Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.07.2016.

Posted in Vijesti

ZAGREB – Studenti s invaliditetom i iz obitelji slabijeg socijalnog statusa, njih 14, provest će tri mjeseca u renomiranim hrvatskim kompanijama gdje će steći radno iskustvo. Svi oni dio su projekta „Iskustvo zlata vrijedi“ koji Poslovni dnevnik provodi četvrtu godinu za redom, a koji ima za cilj proširiti svijest u poslovnoj zajednici o zapošljavanju onih koji do posla teško dolaze. Projekt „Iskustvo zlata vrijedi“ prepoznala je i država preko Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Dodajmo da će petorica studenata koji su odradili praksu kroz ovaj projekt na koncu i dobilo stalno zaposlenje. Rezultati društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi“ predstavljeni su danas u Zagrebu, a nazočnima se na događanju obratila Diana Topčić-Rosenberg, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih.zlata vrijedi gospođa zlata vrijedi svi zlata vrijedi urednik

KOPRIVNIČKI IVANEC – Tvrtka kćer Piškornice, Piškornica – sanacijsko odlagalište danas je i službeno preuzela komunalnu tvrtku iz Malog Otoka Prizma VV. Na ovaj način, istaknuto je prilikom današnjeg potpisivanja Ugovora o prijenosu i prodaji poslovnih udjela, Piškornica širi svoje djelovanje i na sakupljanje otpada, kaže direktor Piškornice Mladen Jozinović. Tvrtka Prizma VV ima 24 zaposlenika, šest milijuna kuna prometa i 13 koncesija na području Koprivničko-križevačke županije, čime će grupa Piškornica postati dominantna u ovom sektoru djelatnosti. Više godišnji obiteljski posao sada će dobiti novi uzlet, kaže vlasnik Prizme VV Dražen Vlah. Na današnjem potpisivanju Ugovora o preuzimanju tvrtke, istaknuto je kako je Piškornica Prizmu VV kupila za 3,5 milijuna kuna sa svom opremom i svime što tvrtka u svom vlasništvu ima.

ZAGREB – Zagrebačka županija u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je 57.129 turističkih noćenja što je za 43% više nego u istom lanjskom razdoblju. I broj dolazaka je porastao za 27% i to sa 23.617 na 30.021. Stranih turista više je u odnosu na domaće, te su ljepote „zelenog  zagrebačkog prstna“ u ovoj godini najviše posjetili turisti iz Njemačke, Italije, BiH, Srbije, Bugarske, SAD-a i Japana. Kako naglašava direktorica županijske Turističke zajednice Ružica Rašperić, tri su ključna razloga ovih izuzetnih turističkih rezultata, blizina grada Zagreba, novi sustav evidencije eVisitor te pojačana promocija turističkih destinacija i sadržaja Zagrebačke županije.

ZAGREB – Najmodernija operacijska sala u svijetu otvorena je u zagrebačkom Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Jedinstvena EndoALPHA integrirana operacijska sala revolucionarno je rješenje u području svjetske kirurgije, a upravo hrvatski liječnici dobili su privilegiju prvi raditi na njemu što hrvatsku medicinu svrstava na sam vrh ljestvice pružanja najkvalitetnijih kirurških zahvata u svijetu.

ZAGREB – Interaktivnu bazu poduzetnika nakon gotovo godinu dana priprema dobila je Zagrebačka županija. U bazi su svi podaci o gotovo 2 tisuće poduzetnika. Projektom „IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka“ bili su zahvaćeni i učenici  srednjih strukovnih škola u osam gradova Zagrebačke županije: Vrbovec, Dugo selo, Ivanić-Grad, Sveti Ivan Zelina, Samobor, Velika Gorica, Jastrebarsko i Zaprešić. Baza će biti dostupna kroz mjesec dana i na službenim stranicama Zagrebačke županije. A poduzetnici koji u nju još uvijek nisu upisani, a takvih je oko 8 tisuća, mogu to učiniti. Projekt zajednički provode Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb te je financiran iz Europskog socijalnog fonda sa 265 tisuća  kuna.

ZELENJAK – Predstavljanje nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja“ organiziraju Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Varaždinska destinacijska menadžment kompanija Vall 042 danas u Zelenjaku. Jedan od glavnih ciljeva projekta je označavanje ugostiteljskih objekata oznakom „Okusi hrvatske tradicije – Okusi Zagorja“ i oblikovanje tematskih restorana koji će pridonijeti razvoju eno gastro turizma. Ovu oznaku na području Krapinsko-zagorske županije dobit će 14 zagorskih ugostiteljskih objekata koji su se početkom godine uključili u projekt, a prva će biti postavljena u restoranu u Zelenjaku.

VARAŽDIN – Nakon nedavne nabavke   pet novih vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe,  Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije od danas raspolagaže s još jednim vrhunski opremljenim vozilom za sanitetski prijevoz. Vozilo vrijedno 212.000 kuna, nabavljeno zahvaljujući donaciji šest tvrtki s ovog područja, danas je, u nazočnosti župana Varaždinske županije Predraga Štromara i njegovog zamjenika Alena Kišića te predstavnika donatora, predano na korištenje Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

ČAKOVEC – Ugovor o izradi glavnog projekta energetske obnove učeničkog doma u sklopu Graditeljske škole u Čakovcu, bit će potpisan danas u prostorijama Učeničkog doma. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, kojim se želi osigurati ušteda energije čak do 60 posto, smanjiti emisija ugljikovog dioksida te povećati kvaliteta boravka učenika. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovat će i župan Međimurske županije Matija Posavec.

KOPRIVNICA – Članovi Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice sudjelovali su na međunarodnom, neformalnom obrazovanju u organizaciji neovisne njemačke  organizacije međunarodnog, neformalnog obrazovanja u Europi Sonnenberg. Aktivnosti su održane u Nacionalnom parku Harz blizu Hannovera. Od ukupno 15 sudionika, četvero ih je bilo iz koprivničke Udruge. Cilj ove edukacije je promicanje međunarodnog razumijevanja i suživota građana EU, poštivanje ljudskih prava, te suživot u različitosti s naglaskom na osobe s invaliditetom.

loading