Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.09.2017.

Posted in Vijesti

 

ČAKOVEC – Dvogodišnji Ugovor o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta, težak oko 34 milijuna kuna potpisan je danas u Maloj vijećnici Međimurske županije. Za dvogodišnje održavanje do kraja 2019. godine više od 17 milijuna godišnje ići će za redovno održavanje prometnica, dodatnih tri milijuna kuna za zimsko održavanje, a u taj iznos ubraja se od ove godine i nabavka soli. S predstavnicima tvrtki koje će obavljati radove, ugovore je potpisala Ljerka Cividini, ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije, koja upravlja s 450 kilometara županijskih i lokalnih cesta u Međimurju, izuzev onih na području Grada Čakovca.  Zadovoljstvo činjenicom da će te poslove u Međimurju ponovno obavljati međimurske tvrtke istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec i najavio da će se iduće godine ulagati znatna sredstva i u izgradnju novih prometnica, među kojima je prioritetna izgradnja brze ceste Čakovec- Kuršanec, kako bi se postojeća prometnica koja sada prolazi kroz naselja u potpunosti rasteretila.

VELIKA GORICA – Gradilište najiščekivanije poljoprivredne investicije u zagrebačkoj županiji – ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće, obišao je danas, 12. rujna 2017. godine župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima i gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem. ULO hladnjača se gradi u Radnoj zoni Rakitovec u Velikoj Gorici, a ukupna vrijednost ove investicije je 27 milijuna kuna. Posebnost ove hladnjače je da je jedina u cijeloj Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca nego domaćih proizvođača koji će svoje voće i povrće moći plasirati na tržište cijele godine, a ne samo sezonski. Direktor Distributivnog centra, Hrvoje Bunjevac ponosan je i na suradnju koju spomenuti centar ima sa školama te dodaje da se ove godine suradnja povećala sa 16 na 36 škola, a planira se proširiti i na bolnice. Izuzetno sam zadovoljan sa ovom investicijom i sa njom ćemo zaokružiti jednu cjelinu i maksimalno se plasirati na tržištu – izjavio je župan Kožić.

ZAGREB – Program i aktivnosti humanitarne akcije Terry Fox Run, 18. po redu, predstavljen je danas 12. rujna 2017. godine na konferenciji za medije u Zagrebu. Utrka će se održati 24. rujna na zagrebačkom Jarunu, a organiziraju je, između ostalih i veleposlanstvo Kanade te Hrvatska liga protiv raka pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva zdravstva. Okupljenima se obratila i zamjenica gradonačelnika Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević naglasivši kako ova utrka prenosi svijest o potrebi istraživanja raka ali i prevenciji te liječanju. Mi ovu utrku doživljavamo svojom, Zagrebačkom -dodala je Pavičić Vukičević. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstvena istraživanja raka. Inače, humanitarna utrka u čast mladog Terry Fox-a koji je zbog ove bolesti izgubio nogu, organizira se u preko 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

KOPRIVNICA – Danas je u Županijskoj gospodarskoj komori Koprivnica održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljena priznanja Zlatna kuna za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini. Dobitnici su u kategoriji malog poduzeća koprivnički Vemo Trade, srednjeg koprivnički Hartmann, dok je najuspješnijim velikim trgovačkim društvom proglašen križevački KTC. Današnja dodjela priznanja još je jednom pokazala kako je Koprivnica perjanica gospodarstva Koprivničko-križevačke županije, naglašava gradonačelnik Mišel Jakšić dok župan Darko Koren ističe kako bez jakih gospodarskih subjekata nema ni jake Koprivničko-križevačke županije.

