Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 13.07.2018.

Posted in Vijesti

ZAGREB – U povodu Dana Zagrebačke županije koji se obilježava 17. srpnja, u petak, 13. srpnja 2018. godine, u Zagrebu je održana svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije kojoj su prisustvovali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, župani susjednih županija i brojni drugi uzvanici. – Zagrebačka županija jedna je od najperspektivnijih županija u Hrvatskoj u gospodarskom, obrazovnom i turističkom smislu, a u protekloj je godini odradila brojne vrijedne projekte, naglasio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. U sklopu svečane sjednice dodijeljena su županijska javna priznanja, a nagrada za životno djelo dodijeljena je književniku, dramatičaru, redatelju i publicistu Stjepanu Nini Škrabeu iz Jastrebarskog.

ZAGREB – Hrvatska nogometna reprezentacija već je sada ispisala povijest hrvatskog sporta ulaskom u finale Svjetskog prvenstva, a spektakl koji su reprezentativci priredili u Rusiji preselio se i na hrvatske ulice gdje navijanje i slavlje ne jenjava. Stoga se za našu momčad i izbornika Zlatka Dalića u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine, u Zagrebu priprema spektakularan doček pod palicom poznatog hrvatskog redatelja Krešimira Dolenčića. Reprezentacija će najvjerojatnije iz Moskve krenuti oko 11,00 sati, slijetanje se očekuje u 13,30, a program na Trgu počinje u 10,00 sati. Građani su pozvani da naprave špalir sve od aerodroma do Trga Bana Josipa Jelačića. Policija bi uskoro trebala objaviti točnu trasu, no najvjerojatnije će to biti Savska, Frankopanska, Ilica i onda Trg bana Jelačića na koji će se sliti, uvjereni su organizatori, više desetaka tisuća ljudi.

ZAGREB – Nastupom Svjetskog jazz orkestra Međunarodne glazbene Mladeži te operetom Vesela udovica Franza Lehara, u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića u izvedbi ansambla Opera b.b. u četvrtak, 12. srpnja 2018. godine je otvorena Ljetna pozornica Bundek. Riječ je o glazbeno-scenskom događanju na obnovljenoj pontonskoj pozornici na novozagrebačkom jezeru Bundek u sklopu ljetne manifestacije ZgKul. Kako ističu iz organizacije Ljetne pozornice Bundek do 21. srpnja posjetitelje Bundeka očekuje pregršt kvalitetnih i besplatnih koncerata. „Ukupno je 11 većinom orkestralnih koncerata te imamo i čast ugostiti završni koncert XVIII. svjetskoga kongresa saksofonista“, rekla je Anita Končar, organizatorica programa.

DONJA DUBRAVA – Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar uručio je danas poslijepodne, 13. srpnja 2018. godine, u Donjoj Dubravi jedanaestorici načelnika i gradonačelnika iz Međimurske županije odluke o sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti više od tri milijuna kuna koje će gradovi i općine multiplicirati te će za male komunalne projekte biti izdvojeno ukupno oko 10 milijuna kuna, zadovoljno je istaknuo potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar podsjetivši i na druge velike projekte, poput projekata energetske obnove u javnim zgradama. Kada se sve to zbroji u Međimurje je samo iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja uloženo oko 50 milijuna kuna, istaknuo je međimurski župan Matija Posavec.

ZAGREB – Pod medijskim pritiskom ovog sparnog petka, 13. srpnja gibon Kent je pogriješio u predviđanju rezultata utakmice Hrvatska- Francuska, uzevši prvo babušku s francuskom , a potom hrvatskom oznakom siguran je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba  Damir Skok. Naime, gibon Kent, nakon početnog nećkanja, od dvije ponuđene babuške, ipak je za obrok izabrao prvo francusku, a potom hrvatsku.Naizmjenično je uzimao narezane jabuke iz jedne pa druge, tako da se u nedjeljnom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske, prema njegovoj prognozi, očekuje vrlo teška i neizvjesna utakmica. Bez obzira na nedjeljni rezultat, hrvatska nogometna reprezentacija za sve nas ulaskom u finale već je pobjednik, zaključio je ravnatelj ZOO-a Damir Skok.

