Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12.12.2017.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Treću godinu za redom Zagreb je najbolji. Prema izboru glasača portala European Best Destinations Zagreb je najbolja destinacijom za božićne blagdane u Europi.  Time je glavni grad Hrvatske u konkurenciji od 20 gradova obranio titulu koju će nositi i za 2018. godinu te ujedno postao jedini grad koji titulu najbolje božićne destinacije nosi tri godine zaredom.  U izboru za najbolju božićnu destinaciju 2018. godine na portalu European Best Destinations sudjelovalo je 200.596 osoba iz 131 zemlje, a svoj glas među kandidiranim gradovima Zagrebu je dalo 38.830 glasača.

ČAKOVEC – Brojni studenti, kao i Vijeće Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu danas su, u prigodi Božićnog sajma kojeg su priredili u maloj dvorani fakulteta u Čakovcu, uručili zahvalnice županu Međimurske županije Matiji Posavcu, gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču i ravnatelju Studentskog centra Varaždin Nenadu Milijašu. Bio je to način da zahvalimo predstavnicima lokalne i regionalne vlasti i instituciji za iznimno uspješnu suradnju u protekloj akademskoj godini, istaknuo je dekan Ivan Prskalo i podsjetio da Županija i Grad nizom projekta svake godine stvaraju bolje uvjete za studiranje na samom sjeveru Hrvatske, studente pomažu dodjeljivanjem stipendija i studentskih kredita, a Studentski centar u Varaždinu studente u Međimurju svakodnevno snabdijeva toplim obrocima.

ZAGREB – Nakon tri mjeseca završili su radovi na terenima Nogometnog centra Pongračevo. U sklopu radova umjetnom travom obloženo je glavno, dva pomoćna igrališta i pucalište. Postavljena je javna rasvjeta, uređeno je parkiralište i pristupna cesta te su postavljene tribine. Za sve to iz gradske blagajne osigurano je oko 9 milijuna kuna. Ovo je šesto igralište koje je uređeno ove godine. Do sada su uređena igrališta u Maksimiru, Trnju, Buzinu, Studenski grad, Grani Klaki te igralište NK Dragovoljca.

ZAGREB – Bivša tvornica Gredelj uskoro će zablistati u novom ruku. Uskoro će započeti radovi na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija. Grad je raspisao natječaj za odabir savjetnika pri izradi studije urbane revitalizacije. Predviđa se gradnja stambenih i poslovnih prostora, ali je naglasak na javne sadržaje. Studijom se treba preispitati i mogućnost gradnje zgrada viših od devet katova. Rok za predaju ponuda je 28. prosinca.

ZAGREB – Poznato je koji zagrebački vjerski objekti će biti obnovljeni. Grad Zagreb će sufinancirati obnovu pročelja i krovova – Katedrale, crkve sv. Franje Ksaverskog,  sv, Blaža, Bezgrešnog začeća, Isusova Uskrsnuća, petrove i Marije Majke Crkve. Inače, prema odluci gradskih zastupnika Grad Zagreb sufinancira obnovu pročelja i krovova u visini 50% ukupne vrijednosti radova.

KRAPINA – Primopredaja novih vozila Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije i županijskom Domu zdravlja održana je danas, 12. prosinca 2017. godine u Krapini.  Za potrebe pacijenata, nabavljeno je 7 novih vozila, čija je ukupna vrijednost, zajedno sa opremom 3,67 milijuna kuna. Vozila Zavoda za hitnu medicinu namijenjena su ispostavama Zavoda za hitnu medicinu u Pregradi, Mariji Bistrici, Klanjcu i Konjščini, vrijednost svakog je 600 tisuća kuna te je dodatno opremljeno medicinskim uređajima, u ukupnoj vrijednosti od 400 tisuća kuna. Krapinsko-zagorska županija je iz decentraliziranih  i izvornih sredstava sudjelovala u nabavi vozila sa iznosom od 1,8 milijun kuna. Vozila za Dom zdravlja, ukupne vrijednosti 877 tisuća kuna, bit će raspoređena u ispostave Klanjec, Donju Stubicu i Zabok. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Krešimiru Božiću i ravnateljici Doma zdravlja Nadi Dogan, predao je župan Željko Kolar. – Vozila će našim zaposlenicima omogućiti bolje uvjete rada, a stanovnicima županije kvalitetniju, dostupniju i bolju zdravstvenu zaštitu – istaknuo je Božić. – Vozila sa dobrom opremom su izrazito bitna, kako za naše građane tako i za naše turiste, da se osjećaju sigurno – naglasio je župan Kolar.

VARAŽDIN – U povodu obilježavanja 25. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „PUMA“,  večeras će u  varaždinskoj palači Herzer biti otvorena izložba o toj vojnoj postrojbi. Ratni put 7. gardijske brigade „PUMA“ prikazuje se kroz dokumentarni i multimedijski materijal, uz koji će biti predstavljeno i naoružanje korišteno u Domovinskom ratu, posuđeno od Udruge „Karlovački počasni vod ZNG ’91“, kao i vojna odlikovanja koja je za izlaganje ustupila Predsjednica Republike Hrvatske i Ured predsjednice RH. Izložbu što će biti otvorena večeras u 18 sati organizira Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin.

KRAPINA – Otvorenje izložbe natječajnih radova idejnog urbanističko – arhitektonsko – krajobrazno – likovnog rješenja Spomen obilježja u Krapini smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije održano je danas, 12. prosinca 2017. godine u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Inače, županijska Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade “Gromovi” pokrenula je inicijativu za podizanje spomenutog spomen obilježja, a u rujnu je raspisan natječaj za idejno rješenje spomen obilježja te je zaprimljeno ukupno 17 radova. Na prijedlog članova Udruge “Gromovi”, spomen obilježje bi se gradilo u Parku Janka Draškovića u Krapini, a vrijednost investicije je oko 500 tisuća kuna.

ČAKOVEC – U maloj dvorani Učiteljskog fakulteta u Čakovcu danas će se od 11,30 sati održavati Božićni sajam studenata i Vijeća Odsjeka. Bit će to ujedno i prilika da županu Međimurske županije Matiji Posavcu uruče zahvalnicu po odluci dekana Ivana Prskala za iznimno uspješnu suradnju u protekloj akademskoj godini.

KOPRIVNICA – Održana je šesta sjednica Županijskog partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije 2014.-2020. godine. Članovi su dobili informaciju o provedbi Poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova.  Pristigla su 52 zahtjeva od kojih je 35 ušlo u drugu fazu provjere te su stavljeni na listu prvenstva. Članovi Županijskog partnerskog vijeća jednoglasno su potvrdili predloženu Listu prvenstva projekata koja će biti proslijeđena Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a tih 35 projekata ukupno je vrijedno 8,1 milijun kuna.

JASTREBARSKO – Jaskanci su već otvorili Klizalište na Strossmayerovu trgu u Jastrebarskom je otvoreno, a uz koncerte, izložbe i radionice božićnih ukrasa posjetitelje očekuje i bogata gastronomska ponuda, izložba jaslica i naravno, za one najmlađe, doček Djeda Mraza. Detaljni program događanja može se naći i na mrežnim gradskim stranicama. 50% ukupne vrijednosti radova.

loading