoperatorima.

KRAPINA – Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina u suradnji s partnerima organizator je „Dana profesionalnog usmjeravanja“ koji je održan ovog petka, 12. travnja 2019. godine, u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Krapina. – Događaj je to namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi im se pružile sve relevantne informacije o mogućnostima školovanja, stipendiranja i zaposlenja na području županije, navodi predstojnik Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Goran Vukmanić te ističe da su se predstavile sve zagorske srednje škole, učenicima su prezentirani i portal “e-usmjeravanje” te interaktivni alati za upravljanje karijerom, prezentirani su filmovi o deficitarnim zanimanjima, a održan je i okrugli stol “Razgovor o budućnosti”. U ime krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića, prisutne je pozdravio njegov zamjenik Drago Kozina, a poruku mladima koji su na životnoj prekretnici, te razmišljaju o odabiru svog budućeg zanimanja uputio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Svaki posao treba raditi sa puno volje i srca, i onda je svako radno mjesto lijepo mjesto. Treba slijediti svoje snove, ali pritom ipak i razmišljati da li ćeš si na tom putu moći stvoriti uvjete da ih i ostvariš, a Županija je tu kroz niz mjera partner mladima, poručio je župan Kolar.

KOPRIVNICA – Održana je sjednica Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima provedenima tijekom 2018. te planovima i akcijskom planu za 2019. godinu. Bilo je riječi i o odlasku u Varaždin na 13. susret Gradova i općina prijatelja djece koji će biti poseban po tome što se ove godine obilježava 30 godina od donošenja Konvencije UN-a o pravima djeteta te 20 godina akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“.

LEPOGLAVA – Stavljanjem asfaltnog tepiha ovih su dana kraju privedeni radovi na uređenju 365 metara nogostupa u Ulici hrvatskih pavlina u Lepoglavi, od vatrogasnog doma do Ulice Ante Kovačića. U sanaciju nogostupa krenuli smo, kako bismo građanima omogućili njegovo nesmetano korištenje te tako povećali sigurnost sudionika u prometu. Poseban naglasak pri tome je na djeci, budući da je riječ o nogostupu koji se nalazi uz školu i uvelike ga koriste učenici, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić. Ugovorena vrijednost završenih radova je oko 300.000 kuna. Inače, ove godine u proračunu Grada Lepoglave čak 25 milijuna kuna namijenjeno je za kapitalne investicije odnosno komunalne programe, a sanacija tog nogostupa prvi je odrađeni komunalni zahvat iz tog programa.

loading