Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 14.03.-15.03.2020.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore udrugama civilnog društva u ovoj godini raspisao je Grad Zagreb. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a prijaviti se mogu udruge i druge organizacije civilnog društva, kada su one, u skladu s uvjetima javnog poziva prihvatljivi prijavitelji. Prijava se dostavlja preporučenom poštom na adresu Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, Povjerenstvu za dodjelu jednokratnih financijski potpora, Park Stara Trešnjevka 1 ili u tamošnjoj pisarnici. Obrasci za prijavu dostupni su na internetskoj stranici Grada Zagreba.

VELIKA GORICA – Grad Velika Gorica do iduće godine dobit će vanjske bazene. Potpisan je ugovor između Srednje strukovne škole i Grada o darivanju zemljišta na kojem će se izgraditi olimpijski bazen te jedan plitki podijeljen u dva dijela, dječji te bazen s vodenim atrakcijama i tri tobogana. Gradit će se i ugostiteljski objekt, dječje igralište te fitness park. Vrijednost radova je oko 20 milijuna kuna.

IVANEC – Grad Ivanec svim poduzetnicima, obrtnicima, udrugama, OPG-ovima i drugim zainteresiranim korisnicima nudi uslugu komercijalnog najma dvorane koja se nalazi u poslovnom prostoru Poduzetničkog inkubatora. Riječ je o multimedijalnoj konferencijskoj dvorani pogodnoj za prezentacije, edukacije, poslovne sastanke i druge poslovne namjene. Komercijalni najam dvorane uključuje: korištenje dvorane do 50 mjesta te multimedijalne opreme, uz tehničku pomoć zaposlenika Projektnog ureda za EU fondove, besplatno korištenje Interneta te korištenje nusprostorija. Detaljnije informacije nalaze se na web stranici Grada Ivanca.

ČAKOVEC – Natječaj za objavljivanje knjiga poezije, proze, drame i publicistike u Biblioteci „Insula“ raspisala je Komisija za nakladničku djelatnost Grada Čakovca. Na natječaj se mogu javiti autori koji imaju prebivalište na području Međimurske županije, s isključivo neobjavljenim rukopisima. Grad Čakovec podmiruje troškove tiskanja odabranih rukopisa. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2020. godine, a rukopisi se šalju ili predaju na adresu Grada Čakovca.

ZABOK – Mreža udruga Zagor održala je niz aktivnosti u sklopu projekta „Lokalni info-centar za mlade Zagor“. Održane su radionice, između ostalog, o Dijalogu EU s mladima za učenike Srednje škole Krapina te učenike ŠUDIGO-a. U Srednjoj školi Konjščina održana je radionica o međunarodnoj mobilnosti, u Srednjoj školi Pregrada održana je radionica o nasilju u mladenačkim vezama. Na navedenim radionicama sudjelovalo je ukupno 139 sudionika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 629 tisuća 806 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 100%.

KOPRIVNICA – Velike pisanice oslikane u maniri podravskog naivnog slikarstva i ove će godine uoči Uskrsa krasiti koprivnički Zrinski trg. Kako najavljuje pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev otvorenje izložbe „Pisanica od srca“ u Koprivnici bit će 27. ožujka, a novost je da će po prvi puta izložba biti otvorena i nakon Uskrsa, odnosno do Uskrsnog ponedjeljka, 13. travnja. Velike oslikane pisanice kojima se promovira podravsko naivno slikarstvo godinama putuju u brojne gradove u Hrvatskoj, ali i u inozemstvo gdje su izložene na središnjim trgovima.

BJELOVAR – Liga protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije donirala je prijenosni aparat za aspiraciju Općoj bolnici Bjelovar, odnosno odjelu Opće kirurgije. Radi se o dugogodišnjoj tradiciji i suradnji Lige protiv raka i Opće bolnice. Liga od prikupljenih donacija građana i tvrtki nabavlja medicinsku opremu koja je bolnici potrebna, a najčešće je riječ o tumorskim biljezima za laboratorij kojih je ove godine donirano već stotinu komada te je sada nabavljen i prijenosni aspirator. Vrijednost aspiratora je šest tisuća kuna.

loading