Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 12. – 13.08.2017.

Posted in Vijesti

STUBIČKE TOPLICE – Ovogodišnji memorijal Josip Mirt-Teček, kojeg tradicionalno organizira Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata Baruni iz Zlatara, protekao je ove subote, 12. kolovoza 2017. godine u znaku novog objekta ove braniteljske udruge u Stubičkim Toplicama, u istoimenom rekreacijskom centru. Barunima je na novom domu i svim aktivnostima, među kojima je i promicanje istine o Domovinskom ratu kod najmlađih, čestitala predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki. Da podupire sve braniteljske udruge i njihove aktivnosti, kao „županija prijatelj branitelja“ naglasio je župan Krapinsko -zagorske županije Željko Kolar, dodajući da je to najmanje što se može učiniti za branitelje i njihov nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu. Unatoč kišovitom vremenu Memorijal Josip Mirt Teček okupio je u druženju mnogobrojne braniteljske udruge, ne samo iz Zagorja, već i prijatelje iz Zagreba i Slavonije.

ZAGREB –  Zagrebačka policija će za vikend provesti pojačanu kontrolu sudionika u prometu. Policijskom akcijom alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, kažnjavat će se prekoračenje dopuštene brzine vožnja i nekorištenje sigurnosnog pojasa vozača kao i svih putnika u vozilima.

ZAGREB – Do ove nedjelje, 13 kolovoza 2017. godine u Maksimiru se održava 15. izdanje međunarodnog juniorskog turnira Mladen Ramljak. Dinamovi juniori na stadionu Hitrec Kacijan ove subote od 16,30 igraju  protiv Real Madrida. U drugoj skupini su Rijeka, Feyenoord, Eintracht Frankfurt i južnokorejski Ulsan Hyundai. Finale je u nedjelju u 11,30 sati.

ZAGREB – Usluge plaćanja računa, zahtjevi za promjenama postojećih dokumenata ali i informacije, Zagrebački holding  omogućio je uvođenjem  Pokretnog ureda po Gradskim četvrtima. Tako je ovaj ured ove subote 12. kolovoza 2017. godine na tržnici Kvatrić od 8,00 do 10,00 te na tržnici Borongaj od 10,30 do 13,00 sati.

ZAGREB –  Druženje, zabavne igre i  jahanje organizirano je vikendima tijekom kolovoza na imanju Udruge Don Kihot.Svake subote i nedjelje, od 18,00 do 20,00 sati, uz slobodan ulaz, pripremljena je tematska  zabava  te upoznavanje sa životinjama kao što je timarenje i četkanje konja ili hranjenje koza te seoske igre poput skakanja u vrećama ili potezanje užeta.

ZAGREB –  Zvijezde padalice, padajuće Perzeide poznatije kao Suze svetog Lovre, mogu se vidjeti sve do 20. kolovoza, a vrhunac će biti ove subote, 12. kolovoza 2017. godine. Ovaj izuzetan prirodni astronomski fenomen, za mnoge jedna od najromantičnijih noći, moći će se najbolje viodjeti sa šest zagrebačkih lokacija, na Cmroku, Bundeku, Jarunu, sa Sljemena te manje poznatog Meglenjaka, odnosno  mjesto iznad ceste koja spaja Podsused i Zaprešić te iz Park šume Grmoščica u Gornjoj Kustošiji.

VARAŽDIN – Nakon reprezentativne izložbe djela Miljenka Stančića u palači Sermage u Varaždinu, u palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin otvorena je još jedna zanimljiva izložba. Riječ je o izložbi pod nazivom Ljepota lažnog sjaja,a mogu se vidjeti  krivotvorena djela, slike i skulpture, uglavnom eminentnih hrvatskih umjetnika, zaplijenjene na crnom tržištu umjetnina, koje predstavljaju dio fundusa Muzeja policije. Izložba Ljepota lažnog sjaja ostat će  otvorena za razgled do 24. rujna.

KOPRIVNICA – Izložba „Neću ravnalo, hvala“ Ive Friščića otvorena je u Galeriji Koprivnica, povodom obilježavanja 66 godina djelovanja Muzeja Grada Koprivnice i 40. obljetnice djelovanja Galerije Koprivnica. Izložbom je predstavljen stvaralački put Ive Friščića od vremena prvih ozbiljnijih radova nastalih još tijekom umjetnikovog srednjoškolskog obrazovanja pa sve do kasnih radova nastalih početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Izložba se može razgledati do 31. kolovoza.

TUHELJ – Četvrti Sajmeni dan, u organizaciji općine Tuhelj i tamošnje Turističke zajednice, ove subote 12 .kolovoza 2017. godine održao se u Tuhlju. Brojni posjetitelji iz cijele Krapinsko-zagorske županije imali su priliku uživati u degustiranju domaćih proizvoda te prikazima tradicijskih vještina i zanata dok su najveće zanimanje pokazali za utrke konjskih zaprega. Posebno sam zadovoljan kad vidim da svake godine ima sve više i više posjetitelja jer ta manifestacija znači puno za našu općinu i u turističkom smislu ali i u promociji autohtonih proizvoda našeg kraja – naveo je načelnik Mladen Hercigonja dodajući da je hvale vrijedno da se stari obrti i zanati očuvaju od propadanja. Osim mještana i posjetitelja, sajmu je prisustvovao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što je na sajmu sudjelovalo 28 udruga te da se na taj način promoviraju. Kvaliteta proizvoda je već poznata na našim prostorima i vjerujem da će ovakve manifestacije zaživjeti u svim općinama – naglasio je župan Kolar. U kulturno zabavnom dijelu programa nastupili su tamburaši i brojni KUD-ovi, a proglašen je i pobjednik ovogodišnjeg tradicionalnog natjecanja u kuhanju gulaša. Radi se o Udruzi vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina ”Trs Tuhelj”. Sajmeni dan održava se u sklopu obilježavanja Dana općine Tuhelj i blagdana Velike Gospe.

loading