Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.08.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Za ukupno 200 milijuna kuna zadužuje se Grad Zagreb, na rok od pet godina, za financiranje investicijskih projekata. Kako ističe zamjenica pročelnika Gradskog ureda za financije Vjera Salopek, za realizaciju Programa radova kapitalnih ulaganja u objekte društvene djelatnosti planirano je utrošiti 109,6 milijuna kuna, dok će se za gradnju novih prometnica izdvojiti 80,4 milijuna kuna, od čega najveći dio ide na gradnju Radničke ceste. Od projekata društvene djelatnosti Salopek izdvaja dovršetak opremanja Muzičke akademije u iznosu od 17 milijuna kuna, ali i sanaciju hale A Tehničkog muzeja za 5,9 milijuna kuna. Od ukupnih 200 milijuna kuna tek će se 6 milijuna izdvojiti za predškolske objekte, od čega čak 1,7 milijuna kuna za početak gradnje dječjeg vrtića Vrbani II. Za školske objekte uložit će se nešto više od 36 milijuna kuna, od čega će najviše, čak 18 milijuna kuna dobiti OŠ Odra. Značajna sredstva dobit će i zdravstvo – 19 milijuna kuna, od čega 11 milijuna kuna ide na dogradnju KB Sveti duh.

ZAGREB – Na zagrebačkoj Zavrtnici gradi se prvi edukativni centar takve vrste u svijetu nazvan “Mozgaonica – pametna igraonica”. Prostor se trenutačno renovira, otvorit će se početkom rujna, a mozgaonicu će činiti tri dijela. Prvi su učionice u kojima će educirani voditelji održavati program izvannastavnih aktivnosti za djecu. Drugi je dio predviđen za grupne posjete škola, a treći će cijeli dan, od 9,00 do 22,00 sata, biti otvoren za sve posjetitelje, bez obzira na dob.

RADOBOJ – Dugonajavljivana izgradnja dječjeg vrtića u Općini Radoboj počela je početkom kolovoza. Izgradnja modernog objekta s više od 400 četvornih metara po najnovijim pedagoškim standardima privatna je investicija investitora iz Oroslavja. Prema projektnoj dokumentaciji objekt će sadržavati tri dječja odjeljenja sa dnevnim boravkom, garderobom, natkrivenom terasom, multifunkcionalnom dvoranom i vanjskim igralištem namijenjenim za najmlađe, odnosno za djecu do polaska u osnovnu školu. Radi se o modularnoj gradnji, a objekt bi trebao biti završen tijekom jesenskih dana. Predbilježbe za upis djece u vrtić su u tijeku.

ZAGREB – Javni poziv za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, objavila je Županija s partnerima u projektu „Prsten potpore“. Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije u predstojećoj školskoj godini. Na javni poziv, koji je otvoren do četvrtka, 18. kolovoza mogu se javiti svi zainteresirani pod uvjetom da imaju minimalno srednjoškolsko obrazovanje te da protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak.

VARAŽDIN – Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje aktivnosti udruga u 2016. godini raspisala je Varaždinska županija. Sufinancirat će se aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije, prema 13 prioritetnih područja iz strateških županijskih dokumenata. Detalji vezani uz prijavu, kao i prijavni obrazac objavljeni su uz natječaj na web stranicama Varaždinske županije, a rok za podnošenje prijava je 16. kolovoza.

ČAKOVEC – Program sufinanciranja izrade projektne dokumentacije međimurskim poduzetnicima u okviru natječaja E-impuls, raspisanog od strane Ministarstva poduzetništva i obrta, provodit će Međimurska županija. E-impuls je otvoren do 30. rujna, a u okviru natječaja, mikro i mali poduzetnici mogu dobiti bespovratna sredstva u visini od 30.000 do 300.000 kn za ulaganju u materijalnu i nematerijalnu imovinu. Poduzetnicima sa sjedištem u Međimurskoj županiji Međimurska će županija sufinancirati trošak izrade projektne dokumentacije u iznosu od 50% računa za usluge izrade projektne dokumentacije ili najviše 3.000 kn po projektnoj prijavi. Detalji programa će biti objavljeni u početkom rujna.

KOPRIVNICA – Trajno otvoreni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“,  tema je info radionice koju danas organizira Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Porom- Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja. Temeljem tog poziva za područje Koprivničko-križevačke županije predviđen je maksimalni iznos od preko sedam milijuna kuna, a detalje vezane uz mogućnost dobivanja i iskorištavanja tih sredstava, na info radionici u prostorijama Pore, moći će doznati privatni koncesionari primarne zdravstvene zaštite, kojima je radionica prvenstveno i namijenjena.

OROSLAVJE – Svoj dan na blagdan Velike Gospe obilježava Grad Oroslavje. Višednevna proslava započela je otvorenjem izložbe radova s likovne kolonije “Vlaho Bukovac”, a nastavljena je jučer  gradonačelnikovim prijemom roditelja novorođene djece. Danas će se održati i svečana sjednica Gradskog viJeća na kojoj će se dodijeliti plakete, priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama, a bogat program proslave nastavlja se ovog vikenda tradicionalnim kulturno-zabavnim i sportskim susretima te koncertima, dok će se na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, u crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije svečanom misom obilježiti i Dan župe.imageimageimage

loading