Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.05.2017.

Posted in Vijesti

MURSKO SREDIŠĆE – Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu u  Murskom  Središću ovog petka, 12. svibnja  otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.  Ispostava Zavoda za hitnu medicinu otvara se u sklopu proslave Dana grada Mursko Središće. U prilagodbu prostora ispostave Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u sklopu kojeg će djelovati pet timova hitne medicinske pomoći “T2” uloženo je 330 tisuća kuna. Potom je u Prelogu otvorio 21. Sportske igre mladih, a  tijekom svog boravka na sjeveru Hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će u poslijepodnevnim satima Hum na Sutli, Krapinu i Veliko Trgovišće.

RADOBOJ – U sklopu 7. Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske županije u suradnji s općinom Radoboj, danas i u subotu, 13. svibnja 2017. godine organizira manifestaciju Dani orhideja. Program se sastoji od zanimljivih predavanja i radionica te obilaska planinarsko-poučne staze „Putovima orhideja“ na kojoj se u mjesecu svibnju može vidjeti više od 15 vrsta orhideja.

KLANJEC – Novi pogon Predionice Klanjec u koji je austrijski vlasnik uložio 6 milijuna eura vlastitih sredstava danas su u pratnji direktora Gorana Ivekovića obišli saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Novi pogon u kojem se proizvode 3.500 tona prediva za tekstilnu industriju diljem svijeta Klanjcu je donio 40 novih radnih mjesta što dokazuje da je Krapinsko zagorska županija sve privlačnija investitorima poručuje župan Željko Kolar.

ZAGREB –  Tradicionalna manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove!  održana je u parku Zrinjevac od 10,00 do 16,00 sati. Kao i ranijih godina, srednje škole Grada Zagreba predstavile su učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima svoje programe, aktivnosti i dosadašnja postignuća svojih učenika. Bila je to prilika da osmaši  šetajući omiljenim zagrebačkim parkom i družeći se s učenicima, nastavnicima i ravnateljima upoznaju obrazovne programe čak 80 škola, kako gimanzija tako i strukovnih srednjih škola koje djeluju u Zagrebu, te ih se time potakne u donošenju odluke i odabiru programa koji će upisati.

ČAKOVEC – Novouređeni prostori Igraonice „Bamblek“ te Dječjeg i Studijskog odjela Knjižnice „Nikola Zrinski“ u Čakovcu otvoreni je  na Trgu Republike. Podsjetimo, temeljem Sporazuma kojeg su potpisali Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec, Međimurska županija i Grad Čakovec, obnovljen je prostor bivšeg Časničkog doma u koji su smješteni navedeni odjeli, pa će nove prostore, uz buduće korisnike- djecu, otvoriti predstavnici Županije i Grada.

ŽUMBERAK – Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je, povodom Međunarodnog dana obitelji susreo se s korisnicima programa „Pomoć u kući“ s područja općine Žumberak. Kako bi se projekt provodio – odnosno kako bi stariji i nemoći ostali u svojim domaćinstvima – Zagrebačka županija i ove godine u proračunu je za tu namjenu predvidjela 120 tisuća kuna. Tom prigodom Kožić je obišao i radove na asfaltiranju ceste Župani –Veliki Vrh koje županija s 400 tisuća kuna sufinancira. Radovi će biti gotovi kroz desetak dana.  Svi ovi projekti imaju samo jedan cilj očuvati život u ruralnim dijelovima Zagrebačke županije.

KRIŽEVCI – I dalje pada broj nezaposlenih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci u travnju je bilo 3.927 nezaposlenih, što je 471 osoba manje nego u ožujku, odnosno čak 1.612 osoba manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U svim Ispostavama Zavoda za zapošljavanje zabilježen je pad nezaposlenosti: u Koprivnici za 229 osoba, Križevcima 129 te u Đurđevcu 113 osoba.

ZAGREB – Večernjakova biciklijada održat će se u subotu 13. svibnja, a start je u 11,00 sati kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Očekuje se da će se, kao i svake godine, na njoj okupiti gotovo 2.000 vozača. Vozit će se Slavonskom, Savskom, Vukovarskom i Držićevom do Bundeka. Na biciklijadi mogu sudjelovati i oni koji nemaju bicikl, a mogu ga rezervirati još danas slanjem svoga imena, prezimena i broja mobitela na e-mail info@nextbike.hr.

KRAPINA – Manifestacija „Dani Ljudevita Gaja i Hrvatskog narodnog preporoda“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Krapine počela je jučer prigodnim radionicama u krapinskoj Srednjoj školi te dodjelom nagrada za literarni natječaj „Gaj i njegovo doba“. U Galeriji Grada Krapine večeras u 19,00 sati otvara se Filatelistička izložba, a sve će kulminirati svečanim  koncertima „Gaju u čast“ koji će se održati sutra, 13. svibnja u Festivalskoj dvorani u Krapini te u nedjelju 14. svibnja u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Zagrebu.

 

loading