Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.12.2016.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Okrugli stol o ulozi gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova, danas u palači Herzer u Varaždinu organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Udrugom gradova. Prvi panel posvećen je ulozi gradova u razvoju poduzetništva, a panelisti su, uz predstavnike Ministarstva gospodarstva te istaknute poduzetnike s područja Varaždinske županije i gradonačelnici Varaždina, Ivanca i Zaprešića, Goran Habuš, Milorad Batinić i Željko Turk. Drugi panel posvećen je temi EU fondova iz perspektive lokalne samouprave.

ZAGREB – Stanovnici Markuševca od danas će lakše i jednostavnije moći razvrstavati i reciklirati otpad. Na  križanju Ulica Štefanovec i Ulice  Markuševečke njivice sljedećih 6 mjeseci bit će postavljeno mobilno reciklažo dvorište koje će biti otvoreno svaki radni dan od  6,30 do 20,00 sati te subotom od 6,30 do 14,00 sati. Otpad će se razvrstavati u 30 kategorija, a građanima će pripomoći i stručna osoba. Novootvoreno mobilno reciklažno dvorište u Markuševcu je, kako je rekla voditeljica Holdingove podružnice Čistoća Marina Lovrečki, peto mobilno reciklažo dvorište u Zagrebu.  Takva dvorišta koja građani svakodnevno koriste postavljena su u četvrtima Brezovica, Trnje i Gornji grad – Medveščak i Trešnjevka – jug. Uz 5 mobilnih u Zagrebu je i 9 fiksnih reciklažnih dvorišta. Kroz sljedećih godinu dana u planu je izgradnja još tri, u Klari, Pešćenici i Sopnici.

KOPRIVNICA – Na svečanoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije danas su dodijeljene Povelje, Zahvalnice i Priznanja Hrvatske obrtničke komore zaslužnim obrtnicima institucijama. Na ovaj im je način odano priznanje za sve ono što su svih godina svog poslovanja radili, kaže tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke Božo Barać. U Koprivničko-križevačkoj županiji je 1.230  obrta koji zapošljavaju oko pet tisuća ljudi, ističe predsjednik županijske Komore Zvonko Pecikozić i ostvaruju milijardu prihoda, 200 milijuna zarade te 18,5 milijuna kuna gubitaka. Obrtnici značajno doprinose gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije, kaže zamjenik župana Darko Sobota. Na današnjoj svečanosti dodijeljeno je po pet Priznanja i Zahvalnica, te četiri Povelje Hrvatske obrtničke komore.

ZAGREB – Plato na raskrižju Ulice Hrgovići i Horvaćanske ceste sljedećih će 6 mjeseci biti u radovima.  Naime, radi se o obnovi javne površine od 3.150 metara četvornih, zajedno s pristupnim stepenicama i rampom. Na platou se nalaze brojni društveni objekti te je površina izrazito prometna, a zbog oštećene hidroizolacije došlo je do curenja vode u garaže, ali i brojnih ozljeda na samom platou zbog uništenih ploča, zbog čega su upravo stanari inzistirali na što hitnijoj obnovi. Kako je istaknula voditeljica projekta Renata Anić, osim hodne plohe predviđena je i sanacija podgleda, ojačavanje konstrukcije te zaštita armature, a izgradit će se i nova javna rasvjeta. Investicija je, kako je istaknuo gradonačelnik Milan Bandić tijekom obilaska radova, vrijedna 5 milijuna kuna.

ZAGREB – Sporazum o suradnji gospodarskih udruženja, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskih izvoznika danas će u prostorijama HOK-a u Zagrebu potpisati čelni ljudi ovih institucija, Dragutin Ranogajec i Darinko Bago. Temeljem ovog Sporazuma, HOK i HIZ dogovaraju programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja u RH i inozemstvu.

ZAGREB/REGGIO EMILIJA – U službeno-edukativni posjet Međunarodnom centru Loris Malaguzzi, u talijansku Reggio Emiliju rano jutros otputovala je grupa od 60-a ravnateljica zagrebačkih gradskih i privatnih dječjih vrtića predvođena posebnom višom savjetnicom gradonačelnika Biserkom Bucković, te zamjenicom pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarinom Milković. U okviru dvodnevnom boravka, programom je predviđen cjelodnevni program u Loris Malaguzzi centru gdje će se članovi delegacije upoznati s obrazovnom inovativnom filozofijom pedagoga i osnivača Centra Reggia Emilia, koja je prepoznata, cijenjena i implementirana u školama i vrtićima velikog broja zemalja Europske unije. Grupu je s parkirališta zgrade Gradske uprave ispratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako su svojim radom to i zavrijedile jer su u funkciji djece i mladih 365 dana u godini.

KOPRIVNICA – Stipendije Grada Koprivnice dobilo je 177 koprivničkih studenata. Na javni natječaj pristiglo je 179 molbi, dva studenta su odustala, a preostalih 177 ispunjavalo je uvjete. 159 dodijeljenih stipendija je za preddiplomski studij te 18 za diplomske studije. Stipendije u iznosu od 6.600 kuna isplaćivat će se u 12 jednakih mjesečnih rata.

ZAGREB – Mobilno reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Podsljeme danas će u Ulici Štefanovec kod križanja s Ulicom Markuševečke njivice otovoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ovo je peto mobilno reciklažno dvorište u Zagrebu, nakon četvrti Brezovica, Trnje i Gornji grad – Medveščak te Trešnjevka – jug, u kojem građani bez naknade mogu predati manje količine otpada. Otvorenje je u 11,00 sati.

KRAPINA – Primopredaja dva sanitetska vozila Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije upriličena je danas u Krapini. Ključeve vozila, ravnateljici Doma zdravlja Nadi Dogan predala je zamjenica župana Jasna Petek.Vozila su vrijedna više od 550 tisuća kuna, jedno je kupljeno je decentraliziranim sredstvima županije, a drugo vlastitim novcem Doma zdravlja. Ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan istaknula je kako jedno terensko vozilo ostaje u Krapini, dok će drugo ići u Pregradu, za potrebe tamošnjeg Doma zdravlja.

BRDOVEC – Na temu „Europa i ljudska prava„ danas će biti obilježen Međunarodni dan ljudskih prava u organizaciji Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije koji će se održati u prostoru opće pučke škole u Šenkovcu u općini Brdovec. Početak je u 17,00 sati.

ČAKOVEC – Danas će u čakovečkoj Gradskoj vijećnici, u vremenu od 12,00 do 15,00 sati biti održana Pravna klinika. Tako će se svi građani, koji imaju pravne probleme ili trebaju pravni savjet, moći u tom terminu konzultirati s budućim pravnicima, studentima viših godina Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

ĐURĐEVAC – U tijeku je završna faza uređenja dvorišta ispred đurđevačke utvrde Stari grad. Radi se na ugradnji podzemnih instalacija, pripremi posteljice i postavljaju je opločnici debljine 6 centimetara. Ukupna vrijednost radova je 410 tisuća kuna, a radovi oko utvrde trebali bi biti gotovi do kraja tjedna. Opločnici nisu predviđeni za teška vozila pa će nakon njihovog postavljanja utvrdi biti zabranjen pristup kamionima. Osim radova na pred-dvorištu, čisti se i uređuje okoliš oko Starog grada, postavlja se javna rasvjeta i božićni ukrasi kako bi sve bilo spremno za božićno-novogodišnje programe.

loading