Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 13.-15.8.2016.

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Svetkovinu Velike Gospe, Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, brojni će vjernici obilježiti hodočašćima u marijanska svetišta. Tako je i ove godine, 15. kolovoz, vrhunac hodočasničke sezone u središnjem hrvatskom marijanskom svetištu Mariji Bistrici, gdje se na sam blagdan Velike Gospe očekuje između 50 000 i 100 000 vjernika. Središnje misno slavlje u 11,00 sati u crkvi na otvorenom u Mariji Bistrici predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a mise u marijabistričkom svetištu održavat će se kroz čitav dan.

imageZAGREB- Sanirani zapadni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, na dionici od Slavonske avenije do Avenije Durbovnik, dužine 1,7 km, u kasnim večernjim satima ove nedjelje, 14. kolovoza otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Radi se o dionici od oko 17,5 metara četvornih i investiciji od 2,8 milijuna kuna. Na dionici preko mosta obnovljen je jedan sloj asfalta posebne kvalitetne na čvrstoću i habanje, a preostali dio ceste asfaltiran je s dva sloja, te je ukupno utrošeno oko 4 tisuće tona asfalta, rekao je voditelj zagrebačkih cesta Ante Todorić. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već je za utorak, 16. kolovoza u ranim jutarnjim satima najavio zatvaranje i sanaciju istočnog kolnika iste dionice Avenije Većeslava Holjevca.

ZAGREB – Prvi edukativni centar takve vrste u svijetu nazvan “Mozgaonica – pametna igraonica”, gradi se na zagrebačkoj Zavrtnici. Prostor se trenutačno renovira, otvorit će se početkom rujna, a mozgaonicu će činiti tri dijela. Prvi su učionice u kojima će educirani voditelji održavati program izvannastavnih aktivnosti za djecu. Drugi je dio predviđen za grupne posjete škola, a treći će cijeli dan, od 9,00 do 22,00 sata, biti otvoren za sve posjetitelje, bez obzira na dob.  

ZAGREB – Javni poziv za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, partnerima u projektu „Prsten potpore“, objavila je Zagrebačka županija. Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije u predstojećoj školskoj godini. Javni poziv je otvoren do četvrtka, 18. kolovoza.

VARAŽDIN – Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje aktivnosti udruga u 2016. godini raspisala je Varaždinska županija. Sufinancirat će se aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije, prema 13 prioritetnih područja iz strateških županijskih dokumenata. Rok za podnošenje prijava je 16. kolovoz.

ZAGREB – U Zoološkom vrtu Grada Zagreba građani konačno mogu posjetiti male lavove. Naime, završeni su radovi asfaltiranja šetnica i aleja između životinjskih nastambi, zbog čega su u Zoološkom odlučili otvoriti neke dijelove za posjetitelje. Osim pomladaka lavova, može se vidjeti i paviljon za majmune, bazen s morskim lavovima te deve i bizone, a u ulaz u ZOO više nije besplatan. Inače, konačni kraj prve faze radova bit će 30. rujna kada će cijeli ZOO biti otvoren za posjetitelje.

ČAKOVEC – Svaki tjedan sport jedan naziv je  sportskih kampova koje kroz ljeto organiziraju  Grad Čakovec i  gradska Zajednica sportskih udruga. Od 16. do 20. kolovoza, na rasporedu je rukomet za dječake.  Rukometni kamp se provodi u organizaciji muškog rukometnog kluba Čakovec svakodnevno od 9,00 do 11,00 sati u II. Osnovnoj školi Čakovec pod stručnim vodstvom  rukometnih trenera.

KRIŽEVCI  Četverodnevno promatranje meteora i ostalih nebeskih tijela organizira  križevačka astronomska udruga Perzeidi. Ovog vikenda, 13. i 14. kolovoza,  udruga  Perzeidi će teleskope postaviti izvan grada, kako bi zainteresiranim građanima pokazali i neka druga, manje poznata i udaljenija nebeska tijela i galaksije.

loading