Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.09.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u jutarnjim satima ovog četvrtka, 12. rujna nastavio je obilazak podružnica Zagrebačkog holdinga, posjetom Robnim terminalima na Jankomiru i Zrinjevcu.  I ovom prilikom gradonačelnik Bandić susreo se s djelatnicima koji svakodnevno rade u otežanim uvjetima.- Ovu novčanu nagradu, koju djelatnici podružnica čiji je  rad u otežanim vremenskim i drugim uvjetima, u visini oko 500 kuna, dobivat će sve dok se to kroz kolektivno pregovaranje ne ugradi u Kolektivni ugovor za iduću godinu – istaknuo je gradonačelnik Bandić. – Mi smo podružnica koja radi u tržišnim uvjetima i naši zaposlenici rade u halama u svim uvjetima kako bi naši komitenti bili zadovoljni, stoga zahvaljujem Upravi Zagrebačkog holdinga koji su na inicijativu gradonačelnika Bandića odlučili se za ovakvo nagrađivanje- rekao je voditelj Robnih terminala Krunoslava Gašparević. Zagrebački gradonačelnik, iz istih razloga, obišao je i djelatnike Zrinjevca.

ČAKOVEC – Završen je redovni godišnji remont na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu. O obuhvatu radova, kao i o zahvatima na ostalim sportskim objektima Grada Čakovca na konferenciji za medije, održanoj danas, 12. rujna 2019. godine, govorili su gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i predstavnici koje je obavilo remont.  Za Remont završen ovih dana, izdvojeno je 400. 000 kuna, a u  kvalitetu izvedenih radova, za obilaska bazena, uvjerio je se gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač koji je još jednom podsjetio na činjenicu da je grad Čakovec ponosni vlasnik titule Europske prijestolnice sporta za 2020. godinu. S tim u vezi u tijeku je i u planu čitav niz investicija u sportsku infrastrukturu Grada Čakovca, napomenuo je gradonačelnik Kovač, a jedna od njih, gradnja vanjskih bazena, trebala bi početi za par mjeseci.

ZAGREB – Najdugovječnija humanitarna utrka Terry Fox Run, ove će godine biti održana na zagrebačkom Jarunu u nedjelju, 29. rujna od 14 do 18 sati. Po 20. puta organizatori humanitarne utrke su Veleposlanstvo Kanade, Grad Zagreb, Hrvatska liga za borbu protiv raka te Zagrebački holding. Cilj utrke je osigurati financijska sredstva za istraživanje i borbu protiv raka u Hrvatskoj te podignuti svijest građana o nužnosti preventivnih pregleda. Samoj utrci prethodit će humanitarna prodaja majica s vizualima akcije. Dodajmo kako je u proteklih godina prikupljeno 6,7 milijuna kuna koji su utrošeni na opremanje hrvatskih bolnica te financiranje istraživanja raka, a od ovogodišnje utrke prikupljena sredstva namijenjena su Institutu Ruđer Bošković.

ZAGREB – Savjet mladih Grada Zagreba po prvi puta raspisao je javni poziv za dodjelu priznanja “Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2019.” Cilj poziva i priznanja je promicanje i popularizacija aktivne participacije mladih u društvu te simboličko vrednovanje dosadašnjih aktivnosti mladih na području Grada Zagreba, ali i uvođenje novog koncepta nagrade mladim osobama između 15 i 30 godina starosti za dosadašnja postignuća te idejna rješenja novih projekata za mlade. Sva potrebna dokumentacija, uz detaljne upute za prijavu, dostupna je na web stranici Grada Zagreba, a popunjene prijave i obrasci mogu se poslati još do sutra, 13. rujna.

KOPRIVNICA – Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja, odnosno financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola  potpisao je koprivničko-križevački župan Darko Koren s predstavnikom prijevozničke tvrtke Damirom Pavlovićem. Za ovu namjenu Koprivničko-križevačka županija osigurava četiri milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava, a u novoj školskoj godini za učenike koji putuju autobusom mjesečna će karta iznositi od 50 do 75 kuna, ovisno o udaljenosti. Time je osiguran povoljniji prijevoz za 1.430 učenika koji putuju autobusima te za 360 srednjoškolaca koji putuju vlakom u školu, a oni plaćaju mjesečnu kartu 30 kuna.

ČAKOVEC – Stručno-znanstveni skup o palijativnoj skrbi: „Zašto je skrb na kraju života drugačija“ u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu  održava se 12. i 13. rujna 2019. godine. Skup organiziraju  Dom zdravlja Čakovec, Udruga „Pomoć neizlječivima“ i Hrvatsko društvo medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, uz potporu Međimurske županije.

RUGVICA –  Općina Rugvica u Zagrebačkoj županiji jedna je od najperspektivnijih općina u Hrvatskoj. Tako su u posljednjih nekoliko godina, uz pomoć novca iz EU fondova i nacionalnih izvora, na području općine realizirane investicije u iznosu od 181 milijun kuna. U ožujku ove godine krenuo je i dugo očekivani projekt gradnja 51,7 kilometara sekundarne kanalizacijske mreže. Uskoro će početi i  gradnja dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, također novcem europskih fondova, kao i prenamjena stare škole u ovome naselju u dom zdravlja, s uslugom primarne zdravstvene zaštite i stomatologije.

LEPOGLAVA – Javni poziv za dostavu zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima objavio je Grad Lepoglava. Ovim se Programom želi potaknuti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lepoglave, kao i poboljšati njihove stambene uvjete i stvoriti osnovni uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji na gradsko područje. Mlade će obitelji u dobi do 40 godina moći ostvariti potporu u visini do 40.000 kuna za izgradnju obiteljske kuće, odnosno do 20.000 kuna za rekonstrukciju i adaptaciju stambenog prostora. Rok za dostavu zahtjeva građana počinje 1. listopada 2019. godine od 8,00 sati, a dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Grada.

BJELOVAR – Grad Bjelovar ove je godine krenuo s energetskom obnovom šest zgrada odgojno-obrazovnih ustanova, među kojima su i vrtić i jaslice Dječjeg vrtića Bjelovar koji polazi 70-ak djece. Radovi su gotovi, vrijednost projekta je milijun kuna, a Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 607 tisuća kuna. Završetkom energetske obnove ove zgrade, završena je i obnova svih zgrada vrtića u gradskom vlasništvu, a sada nam ostaju škole, rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak te najavio skori početak obnova na školama, a uskoro će biti prijavljeno i 15 novih objekata na energetsku obnovu.

ZAGREB – Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen projekt Poezija u Gradu bit će održana u četvrtak, 12. rujna  u  Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Riječ je o projektu u kojem će se prvi puta u Zagrebu u dizajnerskom ruhu na city light plakatima predstaviti poezija dvanaest suvremenih hrvatskih autora čija su vizualna rješenja dizajnerski osmislili studenti Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. O projektu i suradnji sa pjesnicima i studentima, govoriti će Sonja Zubović, autorica projekta, te pjesnici Ljerka Car Matutinović, Ružica Cindori, Sonja Manojlović, Ivan Babić i Enes Kišević.

KRAPINA – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, udruga Tragus i Muzej krapinskih neandertalaca organiziraju obilježavanje Međunarodne noći šišmiša, u petak, 13. rujna 2019. godine od 18,30 do 21,00 sat u prostorima Muzeja krapinskih neandertalaca. Uz predavanje o šišmišima, predviđene su i kreativne radionice sa šišmiš tetovažama, kviz i mrežarenje te potraga za šišmišima bat-detektorom kod jezera Dolac.

loading