Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.08.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. godine u jutarnjim satima s južnog parkirališta zgrade Gradske uprave  ispratio je četvrtu grupu djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, njih 24-ero udruge Ozana, na besplatni sedmodnevni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom. – Grad Zagreb ovakvo ljetovanje za osobe s invaliditetom organizira od 2003. godine, a ljetovat će ukupno 13 grupa, odnosno 373 osobe – istaknuo je gradonačelnik Bandić. Za vrijeme boravka osigurana je puna pansionska usluga, uz pedagoške sadržaje i nadzor stručnih suradnika te 24-satna zdravstvena skrb.

SVETI IVAN ZELINA – U tijeku su radovi energetske obnove zgrade Gradske uprave u Svetom Ivanu Zelini koji obuhvaćaju toplinsku izolaciju vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru odnosno tavanu te rekonstrukciju sustava grijanja. Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjit će se za gotovo 60%. Uz to zgrada će dobiti i novu vizuru. Vrijednost radova iznosi 3.984.650 kuna. Grad Sveti Ivan Zelina sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao je putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u iznosu od 1.785.243 kuna.

VARAŽDIN – Srednja strukovna škola Varaždin, čiji osnivač je Varaždinska županija, jedna je od samo dvije škole u Hrvatskoj čiji će „zeleni“ projekt vrijedan više od 630 tisuća kuna biti financiran iz donacije HEP Opskrbe. Odobren im je projekt ugradnje dizalice topline i fotonaponske elektrane kojim će ova škola, koja ima 600 učenika, 69 nastavnika i 14 majstora struke, sama proizvoditi toplinsku energiju, što će donijeti i uštede na računima za plin. Projekt ugradnje dizalice topline i fotonaponske elektrane je vrijedan  631.543 kuna, a da za njega nije bilo nimalo jednostavno dobiti donaciju, govori podatak da je pristiglo ukupno 14 prijava, no samo su dva projekta odobrena za dodjelu sredstava.

KOPRIVNICA – Izmijenjen je i dopunjen Pravilnik o uvećanim studentskim stipendijama Grada Koprivnice redovnim studentima na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50% kao i studentima koji se školu za deficitarna zanimanja u RH. Odlukom se omogućuje stipendiranje navedenih studenata u uvećanom iznosu i to za osobe s invaliditetom na 800 kuna za studiranje u Hrvatskoj i 1.600 kuna za studiranje u inozemstvu te 800 kuna za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja u RH.

KRAPINA – Javni poziv za iskazom interesa za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na poljoprivrednim gospodstvima u 2019. godini raspisala je Krapinsko-zagorska županija. Ovim pozivom žele se dobiti informacije o planiram ulaganjima na poljoprivrednim gospodarstvima u ovoj godini. Stoga su sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije pozvana da ispune anketni upitnik, pa će se temeljem iskazanih interesa ciljano provesti Natječaj za dodjelu potpora koje će biti u visini do 50 tisuća kuna.

ZAGREB – Zbog neujednačenih i promjenjivih visina i gazišta 120 stuba Ivana Kozarca, koje se nalaze u GČ Gornji Grad- Medveščak, trebat će u kvalitetnu obnovu. Nova 700 tisuća kuna vrijedna obnova, kako poručuju iz Grada, zbog neredovitog održavanja predviđa rušenje postojećih stepenica i izgradnju novih dok se neće  mijenjati ograda i kanalice koje su u dobrom stanju, a bit će uređen i prolaz između Kozarčeve i Pantovčaka. Kako treba raspisati natječaj, očekuje se da će radovi biti na proljeće sljedeće godine.

ČAKOVEC – Privremeno parkiranje, zbog građevinskih radova, na parkiralištu sa sjeverne strane bolničkog kompleksa, Grad Čakovec je dozvolio  zaposlenicima Županijske bolnice Čakovec, Doma zdravlja Čakovec, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, kojima su podijeljene posebne naljepnice, a parkiralište mogu koristiti isključivo za radnog vremena. Gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču  zahvalio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinšćak, s obzirom da zbog radova, zaposlenici imaju velikih problema s parkiranjem vozila prilikom dolaska na posao, a sada svoje vozilo mogu parkirati u neposrednoj blizini radnog mjesta.

loading