ČAKOVEC – Početak provedbe projekta „Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra“, čiji je nositelj Međimurska županija, označit će za danas, 13. srpanj 2018. godine, najavljena konferencija za novinare u Laboratoriju Tehnološko – inovacijskog centra Međimurje. O ovom za Međimurje izuzetno značajnom projektu govorit će, među ostalima župan Međimurske županije Matija Posavec i privremena ravnateljica ustanove Metalska jezgra Čakovec,Maša Tomašić.

KLANJEC – Vrlo uspješna suradnja Grada Klanjca i njegovih inozemnih partnera u okviru programa Europa za građane nastavit će se i ove jeseni, kada će u terminu od 5. do 7. listopada Klanjec po četvrti put biti domaćin brojnih aktivnosti u okviru još jednog EU projekta koji ove godine nosi naziv EU future – Doing it together! Glavna tema susreta ove je godine vezana uz razmjenu mišljenja građana iz osam različitih država o budućnosti Europske unije, a kao i prijašnjih godina, program Europa za građane bit će realiziran tijekom trajanja kulturno – turističke manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu.

KOPRIVNICA – Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren održao je četvrti Kolegij pročelnika upravih tijela, kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na Kolegiju su predstavljene informacije o aktualnostima  u upravnim odjelima kao i planovi za ljetno razdoblje, a župan Koren i suradnici također su razgovarali o pripremi tema i materijala za narednu sjednicu Županijske skupštine.

LEPOGLAVA – Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija Lepoglavski dani, započinje danas, 13. i trajat će do 15. srpnja 2018. godine.  U svom devetom izdanju, Lepoglavski dani donose sadržajno bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima i sadržajima. Manifestacija će započeti večeras u 19,00 sati u Gradskom parku u Lepoglavi otvaranjem izložbe  radova akademskog slikara Zlatana Pinteka, nakon čega slijedi koncertni program. U subotu, 14. srpnja, će se među ostalim održavati sajam turizma i enogastronomije, susreti vina z bregov, Međunarodni sajam minerala i izložba malih životinja, te naravno zabavni program, dok nedjeljni  program donosi 5. lepoglavske zabavne igre,

ZAGREB – Prepolovljene su cijene ulaznica zagrebačkih  bazena SRC Šalate i Sportskog parka Mladost po preporuci gradonačelnika Milana Bandića. Najmlađi korisnici, umirovljenici i osobe s invaliditetom za cjelodnevni boravak na bazenu izdvojit će 5 kuna radnim danom, a 10 kuna subotom i nedjeljom, dok će odrasli radnim danom ulaznice plaćati 10 te 15 kuna vikendom. Ustanova Upravljanje sportskim objektima za korisnike je pripremila i niz paketa po posebno skrojenim cijenama. Krenuli su i tečajevi plivanja na Šalati pa je moguće upisati program obuke neplivača za djecu od 6 do 12 godina starosti, program učenja i usavršavanja plivačkih tehnika za djecu od 6 do 11 godina te program obuke neplivača za odrasle.

ZAGREB – Peto izdanje popularnih zagrebačkih Dvorišta počinje u petak, 13. srpnja 2018. godine. I ove godine, tijekom deset dana, omogućit će se svim posjetiteljima da zavire iza fasada desetak nekih od najljepših gornjogradskih palača i dožive čarobne ambijente ovih jedinstvenih gornjogradskih prostora, svakoga dana od 18,00 do 24,00 sata.

VARAŽDIN – Varaždinska županija na javnom je natječaju raspisanom prošle godine, dodijelila sredstva potrebna za održavanje nogometnog kampa u Vratnom na području općine Cestica. Kamp koji završava danas, 13. srpnja 2018. godine, pohađalo je proteklih dana dvadesetak djevojčica i dječaka uzrasta od 6 do 10 godina  s područja općine Cestica, što je svakako respektabilna brojka i potvrda da je ideja o održavanju nogometnog kampa odlična i prijeko potrebna  ovoj općini, istaknuo je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

loading