ZAGREB – Grad Zagreb daje u najam stanove u Novom Jelkovcu. Natječajem se u najam daju 42 stana, od kojih najmanji ima 42 metra četvorna, a najveći 113. Cijena najma za stanove do 60 metara  četvornih je fiksna, 64 eura plus 1,6 euro po četvornom metru stana. Za stanove od 60 do 100 metara četvornih fiksni je dio 92 eura, plus 1,4 eura, dok je za najveće stanove, one veće od 100 metara četvornih fiksni dio 108 eura, plus još 1,2 eura po četvornom metru. Podsjetimo, čitav kompleks zgrada u Novom Jelkovcu sagrađen je prije osam godina. Ovo je deseti natječaj kojim se traže stanari za taj dio grada. Stanovi koji se sad daju u najam, objašnjavaju iz grada, već su korišteni.

ZAGREB – Zagrepčani još desetak dana mogu sudjelovati u anketi na službenim stranicama Gradske knjižnice kojom se traži odgovor na pitanje, kako bi trebala izgledati i što bi trebala nuditi suvremena knjižnica. Anketa je pokrenuta povodom 110. rođendana Knjižnice te izgradnje novog prostora koji će biti adekvatan za smještaj bogatog fonda građe. Iz Gradske knjižnice pozivaju sve da sudjeluju u anketi i tako daju svoj doprinos u izgradnji ove važne kulturne ustanove koja bi trebala biti po mjeri svojih građana.

ZAGREB – Projekt „ Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ financiranog unutar natječaja Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda bit će predstavljen u utorak, 12.rujna u Zagrebu, Ilica 15. Projekt provodi Hrvatski Crveni križ, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije u partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci, Osnovnom školom Ivan Benković iz Dugog Sela te Srednjom školom Jastrebarsko iz Jastrebarskom. U projektu sudjeluju Gradska društva Crvenog križa Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec te Zaprešić. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.040.386 kuna sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

VARAŽDIN – Varaždinski polumaraton, tradicionalna cestovna utrka koju Trkački klub Marathon 95 organizira u čast Dana oslobođenja Varaždina, pod pokroviteljstvom grada, bit će najavljen danas u varaždinskoj gradskoj vijećnici. Uz predstavnike Grada Varaždina i organizatore, konferenciji za novinare prisustvovat će i predstavnici prometne policije koji će objasniti režim prometa na gradskim ulicama s obzirom da će se utrka odvijati ulicama centra grada u nedjelju, 17. rujna.

KRAPINA – Oko 3500 osoba registrirano je krajem kolovoza u evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina. U usporedbi sa srpnjem 2017. godine, broj nezaposlenih smanjio se za 1,8 posto, a u odnosu na kolovoz 2016. godine, broj nezaposlenih manji je za 28,7%. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima i građevinarstvu, dok su najtraženija zanimanja u kolovozu, između ostalih bila: čuvar, prodavač, konobar, fizioterapeut te odgojitelj predškolske djece.

ČAKOVEC – Turistička zajednica Grada Čakovca priprema se za manifestaciju „Jesen u Gradu Zrinskih“, koja će se održati od 06. do 08. listopada u središtu Čakovca. Radi se o manifestaciji na kojoj će se predstaviti izlagači iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Svoje će mjesto na izložbenom prostoru naći eko proizvodi, voće i povrće, med i proizvodi od meda, vino i razne druge delikatese. U tijeku je i poziv za zakup izlagačko-prodajnih prostora, čiji je broj na manifestaciji ograničen. Prijavu i natječajnu dokumentaciju moguće je preuzeti u Turističkom uredu gradske Turističke zajednice.

KOPRIVNICA – Sastanak s temom pripreme i prijave projekta „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ za ovu školsku godinu s ravnateljima škola održao je zamjenik koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. Riječ je o natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, projekt se financira u iznosu 100% prihvatljivih troškova iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a utvrđeno je kako cijena jednog školskog obroka po učeniku iznosi 5,47 kuna. Na sastanku je prijavljen i pilot projekt „Zubna putovnica“, jedinstveni dentalni obrazac, koji će dobiti učenici šestih razreda. Predstavljen je i Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna u ovoj godini, , te je najavljeno i otvaranje drugog poziva INTERREG programa Prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

loading