Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 13.06.2019.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Raspisan je javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Korisnici potpora su djelatnosti slobodnih zanimanja; mikro, mala i srednja trgovačka društva u vlasništvu fizičkih osoba upisanih u evidenciju o pravnim osobama i radnicima koji obavljaju vezane obrte koji imaju sjedište na području grada te obavljaju tradicijsku, deficitarnu ili proizvodnu obrtničku djelatnost. Najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi 30.000 kuna godišnje, a najniži 10.000 kuna. Zahtjev za dodjelu potpora se podnosi Povjerenstvu za odobravanje potpora za očuvanje i razvoj obrtničkih djelatnosti preko Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

KRAPINA – Prijem za darovite učenike i njihove mentore iz zagorskih osnovnih i srednjih škola, sudionike državnih natjecanja, u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u krapinskoj Srednjoj školi upriličio je župan Krapinsko-zagorske županije sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom Jambrekom. Čak 69 učenika srednjih škola i 136 učenika osnovnih škola, postiglo je hvalevrijedne rezultate na državnim natjecanjima, osvojivši 20 prvih, 13 drugih i 8 trećih mjesta. Također, na natjecanjima međudržavnog ranga sudjelovala su 104 učenika i 49 mentora koji su se uključili u 72 natjecanja. I ove godine, Županija je osigurala nagrade učenicima i njihovim mentorima, koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto te je za to iz proračuna izdvojeno 54 tisuće i 400 kuna, dok je školama za postignute uspjehe dodijeljeno 35 tisuća kuna.

ZAGREB – Područni ured civilne zaštite Zagreb i Zagrebačka županija dodijelili su u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine priznanja i nagrada za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama koji su se javili na natječaj Državne uprave za zaštitu i spašavanje za školsku godinu 2018./2019. Na natječaj se prijavilo više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola kao i vrtićke djece s radovima na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. „Vrlo vrijedna akcija koju provodi DUZS i čestitam svim dobitnicima koji su se pridružili velikom broju uspješnih učenika s područja Zagrebačke županije“, rekla je Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije.

KOPRIVNICA – Grad Koprivnica pokrenuo je izradu dokumentacije za uređenje glavnog gradskog trga koji podrazumijeva Zrinski i Trg bana Josipa Jelačića. Uz stručna mišljenja i s ciljem uključenja što većeg broja stanovnika u oblikovanje prostora, provedena je Anketa o željama, zahtjevima i uređenjima, a rezultati su predstavljeni danas, u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine. Javni prostor tiče se svih ljudi, ističe predstavnica udruge arhitekata Varaždin Maja Kireta koja kaže kako je iz ankete vidljivo da stanovnici žele rekonstrukciju središta s više zelenija, intimnijom atmosferom te zatvaranjem prometa. Priču oko rekonstrukcije središta Koprivnice treba vezati uz daljnji razvoj i širenje grada, naglašava gradonačelnik Mišel Jakšić te dodaje kako je ovo projekt početka brendiranja Koprivnice u 21. stoljeću, a cijelu priču oko rekonstrukcije središta Koprivnice treba vezati uz daljnji razvoj i širenje grada te obrazovnih institucija, poduzetništva i gospodarstva. Anketi je pristupilo 1600 građana Koprivnice putem Internet stranice, a kako je najavljeno na današnjem predstavljanju Natječaj za budući izgled središnjeg koprivničkog trga bit će objavljen kroz 10-15 dana. Najuspješniji će biti predstavljeni u listopadu.

ČAKOVEC – Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava poduzetnicima u sklopu Javnog poziva Programa potpora male vrijednosti za poticanje poduzetništva u Međimurskoj županiji „Međimursko poduzetništvo“ bit će održana u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje. Na samoj svečanosti prilikom uručivanja ugovora, obratit će se župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije Darko Radanović.

KOPRIVNICA – Većina škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač izabrale su prvi model školskih praznika prema kojem, zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca i traje do 10. siječnja 2020., dok nastava počinje 13. siječnja. Proljetni odmor kreće 10. travnja, završava 17. travnja, a nastava počinje 20. travnja 2020. Koprivničko-križevačka županija osnivač je 18 osnovnih i osam srednjih škola, a kako je Županija osnivač s najviše škola, ostalim je osnivačima u Koprivničko-križevačkoj županiji, gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, predložen zajednički dogovor kako bi sve škole na području Županije imale isti model realizacije odmora.

KRAPINA – Krajem svibnja 2019. godine u evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina registrirane su 2.143 osobe. U usporedbi sa travnjem 2019. broj nezaposlenih smanjio se za 5,9% ili 134 osobe, a u odnosu na svibanj 2018. godine broj nezaposlenih manji je za 19,2% ili 510 osoba. U svibnju su poslodavci prijavili 474 potreba za radnicima. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi te građevinarstvu.

ŽUMBERAK – Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ovog je četvrtaka 13. lipnja 2019. godine obišao općinu Žumberak. Boravak je započeo podjelom 21 tableta učenicima Područne škole Kostanjevac, za koje je općina izdvojila iz proračuna 50 tisuća kuna. Potom je  župan Kožić obišao izgrađeno dječje igralište kraj ove Područne škole koje je opremljeno spravama za igru, a koje je Zagrebačka županija financirala sa 45 tisuća kuna. Obilazak općine Žumberak završen je obilaskom novo asfaltiranih lokalnih prometnica na području Općine Žumberak i to lokalna cesta Čunkova Draga-Vlašić brdo-Veliki Vrh te Donji Oštrc-Bučari vrijednosti 1,1 milijun kuna.

 VARAŽDIN – Pet godina volonterskog rada Socijalne samoposluge “Kruh svetog Antuna” Varaždin, obilježavaju Franjevački svjetovni red sv. Ivana Krstitelja Varaždin i Franjevačka mladež Varaždin, od 13. do 15. lipnja. Kako bi zahvalili volonterima i omogućili građanima da vide na koji način djeluje Samoposluga,  u petak 14. lipnja, u sklopu Dana otvorenih vrata, zainteresirani građani u vremenu od 10,00 do 18,00 sati mogu doći u prostorije Samoposluge kako bi se upoznali s načinom volontiranja. U subotu 15. lipnja, u 16,00 sati u Franjevačkom samostanu održat će se  susret i neformalno druženje volontera, uz zahvalu svima koji su nesebično dali svoje vrijeme za druge.

loading