Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 12.06.2017.

Posted in Vijesti

KRIŽEVCI – Mario Rajn službeno je danas, 12. lipnja 2017. godine, preuzeo dužnost gradonačelnika Križevaca. Ovlasti mu je predao dosadašnji gradonačelnik Branko Hrg, koji je tu dužnost obnašao od 2001. godine. – Kada sam ja preuzeo dužnost gradonačelnika dočekali su me dugovi u visini od 11,5 milijuna kuna i dva kredita. Danas kolegi Rajnu ostavljam čistu i daleko povoljniju situaciju uz poruku da će ubrzo morati raditi rebalans proračuna te ga povećati za 17 milijuna kuna, koliko nam je odobreno iz jednog europskog projekta i Fonda za zaštitu okoliša – ističe Branko Hrg. – Slijedeće četiri godine radit ćemo na dobrobit Križevaca i njegovih građana, a čvrst temelj bit će nam dosadašnja postignuća bivše vlasti, tako da ćemo mi samo nastaviti nadograđivati priču, ističe Rajn. – Nemamo namjeru ništa zaustavljati jer vrijedni su projekti pokrenuti – naglašava gradonačelnik Križevaca Mario Rajn najavljujući i određeno rebrendiranje grada.

ZAGREB – Godišnja konferencija udruge Major Cities of Europe pod nazivom Digitalna budućnost – Gradovi i stvarnost održava se od danas do srijede, 14. lipnja 2017. godine, u Zagrebu. Konferencija će okupiti kreatore politika i menadžere lokalnih samouprava koji su uz usmjerenost na određivanje inovacijskih strategija odgovorni i za njihovu uspješnu provedbu. Na ovogodišnjoj konferenciji svoja iskustva predstavit će istaknuti stručnjaci iz više od 17 zemalja svijeta iz redova pružatelja informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

KRAPINA – Diplome za 54 nova majstora u 19 zanimanja dodijeljene su danas u Srednjoj školi Krapina. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednik županijske Obrtničke komore i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško uručili su ih kandidatima koji su majstorski ispit položili u rujnu i prosincu 2016. te u veljači 2017. godine. – Ovo je važan događaj za obrtništvo Krapinsko-zagorske županije, jer stvaramo nove kolege obrtnike, stvaramo nove mentore za buduće naučnike, učenike koji će upisati obrtnička zanimanja, a to nam je na kraju krajeva i cilj – ističe davor Pleško. – Novi majstori svoje će znanje moći prenijeti na nove generacije, a osim toga, oni su tržištu već dokazali da su majstori u svom poslu i da su došli do maksimalne razine kvalitete svog znanja i svojih poslova u onoj branši kojoj pripadaju. To je izuzetno važno i za sam imidž obrta – rekao je župan Željko Kolar.

ZAGREB – Nakon što je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio niže cijene ulaznica za građanstvo na svim gradskim bazenima te prilagodbu radnog vremena, na svim bazenima krenulo se s provođenjem ankete u kojoj se građani mogu izjasniti o svome prijedlogu za radno vrijeme. Anketni upitnik je anoniman a rezultati ove ankete biti će korišteni u svrhu unapređenja usluge. Anketa se provodi do petka 16. lipnja, a anketni listići su postavljeni na svim gradskim bazenima, Facebook stranicama bazena i web stranici ustanove Upravljanje sportskim objektima.

ZAGREB – Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan šest milijuna kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu. Najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi sto tisuća kuna. Javni poziv je otvoren do 31. listopada. Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva itd.

LOBOR – Novo vozilo vrijedno 100 tisuća kuna predano je danas na korištenje Domu za odrasle Loborgrad. Nabavku vozila sa 50 tisuća kuna financirala Krapinsko-zagorska županija, dok su preostali iznos osigurale općine Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan, Novi Golubovec, Zlatar Bistrica i grad Zlatar, na čijem području Dom za odrasle Loborgrad vrši uslugu njege u kući i dostavu toplih obroka.

VARAŽDIN – Završna konferencija projekta „Positiva“ kojim su osigurani pomoćnici u nastavi djeci s teškoćama u razvoju u gradskim osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno‐obrazovnim ustanovama, održana je danas u Varaždinu. Partneri u ovom projektu financiranom sredstvima iz Europskog socijalnog fonda bili su Grad Varaždin, Razvojna agencija Sjever DAN, I. privatna gimnazija  iz Varaždina, te prva, druga, treća, četvrta, šesta i sedma varaždinska osnovna škola. Na konferenciji koja u 11,00 sati započinje u  palači Herzer, govorit će predstavnici grada Varaždina i partnera na projektu Positiva.

KOPRIVNICA – Održana je Završna konferencija projekta Odjek II, kojim su osigurani pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u koprivničkim osnovnim školama. Kroz projekt Odjek II za ukupno 27 učenika osigurano je 25 pomoćnika u nastavi. Nositelj projekta bio je Grad Koprivnica, a glavni partneri osnovne škole Braća Radić, Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.Središnje  događanje završne konferencije bilo je otvorenje izložbe fotografija izrađenih prilikom sudjelovanja na „Integrativnom danu“, koju je u predvorju Doma mladih otvorio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

ČAKOVEC – Učenici čakovečkih osnovnih škola će i tijekom ovih ljetnih školskih praznika imati organizirane brojne kampove i radionice. Osim već poznatih ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” te informatičkih radionica, po prvi put bit će održani i ljetni kampovi iz tehničke kulture. Tako će ove godine u ponudi biti rekordna 22 sportska kampa te će tijekom školskih praznika, od 19. lipnja do 1. rujna, svaki tjedan na rasporedu biti barem jedan kamp. Kampovi iz tehničke kulture, bit će podijeljeni u osam različitih područja, a radionice  će se održavati od 26. do 30. lipnja u 1. OŠ Čakovec i besplatne su. Također će biti održane i besplatne informatičke radionice.

loading